Варна-помощ за самотни майки и социално слаби семейства

• 17 223
  • 266
  •   1
Отговори
# 105
  • Варна
Момичета, давайте да решаваме последно къде, че трябва да излизам доста по-рано ако е на Барби..

# 106
Хайде първата да е на Барби, че вече обещах на Катето, а и вчера до късно нямаше предложение за друго място, та някой може направо там да дойде, без да прочете тук. А за втората Летния е добре, хем разходката на бебки ще е по-на сянка.
Всъщност решавайте, аз ще звънна на Иви да разбера ако има промяна.

# 107
  • Варна
Говорих току-що с Ивето - ПЪРВАТА СРЕЩА ОСТАВА 10,30 ЧАСА В БАРБИ, А ВТОРАТА 16 ЧАСА ДА Е НА ЛЕТНИЯ ТЕАТЪР. Ако някой не успее, да не се притеснява, допълнително ще се уговаряме за друга среща.  Laughing

# 108
Ако някой има листовка (хубаво би било и кутийка) на капките за колики Бебинос, може да я донесе, защото имам цяло шишенце, съхранявано е в хладилник.

# 109
  • морето, сините вълни...
уффф ами с моето работно време никак не мога да дойда.
А и не ги взех днес нещата  newsm78. Мога да мина през нас в обедната си почивка и да ги метна на някой. Живея в гръцката а работя на м.... си, след р-т Камелия.
Ако някой има идея на кого да ги дам моля да ми помогне.
Не ми е за дрешките, но имам два чифта сандалки, които мисля че ще станат, а си е доста топло. Да ги носи детенце.
И малко парички мога да ви дам.

# 110
аз на летния ще дойда със сигурност. да донеса дрешките за мамите и децата.
значи до 16 часа.

# 111
  • Варна
От сутрешната среща останах с 10 лв за мама Роси, ще се постарая да ги предам на Иви в скоро време.  ooooh!

# 112
sun flo не тревожи се след работа можем да се разберем да мина да ги взема от Гръцката. Свекито живее там, а и тази вечер сме на гости на приятели, които също са там, можем да се уговорим нещо. И да не е днес през гръцката минавам всеки ден.

Днес на срещата донесоха: 1 кашон АМ, 1 кашон каши, 5 шампоанчета за бебета, 5 слънцезащитни за бебета, 5 слънцезащитни за мамите и капките за колики на Бебинос. Събраха се и 45 лв., ако искате мога и по-подробно да ви напиша кое от кого е. Извън тези 45лв. аз купих лигави, че ме бяха помолили и аз бях изключила за тях.

Приятелка на Облачето ще даде пюрета на срещата в 16 часа (на Бебевита и на още някоя фирма бяха, ама по-късно като ги взема ще се уточня).

Направихме един списък, който ще го публикувам като се върна от втората среща.

Алекс ще даде спанак за майките, а аз имам лук от лозе и ще взема тези дни за да им занеса като ходя.

Разбрахме като се напазаруват нещата, да идем в почивен ден, за да могат до дома да дойдат повече хора, които имат желание и да се запознаят и с мама Роси и с другите майки. За другите майки и бебетата им ще ви пиша след като занеса тези неща. Ще ги разпитам по-подробно за всяка.

# 113
  • морето, сините вълни...
Ivy, благодаря
Днес определено вечерта няма да стане, защото заминаваме утре сутринта рано, а докато приключа работа и прибера малкия, после и багаж трябва да оправям.
Ще ти пусна GSMто на лични, та ако се върнем по ранко в неделя да звънна ако е удобно.

# 114
Аз съм голяма блейка и незнайно как си определих вместо Летния, Лятно кино.И ако знаите как бързах от консултаицята и гледам никой няма #Cussing out.Много съм зле,бе аз се учудих,че уговорката ще ми е на една крачка ама като недоглеждам.
Иви,как ще се свържем за нещата?
Искам да питам дали по-малките ми дрешки ще свършат работа,които не са летни? Имам и едно кенгуро,което вече няма да ползвам и едно корито,може би и играчка музикална за над креватчето (но нея трябва да си я взема от комшийката).
С парички много немога да помогна,защото съм останала с 13 лв (а и брат ми абитуриент в четвъртък ooooh!) и мисля 5 лв. да дам за Роси.

# 115
Днес се запознах с Роси. предполагах, че ще е слабичка, но не очаквах да видя чак толкова слаба жена.   Sad Приличаше на врабче...Така, моите впечатления от срещата са все още много хаотични, но това, до което достигнах като от извод от ситуацията е:
1. Роси трябва да работи - за да не разчита на бащата на детето, за да си посреща сама голяма част от разходите, за да си стъпи на краката и още куп причини;
2. За да се осъществи горното, детето трябва да тръгне на ясла. Предлагам да съберем информация за яслите и да й я дадем. Тя каза, че ще пусне молби в колкото може повече ясли, за да може все някъде да стане. Тя е разбрала /не знам с кого е говорила/, че ще може да носи в яслата храна за малкия, каквато тя прецени. За последното не съм много сигурна, че е така;
3. А за да е спокойна Роси, на нея й трябва покрив над главата, за да не се окаже посред зима с дете на улицата. В този смисъл ако някой има познати с необитаеми къщи, апартаменти и пр., които просто някой да пази, или пък да живее с някоя възрастна жена... Аз от утре ще взема вестници и ще чета обяви, дано излезе нещо.
Четно да Ви кажам аз се почувствах смачкана след срещата с нея. Страшно много бих искала да й помогна и вярвам, че и при Вас е така, особено тези които я познават. Ще ми се да направим нещо за нея, което да не е за ден за два...
Предложих й аз да говоря с бащата на детето и тя каза, че ще си помисли. Дано после семейството му не ми организира атентат #2gunfire Аз самата нямам много време, защото съм много ангажирана с работа

# 116
sun_flo писах ти на ЛС, ама сега виждам че няма да те има  ooooh! като се върнеш Simple Smile

Гале сори, че така се получи. Хайде да се разберем за нова среща следващата седмица, защото от утре сме с гости и вкъщи ще е лудница.

Таня, разбирам те как си се почувствала, защото аз изпитах нещо подобно когато я срещнах за първи път и когато реших да ви пиша за нея....

Така малко отчетна дейност и информация: кашите бяха 5, АМ бяха 8. Освен това от втората среща получих 2 торби с дрехи и играчки, още 1 торба с дрехи, 1 торба с плодови пюрета, 4 сокчета тиква и 2 чая. Едно от пюретата беше с изтекъл срок, както и двата чая. както и още 30 лв. Общо парите събрани в мен са 75 лв. и има 10 в Небесна Simple Smile

След 2-рата среща се поразходихме малко и закарахме Роси в Аспарухово заедно със събраните неща.

Общо в момента майките са 4, а децата 5. Аз там пак се загубих...вътре е един лабиринт  Shocked Има няколко коридора и преди Роси да отиде всяка майка е била в отделен коридор, без да може да ходи в останалите. Във всеки коридор има 5 помещения - баня, тоалетна, кухня и 2 спални. Всеки коридор е предвиден за 2 майки. След като Роси е отишла са я настанили в единия коридор, където е майката с 4 месечното бебе. По спомен името и е Милена и има момиченце. Майката на 8 месечното бебе е Надя (май така беше) и бебето също е момиченце. Последната майка е Димитринка или Димитричка и има две дечица - момиченце със синдром на Даун, на 2 години и малко (детето изглежда на около 1 годинка) и бебенце на 3 месеца момченце.

Велинчо носи размер памперси 5 (макар че тя купува 4). Носи 21 размер обувки, а дрешките му са 80-86.
бебето на 4 месеца (момиченце) е най-малко като размери, майката също е много дребничка... Тях ги нямаше и незнам реално кой размер дрешки носи, но по думите на останалите 0-3 месеца са му добре.
бебето на 8 месеца (момиченце) е 68 см.
бебето на 3 месеца (момченце) е 64 см
детенцето със синдром на Даун като размери е колкото Велинчо по техни думи, на мен ми се видя по-малко. То не може да ходи...седи и си играе.

Разпределението на храните беше такова: кашите понеже бяха 5, за всеки по 1. АМ имаше за всяко по 1 и останаха 3, които бяха за месечетата. 4 месечното замени кашата си за млякото на Велинчо, защото то не яде каша, а Велинчо АМ. Майката на двете деца ще дава кашите на каката, а АМ ще са за бебето. пюретата се разпределиха в зависимост кое дете с какво е захранено. Сокче тиква за всяка мама по 1, че бяха 4. Сестрата или каквато беше там се държа малко грубо, но с разбиране и първо провери срока на годност, при което двата чая и едното пюре бяха дисквалифицирани. Тя си тръгна малк след това и ни остави да се разпределяме. Много се зарадваха на всичко. Шампоанчетата и слънцезащитните за деца бяха точно и за всяко по 1, а слънцезащитните за мами имаше 1 в повече, но забравих на кого го дадохме  Embarassed капките за колики ги взе майката на 3 месечното, защото имало доста колики, така че и те влязоха в употреба. Лигавите, които купих какво съм гледала съм взела 1 по-малко. Имаше за всяко дете по 3, но за най-малкото само 2.  ooooh! Забравих да взема спанака от Алекс, но тя утре ще иде да го занесе. Имаше 3 играчки - 2 дрънкалки и 1 за баня. Дрънкалките на най-малките по 1, а за баня играчката на 8 месечното, то много си я хареса. Дрешките ги разделихме по размери. Така се случи, че за най-малките имаше най-малко...Всяка взе това, което ще става на детенцето и. Роси предните дни е дала на по-малките дрешките, които вече не стават на Велинчо, както и играчките, с които той вече не си играе. Имаше и дрехи за мама Роси (поне така предположих и и ги дадох на нея), казах и което и е голямо или не може да носи, да го даде на останалите.

Бебата се събуди, утре ще дописвам

# 117
Тези майки ползват ли обещетения ( незнам дали това е думата ) за майчинство ? Мисля, че имам бебешки дрехи с които мога да помогна Rolling Eyes, ще отделя и играчки.

# 118
Едно от пюретата беше с изтекъл срок, както и двата чая. както и още 30 лв.
тия 30 лева, ако са с изтекъл срок, да вземеш и тях да ги пуснеш насам?  Wink
Иви, съжалявам за пюретата и чайовете с изтекъл срок. Мъжът на приятлката ми разнася Хип и Бебевита, и са длъжни в месеца преди изтичане на срока на годност да ги оставят в магазините за рекламни подаръци. Та вчера прескочих до тях и от дума на дума ми връчиха 1 торба "подаръци" за моята щерка (пренасочихме ги), иначе съвсем бяха забравила за този вариант. Много е обидно обаче като има и съвсем изтекла годност.... особено ако знаеш, че си беден и  мислиш, че хората не те имат за нищо. Пюретата ако искаш ги хвърляй, но чайовете стават със сигурност, ако никой не ги иска давай ги насам, щерката (голямата) ги лапа като змей.
Дрехи за най-малките ще намерим със сигурност. Днес-утре ще преровя за лятно.

# 119
  • Варна
Получих съобщение лично от една майка, живуща в Кайсиева. Молбата й е ако някоъ е чувал за квартира в района, някаква работа, каквато и да е, подобни, защото е с едномесечно бебе и се разделили с приятеля... Та аз въобще нямам време да се срещна с нея дори, ако има някоъ мама от района такава въозмжност, да пише, ще осъществя връзката...

Общи условия

Активация на акаунт