Варна-помощ за самотни майки и социално слаби семейства

• 17 291
  • 266
  •   1
Отговори
# 75
Здравейте,
аз също искам да помогна на това майче,нямам много възможност,но с каквото мога бих искала да се включа.Мога да и купя някакви дрешки за детенце и нещо за нея от моите дрехи (малко не е мой размер,но пък все нещо може да и стане),памперси,козметика и каквото там и трябва.Ще чакам и аз списък с необходимите и неща.
П.С. Иви,когато се видяхме в Морската сега се сещам,че ти май беше с нея и с майка ти,нали?Мъжа ми дори каза,че не е виждал толкова слаба жена.

# 76
oх, направо от първа страница прескочих на 4та, така че извинете, ако повтарям някого. Откакто я срещнах, не ми излиза от главата. Мама Роси очевидно прави всичко възможно за бебето, и нищичко за себе си. Та е хубаво да направим каквото можем и за нея. Мислех си и за дълготрайни храни - ориз, боб, леща, олио, захар, сол, картофи, тя и без това е вегетарианка. Нямам възможност да се включа с преместването, но също съм на изчакване за списъка. А хладилник, печка или каквото им трябва на новото място можем да купим и втора упореба. А, да - нещо малко, но необходимо, ще е да пуснем обяви за частни музикални уроци по вестниците, или да поразпечатаме малко листовки. Ама това ще го позадържим, докато се намери кой да гледа детето по няколко часа дневно. Нека шампоаните и козметиката са моя грижа, мъжът ми работи в Ариес Козметикс, и нещата са наистина качествени. Ще поразпитам и за надомна работа. Дааа, покрай мъжото мога да намеря и тоалетна хартия и салфетки на много ниски цени. Не са много най-най, но 1 чувал струва колкото 4ка луксозна хартия...

Последна редакция: пт, 19 май 2006, 11:21 от Сребърен облак

# 77
Момичета, как мина местенето, настаниха ли се? От какво имат нужда там, разказвайте.

# 78
Aха казвайте?
то вече си е късничко, аз събрах първата торба с дрешки за малкия , лошото е че са за зимата -в смисъл че са жилетки и чорапогощници, но ще и ги дам а пък тя сама ще си прецени, ако не да ги хвърля.
сега ще чакам резултата и за нея-за дрешки за нея имам предвид.
вдигнала съм на балон всички около мен така че ще се посъбере нещичко, а пък тя сама ще си отбере какво да си носи.

# 79
  • Варна
писах половин час и ми изчезнаааааааааа  #2gunfire

# 80
  • Варна
Айде пак
Не съм писала още, тъй като се прибрах доста късно и трябваше да оправя дребо.

Благодаря на Афродита и Миси, че се включиха в местенето.
Голямата част от багажа на мама Роси е преместен. Оказа се, че има повече багаж, отколкото си мислех. В старото жилище останаха една количка, проходилка, прахосмукачка, гардеробче, шкаф, пералня, матраци 2 бр. и CD-плейър. От тях тя сега няма да има нужда и не зная кое точно иска да вземе и дали въобще нещо ще взема. В тази връзка възникна още един проблем - има доста неща, които тя няма къде да съхранява, защото в новото жилище няма да са й необходими, а после може да й потрябват. Аз прибрах една кошара за игра и мога да взема още няколко дребни неща. Ако някой може да съхранява нещичко по мазета, тавани и килери, много ще помогне.
Аз ще отсъствам от града от неделя, затова моля, който е свободен и може, нека помогне с преместването на останалите неща!
Мама Роси носеше голям чувал с дрешки, които са малки на Велично за другите дечица. Социалния работник каза, че също ще вземе от тях в службата, за да раздават на мамите, които се обръщат към тях за помощ.
Приюта е новичък - функционира от м. януари тази година. Стаята в която настаниха Роси досега не е използвана и всичко вътре е новичко. Има легло за нея, кошарка за Велинчо, 2 гардеробчета, нещо като библиотечка, шкафче, бюро и стол. Роси ще дели с една друга майка баня, тоалет и кухня. В кухнята има готварска печка, микровълнова, пералня и хладилник. В коридора имаше дъска за гладене и ютия също на общо ползване. Всичко е новичко и чистичко. Освен това Роси си носеше блендер и електрическа кана. Така, че мисля засега нямат нужда от електроуреди.
В приюта има и хол на общо ползване, в който има две диванчета, масичка, секцийка, кошара за игра, кошара за спане и голям телевизор.

В приюта имаше още 3 мами - едната с беше на 3 месеца, с нея Роси ще дели банята, тоалета и кухнята; още една с бебе на 7 месеца и една с момиченце на 2 годинки, което е със синдром на даун и още не може да ходи, да говори и други. Изглежда много по-малко от 2 годиники.

Роси има страшно много чували с дрешки, някои от които зимни (част от тях е добре някой да вземе да съхранява). Днес и аз занесох една торба и Миси донесе 2. Засега мисля, че не са им необходими дрешки, но нека се установят, да си подредят нещата и ще видим. Памперси също имат 1 пакет, който според мен ще стигне за 10-15 дни.

При настаняването Роси се разстрои и се разплака. Посрещна промяната с много противоречиви чувства, тъй като трябва да се обажда като излиза, да казва къде отива и кога ще се прибере, а това й се стори като ограничаване на свободата. Също си мисли за вариатни как да слиза до града. Бихме могли и ние да помислим за варианти.

Нещата, от които имат нужда на първо чете, според мен са:
минерална вода
прах за пране
препарат за под - пода е ламиниран паркет (в банята имаше една кофа със стирка, с които почистват и миришеха неприятно, затова мисля, че им трябва добър препарат)
ХРАНА
Роси по-скоро се стреми към суровоядство, затова не мисля, че ориза и другите трайни продукти са много добра идея.
Каза, че иска семена за покълване и най-вече ръж.
Имат нужда от пресни плодове и зеленчуци - тя предпочита да дава на Велинчо пресни пасирани плодове и зеленчуци, отколкото пюрета и каши.
Малко сурови ядки също ще са им от полза.

Говорих със социалния работник, 6 месеца е максималния срок, за който тя може да остане в приюта. Роси и социалният работник се надяват след това таткото да си ги прибере. Социалният работник смята, че ако поработи с бащата и той се среща с детето, нещата ще тръгнат. Роси никога не го е спирала да вижда детето и ще съдейства на драго сърце. Всъщност основния проблем идвал от неговите родители, който са в много добро материално състояние. Или поне така ми каза Роси. А той е момченце на 23 години и не може да им се опъне. Той искал да припознае детето. Майка му се притеснила от този факт и посетила Роси. Казала й, че ако той официално стане баща на детето, тя ще направи всичко възможно те да вземат детето при тях. Роси изпада в истерия само при мисълта, че това може да се случи. Социалния работник казва, че това вероятно няма да стане, но... Тук е място да се намесят мами юристи и ако намерят време да поговорят с Роси и да отговорят на въпросите й.

Не се сещам друго, много съм блокирала вече.
Питайте ако съм пропуснала нещо, утре пак ще пиша.

# 81
Ами Мирка е казала повечето мога да допълня само, че прибрахме на връщане още 3 торби пране от друга майка, която ги беше взела даги изпере и я закарахме до дома. В дома са всъщност бебе на 3 месеца, на 4 и половина месеца, на 7 месеца (почти 8 всъщност) и детенцето със синдром на Даун, както и Велинчо и майките на децата. Сестрата каза, че всички те имат нужда от памперси и храна. Ще дадат списък с килограмите на децата и можем да купим няколко пакета от различните размери. А за мама Роси, тези Памперси на Памперс мисля, че досега не ги е купувала тя или по-голямата част не са били купувани от нея, ако правилно разбрах. Сребърен Облак похвали нови памперси, които са по евтинки и тя е много доволна от тях. Аз лично смятам да взема малко за проба на Елито и няколко за Роси, ако не се подсича или не пропускат толкова по-добре и по-евтино... Аз май ще ходя да лягам, че нещо много дълъг ми дойде деня ... Ако нещо съм пропуснала да кажа утре пак ще прегледам, че не съм особено адекватна вече. А за ориз и други такива работи, според мен не пречи да се вземат по 1 пакет да речем... тя като няма друго си готви. Освен това и да не ги иска там са още 4 броя самотни майки...Помолих я и тя да напише каквото се сеща... Паста за зъби и четка може да се вземе и за нея и за Велинчо. Гледам, че сестра ми отскоро мие зъбите на племенника, а той е колкото Велинчо. По този повод кажете какви четки се взимат за бебетата и какви пасти, че систъра е неадекватен от раждането и не мога да почерпя информация от нея.

# 82
  • Варна
Сетих се какво забравих снощи:
В дома имат нужда от тенджерки, защото нямат в какво да си готвят. Също си мисля и за някакви стъклени съдове за готвене в микровълнова.

Облаче, много ще помогнеш ако осигуриш малко козметика - шампоани и душгелчета, както за мами, така и за бебоци. А за тоалетната хартия и салфетките също напиши по-подробно.

# 83
след толкова подробно инфо идеята е следната или да съберем пари и да се купи всичко необходимо, като препарати и санитарни консумативи, защото доколкото усещам , от тях май имат нужда най-много, или да се направи един списък и всяка майка да си заплюе някоя позиция и да си действа по нея.

# 84
  • Варна
Ние днес ще им купим прах за пране, ябълки и моркови.
Който, каквото може нека да набави.
За съжаление аз днес имам доста задачки и ще стягам багаж за пътуване, затова не зная кога ще мога да отида до Аспарухово и дали ще успея да се присъединя към вас, ако организирате събиране.
Аз ще звънна със сигурност на Роси и дори ще отидем да й занесем нещата, които сме купили, но не зная кога ще отидем. Ако някой иска нещо да прати или да дойде да ми звънка - 0887 755 678. Може да звънкате и на Ivy (предлолагам, че тя няма да има нищо против).

# 85
за съжаление мога чак в понеделник  да съм на линия тъкмо така ще успея да посъбера и дрехите от познатите, а и малко посуда.
аз доколкото разбирам има нужда и от дрешки за по-малките дечица, ако е така за тях имам все нещичко от Коко , което няма да ползвам

# 86
Предлагам в понеделник да се видим и да дам, каквото съм заделила. Също така, бих искала да знам как са другите майки в този дом, скакво можем да помогнем и на тях?

# 87
Предлагам в понеделник да се видим и да дам, каквото съм заделила. Също така, бих искала да знам как са другите майки в този дом, скакво можем да помогнем и на тях?
Айде да е вторник, че аз за понеделник няма да сваря. Хем и другите ще се подготвят.

# 88
  • Варна
Здравейте и аз да се включа в темата.За съжаление моя бебо е малък и нямам дрешки,но за мама имам и аз съм голяма кльоща Simple Smile.Сега излизам извън града,но в понеделник ще си преровя гардероба.Тогава ще ви питам къде да ги доставя.Едвали ще са много ама колкото изровя.

# 89
Имам един тиган, чинии и чаши, които мога да дам  Simple Smile
Дрешки за малкия нямам, всичко съм раздала, но мога да си преподредя моя гардероб да дам на Роси нещо  newsm78

Надявам се, че Пела няма да има нищо против да даде някой правен съвет на Роси? Доколкото знам и тя живее в Аспарухово.

Последна редакция: сб, 20 май 2006, 14:17 от Radina

Общи условия

Активация на акаунт