Варна-помощ за самотни майки и социално слаби семейства

• 17 218
  • 266
  •   1
Отговори
# 240
Мили мами, моля за малко помощ  Praynig Търся адрес или телефон на дома в Аспарухово. Трябва да скрием една млада жена с двете й деца от ненормалния й мъж. Жената е жертва на домашно насилие и ако някой може да помогне с тел. или други координати на организации занимаващи се с този проблем, ще бъда много благодарна. Пуснах търсачката, но нямам много време да търся, защото главата ми пуши от работа #Crazy Благодаря предварително!

# 241
Не знам адреса в Аспарухово, но това намери търсачката:
Анимус България, имат и Гореща Телефонна Линия за пострадали от насилие:  +3592 981 76 86 . Според това, което съм чувала, това е мястото, поне по телефона.
http://www.gert.ngo-bg.org/article129.html тук има само софийски координати, ама знае ли човек
Ето това ми се струва много подходящо, имат и нещо във Варна: http://www.stepbystepbg.org/display.php?page=about. В инфото не пише нищо за жертви на домашно насилие, но ето тук: http://www.bnr.bg/RadioBulgaria/Emission_Bulgarian/Theme_Obstest … _step_by_step.htm пише, че и с това се занимават.

Говорих с Иви, има нещо предвид, въпроса е ще намери ли телефона, че не си е у дома. Но по думите и, мисля че пак за асоциация Анимус (виж горе) става дума.

Тя горе-долу ми обясни как се стига до Звено Майка и бебе в Аспарухово, че е загубила всички телефони със стария си апарат. Но смята, че е малко вероятно да ги приемат там, защото е специализирано за Майки с бебета, и защото са големи задници (това е лично мое впечатление). Но ако се ходи там, вторник (демек днес) и четвъртък са добри дни, защото тогава е там психоложката, с която може да се намери общ език.
Значи така: влизате в Аспарухово от моста, на 1 бензиностанция има 180градусов завой. Там се хваща пътя към центъра на аспарухово. Подминава се спиркаа, която е веднага след завоя, продължава се направо, стига се до 1 училище. Минавате зад училището и се завива първата възможна уличка вляво, после пак вляво. Едно от руските блокчета, май е номер 2, целия 1ви етаж е с решетки, отпред има двпр с пейки. Надписа е "Звено Майка и бебе"

охх, и аз нямам много време, дано намерите подходящо място.

Ако има на линия мама, ходила или говорила в звеното, нека напише телефона или коригира адреса.

# 242
Ето още малко информация за организации и проекти в помощ на жените, преживели насилие:

ЦЕНТЪР "НАДЯ-ДЕ"
[/b]
Мисия, цели, дейности: Центърът осигурява психологическа, медицинска и юридическа подкрепа на жени, жертва на насилие. Мисията на центъра е да оказва незабавна помощ на засегнати от насилие жени и техните деца, да информира с помощта на медиите и да повишава чувствителността на обществото, институциите и професионалистите по проблемите на насилието.

Проекти:
първият и единствен подслон за жени, претърпели насилие в България
Център "Надя-ДЕ" предлага:
телефонна консултация - психологически, социални, медицински и правни съвети;
сигурно пространство, където жените, преживели насилие могат да пшолучат емоционална подкрепа и разбиране;
набиране и обучение на доброволки;
контакти с професионални организации и институции
ИНФОРМАЦИЯ ЗА КОНТАКТИ
Тел/Факс: Тел.: (+359 2) 513 391 Факс: (+359 2)951 67 43
Електронна поща: nadja@mbox.cit.bg
Лице за контакт: Д-р Росанка Венелинова

АСОЦИАЦИЯ "АНИМУС" /AA/   
Мисия, цели, дейности: Асоциация "Анимус" е женска неправителствена организация, основана с идеята за психосоциална помощ и подкрепа на жени. Една от целите на организацията е да събере усилията на различни хора, които по силата на своята професия или служба, могат да помагат на жени, претърпели насилие. 
Асоциацията предлага: спешна психологическа помощ и подкрепа; индивидуална консултация; консултация на семейството; дългосрочна психотерапия; групова терапия; насочване и връзка с други звена, оказващи помощ и защита на жертвите на насилие. Всяка жена , претърпяла насилие, може да се обърне към кабинета и да получи безплатна консултация, както и отговор на въпросите си, разбиране, подкрепа, сигурност и запазване на личната тайна. 

Проекти:
"Добри практики за психичното здраве на жените в България" (1997-98)
"Другият пол" (1997)
"Български проект против трафика на жени" (1997-98)
"Програма за жени жертви на домашно насилие" (1997)
Гореща телефонна линия за жени, пострадали от домашно, сексуално и емоционално насилие
Програма за жени жертва на сексуално насилие
Социален клуб "Коя е Маргарита?"
ИНФОРМАЦИЯ ЗА КОНТАКТИ
Тел/Факс: 981 67 40, 981 76 86, 981 05 70
Електронна поща: animus@mbox.cit.bg
Лице за контакт: Мария Чомарова - психотерапевт, председател
Надежда Костадинова - директор на специализирано звено за работа с насилие
Мария Минкова - координатор на горещата телефонна линия
Катя Кръстанова - координатор на социалната програма
Надя Кожухарова - координатор на програмата "Добрата практика"

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Цитат
Здравейте момичета, наистина е хубаво че помагате. А тези момичета имат ли нужда от правна помощ?
В Асоциация "Да съхраним жената", съвместно с варненският свободен университет, има организирана правна клиника- идеята е да се помага на социално слаби хора, които не могат да си го позволят, като по този начин и студентите се учат- под ръководството на адвокат и асистенти от университета разбира се.
Ако някое от момичетата или пък други хора, които имат  нужда от такъв вид помощ, моля Ви дайте му следните координати:
Всеки четвъртък от 09-12 часа, на бул."Цар Освободител"№68, може да получи помощ- единственото изискване е да са социално слаби и е напълно безплатно
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Горещи линии за помощ и подкрепа на деца, юноши и родители

ДЕТСКИ ТЕЛЕФОН НА ДОВЕРИЕТО-ЦРД (РАЙОН ЛОЗЕНЕЦ)
Телефон: (02) 668698

ДРУЖЕСТВО ЗА ЗАЩИТА ПРАВАТА НА ДЕТЕТО
Телефон: (02) 800267

БЧК - Телефон на доверието -тел. 936 24 44

Отдели за закрила на детето към дирекциите "Социално подпомагане" - на територията на София

Сердика тел. 936 60 547
Люлин тел. 927 27 69
Връбница тел. 934 66 07
Лозенец тел. 865 11 76
Слатина тел. 971 29 03
Младост тел. 974 41 78
Оборище тел. 945 53 13
Кр. село тел. 953 16 47
Възраждане тел. 929 26 53

Денонощна гореща линия за жени, юноши и деца, преживели насилие - тел. 981 76 86

Дневен център "16+" - тел. 946 13 25 и 946 11 56

Гореща линия за помощ и подкрепа на деца, юноши и родители - тел.: 958 50 00

Последна редакция: ср, 09 авг 2006, 13:42 от Сребърен облак

# 243
МНОГО, МНОГО БЛАГОДАРЯ за изчерпателната информация!  Hug Жената се притеснява, че когато съпругът й получи призовката за бракоразводното дело, ще побеснее и за нея ще стане страшно. Изрод  #2gunfire Имат две момиченца и не мога да си представя даже какво е да растеш в такава обстановка...

Благодаря отново!

# 244
Хубаво е, че не се налага да се изнесат на минутата, защото няма много възможности за подслон, но с помощта на някоя от организациитеможе просто да се преместят някъде. Като гледам, май и правна, и всякаква помощ ще и трябва... Стискам палци!

# 245
Благодаря за отзивчивостта. Лошото е, че според мен разводът няма да я спаси. Трябва да се предприемат и други мерки, но тя се страхува.

# 246
Ето я и информацията от Иви:
Фондация "Семейство в риск". Тел: 052/ 609-677. Вдигат по всяко време, и ще и помогнат какво и как да направи. Ако и децата са бити, задължително уведомяват "Закрила на детето", които пък от своя страна правят така, че той повече да не се доближава до децата (което е по-добре от развод). А дано се получи!

# 247
Слава Богу на децата не е посягъл, но на тях им е достатъчен ужаса, който преживяват като гледат как баща им пребива майка им. Като студентка живеех в София до едно младо семейство, което живееше в апартамента с 3-4 год. им дете и родителите на мъжа. Една вечер, може би към 2 часа, "съпругът" реши да въздаде "справедливост" като пребие жена си. Все още си спомням ужасяващите викове на детето: "Тате, не бий мама" "Тате, уби мама". И родителите му не успяха да го спрат. След час се чуха и сирените на линейката, дойде и полиция...жената оздравя, но нищо не се промени. Аз смених квартирата две седмици след този случай, не можах да издържа.

Sorry, че разводних темата.

# 248
Всеки път настръхвам като прочета за нещо подобно  #Crazy Възможно ли е да съществуват такива същества  Sick Не мога да ги нарека хора. #Cussing out

Сега говорих със звеното. Там настаняват майки, които има опасност да изоставят децата си. От там ми дадоха телефона на Център за Обществена подкрепа 687 950. Утре след 9 часа може да се обади.

Фондация семейства в риск може да и насрочи час и да отиде да говорят по всички въпроси, които вълнуват и притесняват жената. Ще и кажат какво е необходимо да се направи. Ако има насилие над децата препоръчват да се уведомява Защита Закрила на Детето, но ако няма незнам как стои въпроса. Милата жена и горките и дечица  Praynig

# 249
Иви, много благодаря! Чакам я да се обади за да й дам телефоните или пък да отидем на среща във фондацията. За съжаление, може би от притеснение, е забравила да остави координати за връзка. Още веднъж благодаря и се моля да има по-малко случаи като този.

# 250
Пиши ни как се развиват нещата с тях. Моля се да се намери вариант, в който да им помогнат.  Praynig

# 251
Какво стана със защитните асоциации и майката с децата?

Някой знае ли за самотна майка, която се нуждае от количка? Разполагаме с количка, която да бъде подарена на майка и бебе в нужда. Моля ви, ако някой има информация, да ми пише в темата или на ЛС.

# 252
Иви, майката на която исках да помогна все още не се е обадила. За съжаление аз не я познавам лично. Колежката ми е разговаряла с нея и впечатлението й беше, че тя се нуждае спешно от помощ. Жената е била 100 % сигурна, че ще подаде молба за развод, но тъй като се страхувала, че мъжът й ще откачи, когато получи призовката за развода, поискала да й помогнем да я скрием. За съжаление тази жена ни е открила случайно, т.е. не е била изпратена при нас от някой когото ние познаваме, не е оставила телефон, така че нямаме никаква обратна връзка с нея и остава само да се надяваме, че не й се е случило нещо лошо, че ще намери смелост да се отърве от боклука, когото нарича свой съпруг.

Благодаря отново на теб и на Сребърен облак за отзивчивостта и загрижеността! Hug

# 253
Стискам палци да се обади! Ако има нещо ново пиши ни моля те. Благодаря ти предварително!

# 254
  • Варна
Имам излишен паяк и разни дрешки, не в прекрасно състояние, но вършат работа. Дали е възможно да бъдат дарени на звеното и ако да - който ще ходи ще ги вземе ли? Или поне ми обяснете къде точно се намира и какви неща приемат за даряване (има ли изисквания някакви все пак). Една позната ми носи разни употребявани работи, не мога да складирам, а и няма смисъл...
Какво  ли прави Велинчо?  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт