Яли ли сте бой като деца

• 57 377
  • 792
  •   1
Отговори
# 660
Не, наистина не разбирам.
Когато детето бърка в контакта или пипа горещия котлон - първо, къде дреме родителят, второ този родител аджеба не е ли обяснил, че това не се прави? Толкова деца по света, как пък все на шамарещите родители децата правят бели.

# 661
Нарциса, е аз бях дете, което колкото и да му обясняваха нещо...отивах и правех точно това, което ми е обяснено, че не трябва.
Не съм яла бой...но невинаги родителят е виновен, че не е обяснявал, пазил и т.н.

# 662
Мда, ей тва е разликата. Някои ги водят за ръчичка до 18, че и след тва, други знаят кое как и защо. Моите знаят от какво да се пазят още от 4-5, някои неща даже и от 3. Ама хайде, слагайте предпазители, водете за ръчичка, после не били самостоятелни. Ми няма да са, много ясно

# 663
  • Между гори и планини
Водех ги за ръчичка, да. От 18 годишен големият ми син е напълно самостоятелен, работи и учи. Сега на 21 замина сам за Англия, сам е събирал пари, документи, всичко. На втората седмица там си намери хубава работа. Малкият е на 16 също  самостоятелен. Чака само да завърши гимназия и да отиде да учи в друг град, вероятно и ще учи в това време, вече му предлагат работа, че е добър в това което го интересува. Тала че, моля без обобщаване.

# 664
Точно огромна част от битите като деца жени бързат да увиснат на нечия шия да избягат от гадната си семейна среда. Обикновено попадат на същия екземпляр като родителите си.
Виж, за битите момченца не съм сигурна дали си стоят в детските стаи и завират там битите момиченца, но съм по-склонна да мисля, че стоят.
Накратко, оправдания, отново.

# 665
  • София
Няма нищо общо между шляпването по дупето и наистина сериозен бой.

За мен има общо. Все е насилие. Точно като това дали мъжът ще удари на жена си шамар или ще я пребие. Все е насилие.

В случая смятам Нарциса за абсолютно права. Проблемът е в родителя. Детето прави бели, защото родителят е допуснал да ги прави и шамарите следва да са за родителя и показват единствено безсилието и яда му, че е допуснал белята да се случи.

РФ, да не биеш детето си не означава да го водиш за ръчичка. Слагам предпазители, когато имам малко бебе. После говоря и обяснявам, когато се осафери. Нашите деца са достатъчно самостоятелни, след като големите работят от 16 и живеят самостоятелно от 19. Пък не сме ги били. И сме в прекрасни отношения. И да се пазят обичайно е добре да се случва още от 2-3. Получава се и без шамари.

# 666
Включвам се само да кажа, че само, ако някой е ял бой, като дете, ама наистина сериозен бой, може да направи разлика между шляпване по дупето и бой. За мен специално шляпването в момент, когато детето е направило наистина сериозна беля и бой над дете са две много, много различни неща. И го пиша, защото, като малка съм яла наистина сериозен бой от майка ми. Ако това беше сега, 100 пъти да са ме взели социалните от нея. Няма нищо общо между шляпването по дупето и наистина сериозен бой.
И аз това се опитах да обясня няколко пъти, но без успех. За някои хора всичко е насилие и не правят разлика, така че няма смисъл.

# 667
  • София
Rose, юрист съм и знам много добре какво е насилие.
Най-лесно е човек да успива собствената си съвест, че само някой и друг шамар не е нищо особено, понеже не счупва от бой.

# 668
Да, да, сигурен съм, че са най самостоятелните на света. Обаче ако прочетете из един тийн форум, може да откриете доста интересни неща точно в тази посока.
Най фрапиращото, което видях в последно време- кола от Германия, купена директно от собственик. До колкото разбрах с деца на 7-8, почти колкото моите. Идва ми със задействани защити нс задните врати, т.е не могат да се отварят от вътре. Просто безумие за мен, толкова големи деца да нямат право и да не знаят кога да си отворят и кога не вратите на колата. Да не говорим от гледна точка на безопасността при катастрофа и пожар ще изгорят вътре без да могат да излязат. Е тва ви е модерното западно възпитание.

# 669
  • София
Ако детето бърка в контакт, значи родителите не са обезопасили. Защо наказват друг за собствената си небрежност?

# 670
Rose, юрист съм и знам много добре какво е насилие.
Най-лесно е човек да успива собствената си съвест, че само някой и друг шамар не е нищо особено, понеже не счупва от бой.

Лично за мен има огромна разлика, между това да изплющиш един звучен шамар през лицето на някого - жена или дете, и това да го шляпнеш по дупето. Особено, ако майка шляпне по дупето дете, което е направило сериозна беля. И под сериозна беля не визирам бъркане в контакта и пипане на горещ котлон - разбира се, че за тези неща вина има родителя, който не е обезопасил контакта и не гледа какво прави детето. Макар, че не можем да пренебрегнем факта, че колкото и добър да е един родител, децата пак могат за една секунда невнимание, да свършат някоя поразия.

# 671
  • София
Каква сериозна беля оправдава насилие?

П.П. По-рано мисля написах кога бих ударила - ако измъчва друго дете или животно.

# 672
Аи стига с тва насилие, един шамар не е. Както казах прочетете из един тийн форум, ще се изненадате колко напълно смачкани деца има без дори да са докоснати, просто защото им е отнето правото да вземат дори елементарни решения относно елементарни неща.
А да, и магическото решение на всички проблеми до момента- да го натириш на 18 в друг град/ държава. После става още по готино, ама нали и фармацевтичната и индустрия трябва да се развива.
По добре е да знае, че ако направи глупост ще отнесе някой шамар и сам да си решава, от колкото винаги за ръчичка

# 673
  • София
Да, можеш да смачкаш дете по различни начини. Шамарите са един от тях, но не единственият.

# 674
Ами ето два лични примера:

Идва си сина ми от детската градина (3-та група) и ми казва:
- Мамо, днес госпожата ми удари шамар.
- Защо ти удари шамар?
- Защото я наплюх в лицето.
- Защо я наплю в лицето?
- Защото, докато ми помагаше да се облека, аз не стоях мирно и тя ми се скара да застана мирно, за да ме облече.

Е, не му ударих шамар, но и през ум не ми е минало да отида да държа сметка на госпожата за това, че го е шамаросала. Дори му се скарах и на другия ден го накарах да й занесе едно цвете и да й се извини за това, което е направил.

Друг случай:
Три пъти по ред синковеца яде бой от негов съученик, като последния път се беше опитвал да го души. Три пъти ни викаха при директорката, три пъти детето обещаваше, че повече няма да го прави и после пак същата работа. На четвъртия път майка му го шамароса в коридора след срещата с директорката, защото им казаха, че ще вземат по-сериозни мерки, ако не се погрижат тази агресия да спре. Явно само с говорене вкъщи не са успели да оправят нещата. След тази случка, повече проблеми не е имало в училище нито със сина ми, нито с другите деца.

Редактирам - 3-та група беше

Общи условия

Активация на акаунт