Варна-помощ за самотни майки и социално слаби семейства

• 17 218
  • 266
  •   1
Отговори
# 150
Благодаря ви.

А за местожителството- не зависи от соц. работник- така е записано в закона, не става с така наречените жълти карти за регистрация.
т.е. постоянно трябва да си сменя л.к. или не трябва според закона?

А правната клиника за която споменах по- горе, е не толкова за консултации по соц. подпомагане, колкото за наистина правни въпроси- семейни, издръжка, родиелски права, наследство, от този род.
Извинете  Embarassed не знаех разликата грешката е моя  Embarassed
Тя ми звънна отчаяна отново от социалните но с нищо не можех да и помогна...

# 151
За майката от Кайсиева, ако живее от 5 години в града мисля, че може да кандидатства за общинско жилище.

# 152
Постоянния адрес е по лична карта. Можеш да посочиш какъвто си искаш, дори пощенска кутия.
Какъв е проблема само да си сменя настоящия адрес в общината, не мисля, че социалните могат да я задължат да си сменя личната карта, при условие, че подновява настоящия адрес.

# 153
  • Варна.....
Социалните изплащат обезщетения и т.н. САМО по адреса от личната карта- няма значение къде е настоящият адрес -важен е постоянният. За това и са казали на мамчето, че трябва да си сменя личната карта.

# 154
Освен sun-flo някой друг ще идва ли? Ако да, сигнализирайте да не чакам напразно, че времето не е особено хубаво.

Постоянния адрес е по лична карта. Можеш да посочиш какъвто си искаш, дори пощенска кутия.
Какъв е проблема само да си сменя настоящия адрес в общината, не мисля, че социалните могат да я задължат да си сменя личната карта, при условие, че подновява настоящия адрес.

И аз така си мислех, затова недоумявах и недоумявам.

Сега звънях в социалните и съм потресена  #Crazy ако получаваш социални помощи всичко различно от детски трябва да живееш на постоянния си адрес иначе не можеш да получаваш помощите  #Crazy Социалния работник каза това не го коментирам  newsm78 Не стига, че са социално слаби и че взимат по-малко от 100 лв. за двама души, ами я карат да си сменя л.к. издадена наскоро и струваща към 24 лв.  newsm78 Че тя ако ги има тези пари за какво са и помощи Thinking

# 155
Иви аз също ще дойда.
Имам една торба с дрешки и играчки,които искам да дам.В 18 ще съм пред Летния.

# 156
Добре към 17:30 ще съм там и ще изчакм до 19 надявам се, че ще е достатъчно. До скоро с тези, с които ще се видим

# 157
Има ли начин да дам утре на някого чашите, за които бях казала? Съжалявам, че досега не успях. Някой?

# 158
  • Sofia
Имам малко дрехи за мама Роси. Днес неможах да дойда на срещата - дъщеря ми е с ужасна кашлица. Има ли възможност другата седмица да се видим. А Роси как е ?

# 159
Първо да се отчета:
В касата има събрани 90 лв.
Днес събрахме дрешки за всичките дечица, обувчици и пантофки, играчки, както и дрехи за мама Роси и едни сандали, които на Роси ще са големи и бихме могли да дадем на една от другите майки. Освен това имаше две сапунчета, 1 шампоанче - за деца и 1 ролка + 1 сапун за майка. Имаше 1 кутия (почти пълна догоре) с подплънки за кърмачка, 1 чаршафче, 1 Гармастан както и прах за пране 3кг Тео бебе. Мисля, че това беше всичко.

Имаше някои дрешки за новородено, които няма да станат на никое от тези бебенца. Отделихме ги и си мисля, че биха станали на 1 месечното бебенце на майката от Кайсиева. Небесна, ако можеш пиши и.
Имаше и някои дрешки, които бяха твърде големи за тези дечица и бихме могли да ги дадем на децата в Овчарово. Тях също ги отделихме.

Мюриел, Миси утре ще съм заета, ако никой не може да ги вземе може другата седмица да направим нова среща, но може би в по-ранен час.

Роси я чух по телефона каза, че са добре. Струва ми се, че започна да се отпуска по малко.

Благодарности на всички мами, които се включиха и се включват. Тези момичета, за да са ги прибрали социалните там все пак са в нужда. Дано направят нещо за себе си.

По този повод една майка е писала днес на Облачето, че е с 2 месечно бебе и има нужда от работа. Намерила е някой да и гледа бебенцето за 2-3 часа дневно. Облачето изчаква тя да отговори, за да даде малко повече информация с разрешение на момичето. Мисля, че има къде да живее, но няма как да се издържа.

Среща утре в 17 часа на гаражите на Колхозния. Желаещи да напазаруваме? Ако няма - да отлагам покупките за друг път. Моля ви пишете иска ли някой да се видим, за да преценя какво да правя.

Размерите на другите бебета са:
на мама Милена - момиченце 4 месеца - 60 см каза че взима 4-9 кг от някакви по-евтини памперси Молфикс
на мама Надя - момиченце Симона 8 месеца - 65 см, 7.300 кг. Взима памперси 7-18 кг (какви да е)
на мама Димитричка - момиченце със синдром на Даун 2 години - 70-80 см, 9 кг и момченце 3 месеца 64 см, 6,5 кг (какви да е памперси). И двете и деца са на памперси, слага им един и същи размер. На вид момиченцето изглежда видимо по-малко от Велин и като размери и като поведение.

# 160
Иви, моля да се обадите на ЛС, че да не изтърва и таз среща ooooh! Имам за момиченцето на мама Димитричка зимно костюмче, а и чашите искам да дам.

# 161
Ами никой днес не се обади да ходим да пазарим и се отлага за следващата седмица. Ако има желаещи за покупки за мамите сигнализирайте. Ще изчакам няколко дни да си кажете иска ли някой да дойде и кога ви е удобно, ако не поне ми пишете да не стоят тези пари, ако трябва и сама ще ходя да пазарувам.

# 162
Ами никой днес не се обади да ходим да пазарим и се отлага за следващата седмица. Ако има желаещи за покупки за мамите сигнализирайте. Ще изчакам няколко дни да си кажете иска ли някой да дойде и кога ви е удобно, ако не поне ми пишете да не стоят тези пари, ако трябва и сама ще ходя да пазарувам.
Aз съм навита за понеделник например (в 15:30 съм на зъболекар), но нямам кола. А и идея откъде ще е най-евтино. Май все пак пазара.

# 163
Момичета, не знам дали четохте в другата тема за въпросът дали да има организация или не, вижте там и елате да обсъдим тук Grinning

# 164
  • Варна
Ivy ме помоли да пусна от нейно име постинг, цял ден не може да влезе да напише нищо:

СРЕЩА В СРЯДА 07 ЮНИ, 16 ЧАСА, ПРЕД ДЕПО БЕБЕ ЦЕНТЪР НА КОЛХОЗНИЯ ПАЗАР за пазаруване

Освен това каза че ще се опита да присъства на срещата утре /вторник/

Общи условия

Активация на акаунт