Варна-помощ за самотни майки и социално слаби семейства

• 17 214
  • 266
  •   1
Отговори
# 180
До края на седмицата ние не ставаме за срещи...
Днес имахме ходене до Аспарухово и минах само да подам нещата за новородения Ивайло и майка му Гергана от Валерия и Галя   bouquet . Показа се психоложката на звеното (Звено Майка и Бебе) не било дом уточниха се... Та момичето се казва Катя Попова (дано не съм сбъркала името, че с имената съм много зле) и общо взето споделя същите мисли като нас от краткия разговор. Две от момичетата напускат следващия месец. Милена с 4 (вече 5) месечното момиченце София и Надежда с 8 месечната Симона. Сега им търсят квартири. Катя ни покани  да идем там да се срещнем и поговорим и се разбрахме за юли, защото тя излиза в отпуска.
Разговаряхме също и за това, че някои неща е по-добре да са дарение за звеното и да останат за ползване и от следващите майки. На срещата ще поканят да дойде отговорничката за звеното и да могат да се дарят нещата.

Моля ви, който реши да ходи да разпредели предварително нещата или там да ги разпредели кое за кого да е, защото някои от момичетата заграбват всичко и не дават на останалите. Ако искате ще уточня кои от майките имам предвид.

Пламена дадоха ми днес телефон в Звеното, но покрай суматохата остана вкъщи (телефона не звеното  Joy), та утре ще видя номера и ще ви го дам.

# 181
Иви, надявам се да се оправяте бързо Hug Аз упорито искам да си дам чашките и зимното костюмче за момиченцето. Моля, ако някой тръгне натам, да пише едно лично да му ги дам.

# 182
Предлагам да направим една среща за другата седмица например сряда - 21.06 ( добре ли е, за след обяд) и да оставим каквото има събрано за Аспарухово.

Иви, надявам се дотогава да се оправите с Ели!

Аз искам да оставя един стол за хранене и дрешки за новородено..

Мюриел има чаши и дрешки...

Ако някой има още нещо за там да пише и да си чукнем една среща да ги даде, ако няма възможност да дойде!

# 183
Aз съм приготвила някои неща за майките в Аспарухово, но няма да мога да дойда в сряда на среща - ще ходим на концерта на Депеш, ако се организирате мога да го дам на някой.

# 184
Свързах се с майката от Кайсиева Градина за работа, но не се получи, съвсем няма кой да гледа детето и. Говорихме, че няма и възможност да слиза към града, защоо ползва някаква стара огромна количка. Търсеше си по-мъничка и евтина, пратих я да погледне в ТСМ, че точно в момента имаше някаква. На дрешки би се радвала, ама както казах, слизането и е трудно, може би ако имаме някоя мама в кайсиева, която по принцип често слиза надолу, да ги пратим по нея? (аз все още разсъждавам као човек без кола, дай боже скоро да се променят нещата).

Та за работата: 1 път седмично почистване на зъболекарски кабинет, чакалня и мокро помещение, заплащане - около 10 лв (на ден де). Казвам около, защото не ми го казаха съвсем твърдо, все пак ще е по договаряне. Намира се близо до ВИНСа, над детския кът. Пиша го първо тука, за да може да се включи някоя от нуждаещите мами. Ако не, ще пиша в другия форум.

Иви, стискам палци да оздравявате, миличка! и малкото Ели, мойта любимка, да не вдига вече температура!

# 185
Тони благодаря   bouquet и аз си мислех за сряда след обяд.

По-добре сме... вече не сме заразни малко проблеми около храненията и, но ще се оправяме с времето...

Синтезирах тези, които искат да донесат разни неща:
mi_sy (с дрешки за мама Роси, дрешки за Велинчо или за което дете станат)
sneji (елда,сол,леща,нишесте и ориз)
мюриел (чашите и зимно костюмче за момиченцето на 2 год.)
galentina (играчка за кошарка, може би прах и сапунчета на Тео бебе)
tonimam (дрешки за новородено, столче за хранене)
sun_flo (едни сандалки 20-21 номер за около 2г)
pamilia (кутия Фризолак от 0-6 месеца)
slavena (дрешки от новородено до 1г.)

# 186
В звеното е станало нещо много гадно  Cry
Надя, майката на 8 месечната Симона е била 3 пъти Гергана майката на новородения Иво, защото била циганка  ooooh! Нямам думи за случилото се. Момичето се е изплашило да не направят нещо на бебето и, и е избягало. Взело си е само неговите неща и тези, които сме и дали, нищо не е откраднала, но май няма да се върне там  #Crazy В същото време момиченцето на Надя се е разболяло от бронхо-пневмония и са в Окръжна Болница. Веднага щом излязат от там ще ги изгонят!  Crossing Arms Дошла полиция, но незнам нищо повече... Възможно е Надя да не е добре, ама не разбрах какво имаше предвид Роси дали психически или нещо друго - незнам.

Всички майки и бебета са изкарали някакъв грип и вече се оправят. Само Велинчо се е разминал и е здрав. Покрай нашите проблеми не ми беше останало възможност да им звъня да ги чуя и сега съм  #Crazy

Ужасно е! Смятам, че трябва да знаете и да помислим какво трябва да правим и дали да продължаваме да правим нещо...
След като Гергана е избягала, след 2-3 седмици си заминават Милена (5 м. София) и ще изгонят Надя (8м. Симона), остават Димитричка (2г. момиче и 4м. момче) и Роси (с Велин на 1г).

Незнам вече има ли смисъл, хем са в нужда, хем...

За да има и нещо добро в този постинг Велин е проходил  smile3539

# 187
  • Варна
Ами нормални работи са това, не се удивлявам. Все пак може жената да има отклонение някакво, не я знаят каква е, що е, може да я избива на агресия от немотията и състоянието й и да си го изкарва върху по-слаби люде. Вероятно е да посегне и на детето си някой ден, както е тръгнало, кой знай!?  Thinking

Аз мисля, че идеята на звеното трябва да се подкрепя, щом има желаещи.
Смятам да се включа с нещо си, ще се свържем по-нататък във времето, надявам се.

# 188
Иви, спокойно, случват се и такива неща. Ще дойда утре следобед, само кажете къде.

# 189
Морската?

# 190
Ако е хубаво времето, ще дойдем в Морската, на входа, примерно, но не мога по-рано от 17 часа.

# 191
А защо не направо на срещата в пицарията до Проектантска?
На мен и двете срещи са ми късно, след 15:00 ми започва лудницата, но за другите ще е по-удобно като че ли...

Браво на Велинчо! Май наистина им е трябвало само малко спокойствие... Мисля, че има полза от цялата тая работа. Ако не беше ти, Иви, и другите момичета, помогнали с преместването, не знаем на какъв хал щеше да е...

Аз да попитам - не се ли намери мераклийка за чистачка някоя социално слаба мама? Да пускам ли обява във форума за домашни помощници? Щото зъболекарката засега изчаква...

# 192
  • Варна
Щом досега никой не те е потърсил, явно работата не интересува никого. Nerd Пущай обява.

# 193
Добре срещата ще е на входа на Морската около слънчевия часовник в 17 часа. Аз около 18 трябва да се ориентирам наобратно, че малката нещо много рано заспива напоследък. Ако искате, който не успее и ако има желаещ да събере нещата на втората среща за протеста ще се получат две срещи. Спя и пиша, ако звуча непонятно от това ще да е  ooooh!

До утре!

# 194
За работата може ли утре да ти кажа? извинявай за забавянето  Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт