Яли ли сте бой като деца

• 57 358
  • 792
  •   1
Отговори
# 600
Рф, извинявай, ама тука се обяснява как боят - не шамар, а бой - било мили спомени. Това не е нормално. Пази Боже нормалните хора от връзки с такива. Който иска, да ходи да го бият, садомазото е модерно, ясно защо.

# 601
Рф, извинявай, ама тука се обяснява как боят - не шамар, а бой - било мили спомени. Това не е нормално. Пази Боже нормалните хора от връзки с такива. Който иска, да ходи да го бият, садомазото е модерно, ясно защо.
Сигурно визирате моите спомени. Съжалявам за детството на всички, които така се изразяват. Дали наистина само боят е насилие? Дали да си родител, свестен родител е достатъчно да не удряш детето си?
Един от пишещите тук се опита по един, после по друг начин да обясни нещичко. Уви. Аз също. Една много ядосана майка ли е, не е ли, не стана ясно, ми каза, че нищо не е станало от мен, както и от другия потребител.
Сещам се за една майка, която чух да крещи на детето си точно такива думи, заедно с великолепния извод, че всички са тъпи, включително детето й и учителите му. А на мен не ми се е налагало да казвам или да чувам в детството си такива думи.
Даже имаше един въпрос - а какво трябва повече, освен да не удряш детето си. Какво да му кажеш на такова. Мрачни, тежки постове, с гръмки и поучителни изводи. Зад тях какво ли стои? Щом на непознати хора можеш да кажеш, че от тях нищо не е станало, представям си как разговарят с близките си.

# 602
И кво, и аз имам мили спомени как си изпросвах боя от един учител, дразнех го целенасочено и после се фуках с тва пред приятелите. Знам, сигурно съм много сбъркан, нищо не става от мен.
Но знам и едно друго, когато се наложи да се защитя, да защитя детето си, семейството или държавата си, нямам проблем да приложа каквито мерки са необходими или се изискват от мен. Вместо да чакам друг да го направи, щото за мен е " ...ауууу насилие".

# 603
Боят е страхотна алтернатива на обидите и крясъците само в случаите, когато индивидът няма капацитета да измисли нещо различно от бой или крясъци, или обиди.

# 604
Боят е страхотна алтернатива на обидите и крясъците само в случаите, когато индивидът няма капацитета да измисли нещо различно от бой или крясъци, или обиди.
Може би щеше да има нещо смислено в тези думи, ако зад тях не се криеше обида. За това говоря през цялото време.

# 605
  • София
Скрит текст:
Сигурно визирате моите спомени. Съжалявам за детството на всички, които така се изразяват.
Дали наистина само боят е насилие?
Скрит текст:
Дали да си родител, свестен родител е достатъчно да не удряш детето си?
Един от пишещите тук се опита по един, после по друг начин да обясни нещичко. Уви. Аз също. Една много ядосана майка ли е, не е ли, не стана ясно, ми каза, че нищо не е станало от мен, както и от другия потребител.
Сещам се за една майка, която чух да крещи на детето си точно такива думи, заедно с великолепния извод, че всички са тъпи, включително детето й и учителите му. А на мен не ми се е налагало да казвам или да чувам в детството си такива думи.
Даже имаше един въпрос - а какво трябва повече, освен да не удряш детето си. Какво да му кажеш на такова. Мрачни, тежки постове, с гръмки и поучителни изводи. Зад тях какво ли стои? Щом на непознати хора можеш да кажеш, че от тях нищо не е станало, представям си как разговарят с близките си.
Някой тук е твърдял такова нещо?

# 606
Жалко, че фактите те обиждат. Хората, които могат и другояче, постъпват точно другояче и не се обиждат. И също така обясниха какво е това другояче, но вие (мн.ч.е това) не поемате, защото нямате капацитет да поемете, и твърдите, че не можело другояче - ами може, просто вие не можете.
Типичен параграф 22 на човек - няма капацитет да обясни и се оправдава с а, то какво ще разбере > не се говори > детето прави грешка от незнание, което е следствие от неговоренето > бой, защото е направило грешка и не разбира, като боят е гарниран с обяснение-оправдание към околните ето, видяхте ли, то не разбира и без това, какво да му обяснявам.
Другият типичен параграф 22 е отново: липса на капацитет > неглижиране > детето търси внимание , но заради липсващия капацитет родителите му обръщат внимание чак като направи грешка > детето свиква, че че получава внимание само с лошо > тормоз, досаждане, неприемливо поведение. Когато поведението ти е кофти, няма как да попаднеш в нормална компания, защото нормалните хора не сме длъжни да проявяваме разбиране към всеки идиот.

# 607
О, да! Поне така излиза. Щом си позволявате да коментирате от кого какво е станало, значи само боят е злото според вас. Аз пак се питам, що за болка трябва да има в даден човек, за да може да се изразява по този начин, към непознати хора (става въпрос за ставането), без те по никакъв начин да не са ви обидили. Даже другият потребител, който умишлено ви провокира, не си е позволил да се обърне към вас.
Свидетел съм на много грозни сцени, с точно такива изразявания. Ти за нищо не ставаш, това е станало с теб, индивиди, идиоти... Мама не ми даваше да употребявам такива думи. Не си спомням в къщи да са се използвали. Аз също не съм ги използвала в къщи. Вижте се само как пишете и после се чудете.

# 608
  • София
Боят е злото в темата, защото темата е съвсем конкретно за боя, а не за насилието като цяло. Ако искаш да коментираш другите видове насилие, пусни отделна тема.

Иначе по-рано съвсем ясно написах:
Скрит текст:
Да, и това е зле.
Обидите и униженията също са насилие.
Скрит текст:
Предполагам майката е била обиждана от родителите си, сигурно и тя ще твърди, че е станала човек, въпреки че мачка по-слабия.
Но, както казах, темата не е за този вид насилие, а само за боя.

Последна редакция: нд, 13 ное 2022, 15:05 от milenaka

# 609
Има доста обективни критерии за 'ставането' и те не зависят от нечии емоции при сблъсъка с реалността.

# 610
Нарциса имай едно две 2-3 годишни, надпреварващи се да свършат по голяма глупост- я бъркане в контакта, я ще хвърлят нещо през терасата, ще се бият/ хапят/ плюят и още няколко хиляди подобни или в произволни комбинации, тогава ела обяснявай как всичко става с обяснения, пазарлъци или усмивки. Че така на теория всичко е лесно, на практика някои обаче трудно успяват да го приложат.

# 611
Хайде, хайде... Голям зор да обидиш и уязвиш Нарциса с това "имай деца и после говори".
И ние сме имали 2-3 годишни, но не ни е мързяло да обясняваме.

# 612
  • София
Нарциса имай едно две 2-3 годишни, надпреварващи се да свършат по голяма глупост- я бъркане в контакта, я ще хвърлят нещо през терасата, ще се бият/ хапят/ плюят и още няколко хиляди подобни или в произволни комбинации, тогава ела обяснявай как всичко става с обяснения, пазарлъци или усмивки. Че така на теория всичко е лесно, на практика някои обаче трудно успяват да го приложат.
И към улицата се втурваше, и фасове се опитваше да яде, и лаптопа ми веднъж поля с вода... Богат репертоар. Нито веднъж не съм ударила.
Нарциса е съвсем права.

Последна редакция: нд, 13 ное 2022, 15:40 от milenaka

# 613
  • Между гори и планини
Само в България съм усетила шушукане зад гърба защото детето ми плаче, тропа, вика, търкаля се. Тук мнението е, че майката е лоша. В САЩ гледат със съчувствие кам майката. Понеже бях "лоша майка" с големият ми син, който беше магаре и половина като малък, за това пък наваксах с дребния, който беше кротък, усмихнат, хранеше се по час, махна от раз памерса и на разходка беше изрядно изгладен с бели дрехи. Колко ми се е смял мъжът ми за това, и до днес ме взема на подбив. Наскоро отворихме старите албуми и се смяхме дружно. И голямото магаре порасна и вече е на 21 години, работи, учи, сам реши и замина за Англия. Взе че стана човек. Кротушкото влезе в пубертета и понякога си пия мента, глог и валериан, стискам зъби и си казвам и това ще мине.

# 614
Ето какво се получи в крайна сметка. Ние, с другия потребител написахме нещо - колко истина, как е истина, няма значение. Оказа се, че първото нещо, което получихме като отговор или реплика беше - от теб нищо не е станало. Щом са били някакъв човек, значи от него нищо не става. Какво ли ще му е на човек, който наистина е бил насилван в детството, дори и един път и това е оставило травма в него, четейки тези реплики? Само едно ще му е в ума - за нищо не става, щом другите виждат в него една жертва. И какво излиза? Душичката, която е била тормозена в детството няма и да посмее да сподели, защото съдниците стигат до заключенията на бащата или майката, които са му давали уроците в живота. Което искаше и да се докаже.
Темата е пусната не да се помогне на някого, а по-скоро от някакви други подбуди. Исках това да покажа не на дамите, които без да ме познават стигнаха до моите тайни житейски пътеки, а на всички, които са отворили темата за да потърсят нещо полезно.
Тормозът не е само от прекия насилник.

Общи условия

Активация на акаунт