Яли ли сте бой като деца

• 57 321
  • 792
  •   1
Отговори
# 645
Отдавна съм се научила да чета. Българският език ми е майчин, изучавала съм го в училище, така че го и чета с разбиране. Това, което правиш в момента е водене на някакъв монолог. Идеята на темата е да има някаква дискусия, ако може смислена.
Обяснила съм нещата достатъчно ясно в предишния си коментар, който даже цитирах, за да ти покажа къде точно трябва да четеш, за да си отговориш на въпросите, които си ми задала.. Това е безсмислен спор за мен.. Нека се фокусираме върху темата. Simple Smile

# 646
  • Между гори и планини
Ако мъжът шамари жена си , за да я " възпита" , това насилие ли е?

# 647
  • София
Учи я на уважение.

# 648
Аз ще се потретя, но твоят коментар няма нищо общо с въпросите, които ти зададох.
Приключвам с дискусията специално с теб, защото очевидно не можем да проведем смислена такава. И с нищо не допринасяме към темата.

# 649
Това е съвсем друга тема..

# 650
  • София
Друга, друга, ама ако приложим към нея максимата, че от един шамар насилник не се става... Я по-добре да отпадне и тоя един шамар, че обърква иначе ясната ситуация!

# 651
Зависи от конкретната ситуация.
Но в 99% от случаите - ДА!
И отговорност на жената е да се осъзнае и да престане да участва в такива отношения!
Тя не е роб! Не е собственост на мъжа! Тя е създателка на Живота! И личност, която уважава себе си и отстоява собствените си граници, а не се самообезличава  и обезценява чрез насилническо отношение на мъжа до себе си.
Още повече, че с този човек влиза и в интимни отношения, които също са свързани с прикосновения до тялото.
Тогава се създава погрешна връзка в подсъзнанието, че сексът е редно да е съпроводен с насилие.
Насилието никога на е оправдано!

# 652
  • Между гори и планини
Щом шамар над жена е насилие, то и над дете, което пък е беззащитно, още повече. И то дете което те обича и ти вярва безрезервно. Най чистата обич. След като си го ошамарил, как после ще го гушкаш и ще му казваш че го обичаш?

# 653
Щом шамар над жена е насилие, то и над дете, което пък е беззащитно, още повече. И то дете което те обича и ти вярва безрезервно. Най чистата обич. След като си го ошамарил, как после ще го гушкаш и ще му казваш че го обичаш?
Едно е да шляпнеш едно дете, ако например тръгне да бърка в контакт, да пипа работещ котлон или да пресича само оживен булевард, както беше споменато в един коментар, за да разбере, че това не е редно и е много опасно. Съвсем друго е мъж да удари жена си просто ей така за кеф, защото е насилник. Това не е с цел възпитание - става дума за възрастни хора, а не за деца. Не знам как така имате 2 деца, а не можете да направите разлика. А ако мъжът шляпне жена си по дупето, това пак ли е насилие? По Вашата логика - да. Grinning
Аз повече не смятам да се опитвам да обяснявам разликата между шамар, перване, шляпване по дупето и бой. За някои от коментиращите в тази тема всичко е насилие и хората, които са си позволили да шляпнат детето си, са насилници и вероятно трябва да им отнемат децата, а те да отидат в затвора за такова тежко престъпление като шляпване по дупето. Grinning
Както казах и по-напред в темата - вече изобщо не се учудвам защо днешните деца са толкова “възпитани”. Simple Smile Нямям какво повече да кажа по темата.

# 654
  • Между гори и планини
Вместо да си шляпам детето да не бърка в контакти, мога да сложа предпазители. До 7кл децата ми са били за ръчичка плътно с мен, дори в парк, камо ли по булеварда. До котлон не са седяли. Абе две деца изгледах, едното от които доста тежък характер. С мъж в чужбина, без баби и детегледачки. И успях без да ги бия. Като не се брои единият път в който хванах малкият да зяпа половин вън от прозореца на 11 етаж количките. Ама то беше голям шок. Виж, да ги манипулирам, че ми нараняват сърчицето, да. И те миличките, нали ме обичат, не искаха да ми нараняват сърчицето.

# 655
  • София
Ами ако не я шляпа за кеф? Ако е загорила яденето, боядисала му е ризата при пране или се заговоря с комшията?
Същото е и с детето.
Поведението не се коригира с пошляпване, независимо от възрастта. Шамарите унижават, не поправят.
Имам 5 деца и също не правя разлика.
Насилието си е насилие и възрастта на жертвата не е смекчаващо вината обстоятелство. Единствено дава усещане за безнаказаност на насилника, защото жената може да си тръгне, а детето трябва да мине време, за да затвори вратата зад себе си.

Последна редакция: ср, 16 ное 2022, 22:24 от Fever Ray

# 656
  • Между гори и планини
И като я затвори, може после и да не я отвори.

# 657
Вместо да си шляпам детето да не бърка в контакти, мога да сложа предпазители. До 7кл децата ми са били за ръчичка плътно с мен, дори в парк, камо ли по булеварда. До котлон не са седяли. Абе две деца изгледах, едното от които доста тежък характер. С мъж в чужбина, без баби и детегледачки. И успях без да ги бия. Като не се брои единият път в който хванах малкият да зяпа половин вън от прозореца на 11 етаж количките. Ама то беше голям шок. Виж, да ги манипулирам, че ми нараняват сърчицето, да. И те миличките, нали ме обичат, не искаха да ми нараняват сърчицето.
Ами ето - когато на Вас Ви се е случило нещо шокиращо, сте шляпнали детето си. Когато другите са били в шок, ако детето им е бръкнало в контакт (това го дадох просто като пример) или е направило нещо друго, те нямат право да шляпнат детето си (не да го пребиват от бой). Вие можете, а другите - не.

# 658
  • Между гори и планини
Веднъж и не ми е било норма. Веднага след това обезопасих. Дори на балкона не давах да излизат без мен. Всичко под ключ. А на печка за отопление дадох умишлено да пипне, да се опари леко и никога повече не пипна.

# 659
Включвам се само да кажа, че само, ако някой е ял бой, като дете, ама наистина сериозен бой, може да направи разлика между шляпване по дупето и бой. За мен специално шляпването в момент, когато детето е направило наистина сериозна беля и бой над дете са две много, много различни неща. И го пиша, защото, като малка съм яла наистина сериозен бой от майка ми. Ако това беше сега, 100 пъти да са ме взели социалните от нея. Няма нищо общо между шляпването по дупето и наистина сериозен бой.

Общи условия

Активация на акаунт