Един бой си спомням най-ярко. Бях 6-7 годишен. Играехме с едно комшийче под терасата на първия етаж на блока, а там на плочките фасове колкото искаш. И ние диванетата сме лапнали по един фас и се правим, че пушим. На връщане от работа майка ми срещнала чистачката на входа - "Твоя хубостник го видях с онуй от петия етаж да пушат под терасата". Майка ми влиза от входната врата, аз в коридора. Здраси майко... И бум един шамар. От никъде. Вероломно както Германия нападнала Съветския съюз. Още няколко шамара. Няколко юмрука с долната част на дланта в гърба. Без нито дума - защо, какво, нищо... Каза ми след три дена. Скоро си говорихме и каза - "Гледай ми акъла колко е бил, каза ми оная и аз бой, още го помня... ти беше с едни къси гащи...". "И аз го помня". Но никога не е казала - "Извинявай".
Така, че ако някой бие - мислете. Физическата болка ще мине, но ще скъсате нещо някъде, което няма да можете никога да поправите. Аз ударих един шамар на дъщеря си, когато беше на четири. Беше изпаднала в някаква истерия. Още се мразя за това. И не мога да си го простя. Тя ми казва, че не си спомня, но аз помня. Все едно съм си забил шамар на себе си. Слабите бият. И посягат на тези, които не могат да им върнат.
и после сами. После естествено бой като са направили някоя беля докато са били сами. Колко чудно деца да се държат като деца... Ама майка им и баща им не са се сетили да се самонабият... И до сега свекърва ми се хвали с това или как оставяла едногодишното самО докато спи, за да вземе мъжа ми от ясла /поне час й е отнемал маршрута зимата/ с какъв акъл, ама се хвали жената