Яли ли сте бой като деца

• 57 398
  • 792
  •   1
Отговори
# 510
Това не е психология, просто общо познаване на хората.

Имам чувствително дете, за което и един шамар ще е кръвна обида, тотален ужас, шок и травма. Има и деца, които може да си ги биеш на общо основание и са гьонове, нищо им няма на психиката.

Има и драматични, дето пищят от нищото.
Значи аз съм ултра гьон. 😂

Не, не си ултрагьон, просто не си била бита методично, редовно, със сила и злоба и за няма нищо.

# 511
  • някъде в орбита...
Не, не си ултрагьон, просто не си била бита методично, редовно, със сила и злоба и за няма нищо.
Защото това дето описваш не е бой, дето някои ползват като възпитателно средство. А е системен физически тормоз.

# 512
Редовно,но и що бели съм правил BlushGrinning

# 513
Случайно ми излезе тази тема. Като малка съм била средно буйно дете. Случвало ми се е, когато попрекаля да изям някой шамар, в рамките на нормалното, но чак бой. Веднъж, когато бях във втори клас, си бях изгубила ключа от къщи. После сменихме ключалката, но преди това, майка ми много ми се скара и в момент на силен страх и притеснение, някой крадец да не намери ключа и да отвори, когато съм сама вкъщи, ме хвана много болезнено за бузата. После много съжаляваше за това, но аз я напълно я разбирам. Иначе, когато бяхме малки с брат ми, двамата редовно си се закачахме и сдърпвахме за нещо и се чуваха викове. Детска му работа. Сега сме много сплотени.И се чудя какво ли са си мислели тогава  съседите.

# 514
Спомням си за един ритник и няколко шамара, но аз съм по - малката сестра ми обикновенно го отнасяше по - качествено.

# 515
Случвало ми се е, когато попрекаля да изям някой шамар, в рамките на нормалното, но чак бой.
Колко шамара са в рамките на нормалното?

# 516
  • София
Нула.

# 517
Пошляпвам детето по ръцете, защото иска да яде пясък, камъни, трънчета, абе всичко което може да се погълне. Няма друг начин да ѝ обясня малка е, естественно я пляскам много леко, а тя ми се смее и завършвам с изпочупени нерви, че ще се убие от нищото.
Редактирам.
Забравих да кажа, че всеки ден поне по 40 мин реве и се тръшка, ей така просто защото чашата е на масата не до телевизора примерно. Ама така реве, че цялата улица я чува. Няколко пъти са ме питали, защо бия толкова малко дете?!

# 518
То и според мен са нула, ама видях че дамата е писала "в рамките на нормалното" и ми стана любопитно според нея колко са нормално.

# 519
Случвало ми се е, когато попрекаля да изям някой шамар, в рамките на нормалното, но чак бой.
Колко шамара са в рамките на нормалното?
Просто така ми дойде на езика. "В рамките на нормалното" - в смисъл отвреме навреме, не помня времеви интервал, нито брой шамари. Случваше се понякога да съм по - непослушна и да получа по някой шамар, но не много често.

Последна редакция: пт, 05 авг 2022, 15:49 от Sun_Shine016

# 520
Щом можеш да ходиш без чужда помощ и всички зъби са ти на мястото, значи всичко е наред Simple Smile

# 521
Изобщо не съм съгласна с това. Психическите травми не са за подценяване. Котката като направи някоя беля, отвътре ми идва да я набия, така както правеха родителите ми, когато бях малка. Таква агресия и злоба чувствам, че не мога да се позная. Сигурно ще е така и когато имам дете. Аз успявам да се сдържам, но това което чувствам в такива моменти, не мога да го изкореня, а то ме смазва, буквално. Нещо като приказката за мечката и лошата дума.

# 522
Щото не са те били достатъчно като малка. Иначе спира да ти прави впечатление.

# 523
Аз да попитам - помните ли онзи клип от януари, в който 10 деца се бяха събрал в кръг и се изреждаха едно по едно да бият момчето в средата? Та да питам, ако видите, че на този клип е и вашето дете, което също минава по реда си да бие и да тормози, ще го ошамарите ли или ще минете само с разговор на тема "това маме не е правилно, защото....."

Чисто информативно питам за протокола, тъй като случайно разбрах, че момчето е било бито точно на Коледа в продължение на 1 час. Та, ако вашето дете е един от агресорите, вие как ще постъпите?

# 524
Не знам какво е според теб достатъчно. Дали ти прави впечатление или не, психическите травми ги има. За мен е недопустимо децата да се бият достъчно или недостатъчно.

Общи условия

Активация на акаунт