Варна-помощ за самотни майки и социално слаби семейства

• 17 212
  • 266
  •   1
Отговори
# 165
Благодаря ти Алекс   bouquet

Вчера цял ден се опитавах да пусна едно съобщение и не можах и това си е  Rolling Eyes
Нямаше ме събота и неделя, но за вчера не можех.  Embarassed

Среща в сряда 07.06.2006 от 16:00 часа пред Депо бебе център на Колхозния на гаражите да пазаруваме.
Потвърдили: Иви (аз) и Сребърен облак (Аля)

Ако можете пуснете на ЛС или тук дали някой ще идва   bouquet

Снежи от кое по колко можеш да осигуриш, за да знаем какво да не купуваме

# 166
Утре ще има пресконференция за наболели проблеми на града включително детските градини. Ето темата

# 167
Вече е късно май!
Имам 2 пакета елда,също сол,леща,нишесте и ориз по един пакет!

# 168
Аз пък излязох несериозна - уплаших се от времето, че при нас духаше жестоко, а и свеки пристигна следобед (за цяла седмица!) и каза, че близо до Варна вали  Embarassed.... Ще чакаме Иви да напише какво са успели да свършат.

# 169
Аз също се извинявам на Иви, днес я зарязах сама на пресконференцията, а следобеда детето го проспа и тъй Embarassed Надявам се да не вали утре и да се видим.

# 170
Сега се връщам. Аля не можа да дойде, но Алекс мина и обсъдихме и с двете и решихме, че парите няма да стигнат за всичко, но че е по-добре първо храната да се вземе. С Алекс мислехме също, че не е добър вариант да се вземат по 2 пакета за всички, понеже са в различни кухни и няма как да ги ползват, а разделянето също е проблем. Затова решихме каквото вземем да го вземем по 4. Дано не се сърдите. Малко ми е трудно така да взимам решения за пари, които всички сме събирали и се извинявам предварително, ако това не ви се струва добра идея. Искаше ми се да дойдат повечко хора, за да се вземат най-добрите решения, но не стана.

Напазарувахме почти всичката храна по списъка... В зелено са нещата, които купихме в червено тези, които не сме.
1 пакет памперси размер 5
1 чувал с картофи ~ 20 kg.
4 пакета леща
4 пакета ориз
4 пакета боб
4 кг моркови
по 4 банана, т.е. 16 банана
2 кг ябълки вместо тях по 2 кг тиквички общо 8 кг
4 сол
4 захар
4 олио

нишесте
4 фини овесени ядки
4 оцет
4 елда
4 жито

2 пакета прах за пране Тео бебе

Ябълки решихме с Иво да не взимаме, позволихме си вместо това да вземем по 2 кг тиквички на човек, защото ябълките бяха по 2,00 - 2,20 вносни (не им е сезона), а тиквичките бяха по 0,80 лв./кг Нишесте нещо не бях уверена дали да купуваме и какво, понеже никога не съм взимала и не знам дали биха го ползвали...Останаха 5,66 лв. в касата. Не стигнаха за праха за пране и памперси. Елда не можахме да намерим, а не ни стигна времето да ходим до диетичен магазин. Утре може да я свърша тази работа, ако излизам...

Занесохме преди малко нещата в дома, предварително Мира ми беше помогнала да сортираме част от дрехите и играчките, останалите ги разпределих аз. Занесохме и тях. Майките бяха много благодарни   bouquet

При тях са настанили момиче с новородено бебенце - момченце. Детето е на 10-на дни. Вкъщи останаха дрешки за новородено от Валерия и Галя мисля, че бяха. Така, че питам дали да ги предоставим на тази майка?

Малко тъпо ми стана, но всички казаха, че ще и дадат от тяхната храна.

Снежи не е късно, защото могат да се дадат на новото момиче.

# 171
Така да довърша, че се приспивахме с беба...

Вкъщи останаха нещата за новородено и нещата за по-големи дечица, както и един 3 кг. пакет прах за пране Тео бебе, който мисля, че Мира беше взела. Днес много се чудих да го нося ли, да не го ли нося  newsm78, но не можах да измисля как да стане точно и реших да изчакам мнение по въпроса (по скоро съвет).

Поради размириците и липсата на интерес след това, пуснах анкета, за да се разбере имали смисъл цялата тази работа. Сериозно се притеснявам, че съм сгрешила  newsm78

Последна редакция: ср, 07 юни 2006, 22:53 от Ivy

# 172
Видях ти самотната анкета и гласувах Crazy
Кадвала съм си и преди мнението, че може да им помогнем с консумативи, но това не трябва да е приоритет. Самотни майки са, да, трудно им е, и именно заради това трябва да се опитат през тези 6месеца, в които поне жилището и сметките не мислят, да си стъпят на краката. Т.е. да им се помага в търсенето на работа, с насочване, един вид.  И да се носи храна, докога ще изкарат с нея? Чудесна е инициативата, Иви, но конкретната помощ трябва да е с друг характер, мисля. Днес четох за Правните клиники(безплатни юридически съвети за соц слаби, каквито са и конкретните самотни майки), може да им се предложи, ако имат проблем да се насочат натам. Не знам дали ме разбрахте, но нещо подобно трябва да е помощта, като, ако са закъсали и са гладни, тогава и храна може да се носи. Нещо такова Crazy

# 173
Гласувах с ДА в анкетата ти Иви.
Хубаво е,че има хора като нас,които да помагат на такива майчета с храна,дрешки и тнт,но мисля,че е добре да се опитаме да им помогнем да си намерят работа,защото неможе вечно да разчитат на това,което имат в момента.
Мислех си например,че в Пикадили непрекъснато си търсят персонал,работата е на смени по 6 часа,заплащането мисля,че е достатъчно,всичко е изрядно от към осигуровки,болнични и тнт.
Другото,което се сещам е да им подадем в някои агенции документите да им се търси работа по специалността или каквото предпочитат самите майки.
Тези дрешки за новороденото аз лично съм ги дала за някой,който има нужда без значение кой е той,за съжаление нямам по-големи по видими причини.
Имам играчка музикална за над леггълцето,която също искам да дам за някое от дечицата,ще се опитам да заделя и някоя паричка.
Другото,което ми хрумна,но незнам дали ще стане е да помоля братовчед ми (който работи във Фикосота -производителя на Тео бебе) ако е възможно да ми изпрати няколко праха,сапунчета и тнт. нещо като дарение за този дом,незнам това просто ми хрумна сега newsm78
Поздрави

# 174
Иви, имам дрехи за новородено от Мира - кога и къде мога да ти ги дам? Моля те пиши ми... Wink

# 175
Забравих, моля те попитай останалите майки, освен мама Роси, за която знам, че е завършила консерватория....коя с какво образование е, работили ли са досега и какво, какво биха работили евентуално?

Имам нещо предвид..

# 176
  • морето, сините вълни...
Гласувах с Да
защото все от някъде трябва да се почне.
Аз лично не виждам проблем в това че ги снабдяваме и с храна и с дрехи. Все пак има една поговорка "Гладна мечка хоро не играе"
Все си мисля, че майки, които не са си оставили децата за отглеждане в "Дом .... " биха искали да направят така че да живеят добре. Помагаме им сега за храната, защото тя е една важна част от ежедневието им. Аз лично немога да им помогна с намирането на работа - не съм работодател, а и за да препоръчам някого някъде все пак трябва малко да го познавам.
Мисля че все още не ги познаваме достатъчно добре тези майки, но това което разказва Ivy не ме кара да се претеснявам. Аз на тяхно място сигурно също бих се чувствала изключително объркана и няма да знам откъде да започна....
Засега не смятам че бъркаш в преценката си Ivy, и мисля че на тези мами е нужно да се даде на "кредит" повече доверие.
Само времето ще покаже  дали го заслужат те и разбират това което правиш за тях.
Много е лесно отстрани да се дават съвети и идеи, че и да те съдят. Мисля че за теб е изключително трудно да съчетаваш и този допълнителен ангажимент и ти се възхищавам за това което правиш почти сама.

Имам още едни сандалки 20-21 номер за около 2г, ако има нужда още някой да мина да ти ги дам и тях

# 177
Гласувах с ДА.
Мисля че това, което правите е много благородно. Разбира се ако на тези момичета им се помогне с намирането на работа, ще е най-добрия вариант.
Ivy , нещата са за бебчо   bouquet!

# 178
Здравейте, влизам набързо да ви кажа, че сме доста болни и бебка и аз. Няма да мога да направя среща поне до средата на седмицата и незнам дали ще мога да се включа и във форума. Два дни малакта беше с 39,5 и тъкмо мислехме, че се оправя и днес пак вдигна 38,6. Благодаря ви, че сте отговорили на анкетата това ми даде малко надежда, че все пак не всичко е на вятъра... Мисля, че повечето от другите майки освен Росито не са с кой знае какво образование, но все пак трябва да проверя. Ще ви пиша по-подробно утре, ако имам възможност (ако бебата е по-добре).   bouquet

# 179
Здравейте мами
вчера научих за това добро начинание от мама Кейси. Имам неотворена кутия Фризолак от 0-6 месеца със срок на годност 09.2008г. Ще следя темата и ще помагам с каквото мога и имам. Само Моля някой да напише с кого кога и как да се срещна да дам млякото и кажете какво бих могла да взема още. Мерси предварително.

Поздрави
Пламена

Общи условия

Активация на акаунт