Боледуване на децата ни - тема 58

• 50 712
  • 738
  •   1
Отговори
# 495
  • На брега на реката
Как грип без Т. Може да е ОВИ, но грипът всички казват, че започва с внезапна и висока Т и поваля. Аз не мисля, че е грип. Пък и той си протича доста харакгерно и с поразяване на горните дихателни пътища. Лекувайте корема и дано само с това се размине.
Уми, редувай панадол с нурофен. Хексалгинът Тет ти е казала как да го даваш. Опитай и с постепенно охлаждане с мокри кърпи по сгъвките, но само ако не са ледени крайниците.

# 496
39.7-40, която спадаше до 38.5 около 1.5-2часа след антипиретик първите дни. Два пъти след като повърна т се облекчи и главоболието намаля.
Дано да не е това при вас. Има някакъв друг вирус с повръщане.
Уми, аз слагах под мишниците, под колената и на лактите лед в торбички и увит в хавлия.

# 497
Уми....белтък по крачетата съм чела за сваляне.

Мерси, момичета. И аз така си знам. Педи толкова убедена обаче 😕 по телефона говорихме, преглед не сме правили. Цял ден грам нурофен не съм давала...хмммм.

Добре че овладяхме повръщането. Сега си поиска да хапне...варих картофки.

Моля се да не се влоши само...

Дъждец...странно при вас..клиниката прилича на грип. Изследването обаче отрицателно. Накрая и АБ. Какво ли е било в крайна сметка...
Важното е, че е зад вас вече де...

# 498
Краката са хладни,но свивките горещи..Сложила съм компреси.Гади и се.Отпаднала е.Вчера вдигаше до 39,но беше жизнена.Днеска камо хленчи.Редувам панадол с Нурофен,но панадолът никаква работа не върши,а нурофенът сваля след 2 часа и след още 2 е вече пак висока.Хексалгин никога  не  съм давала,но ако се наложи ще дам.

# 499
 Мерси! 
Купих Инфшуцид и Коризалия- дадох от първото!
За хексалгина-на мен в детската клника ми казаха по 0,5 нс кг ,но моето дете е малко. Питаха за кг,  той е 13 кг.,  казаха  6-7 капки.

# 500
  • Варна
Някой ако дава Ацерола, моля да ми препоръча каква да взема. Неискам да има примеси и всякакви добавки в нея, предпочитам да е само тя, ако.има такава добавка де. Благодаря предварително Simple Smile
Чак без добавки не мисля, че има. Иначе тази, която продават в Балев май е по-изчистена.

Тет,
повръщане изобщо не ми се връзва с грип! Никъде не съм чела за подобен симптом на грип. Лекарката ви нещо си измисля ми се струва.

# 501
Явно е подведена от обстановката в момента в страната...а и той изолиран отвред, бях наредила на майка от хора да бягат....излизали са само зад блока да копаят в снега. Сами.

Ще видим кво ще излезе.

Ти пооправи ли се?

# 502
  • Варна
Почти.
Уф, утре ще пускам дребния на градина, направооо писна ми от тази зима проклета, от вирусите, от мрака и студа. Нямам търпение да се стопли. Всички други сезони ги изтрайвам, лятото го обожавам, но зимата я ненавиждам.

# 503
Ние обичаме снега. И студеното не ми пречи...обичам да се навличам 😆
Но тези болести....отврат.
Сега му измерих 37.6...пък е весел уж. Дано не вдига повече...

# 504
  • На брега на реката
Че то това Т ли е? Слаба работа, ще я пребори! Особено щом сте овладели повръщането и има апетит.
Аз не разбирам защо трябва да се плаши с тоя грип. Да, гаден е, отвратителен дори, но да кажеш на повръщане грип? Каква е логиката, освен да принудиш някоя изпопритеснена майка да хукне по кабинети и да виси сред една тълпа болни, да ти изпишат шепа излишни лекарства и да "захраниш" обилно аптеките, току виж и накрая наистина си се обзавел с грип след цялото чакане пред кабинета.

# 505
  • Варна
А де? И аз непрестанно се питам защо се раздухва такава истерия с тоя грип всяка година в България? Ще кажеш в другите държави няма, аз не съм чула другаде да се истерясва така. От 15 статии в нета сутрин поне 3 са за грипа, егати! Ще кажеш чума настъпва. Не знам кой има полза от тая работа.

# 506
  • София
Ние всичките го изкарахме вируса с повръщането. Първо каката - един ден повръща, 2-3 беше с ниска температура, после разтройство и болки в корема. После малката, аз, а днес и ММ се е тръшнал на дивана и не може да стане. И на мен ми казват, че било грип, сега има епидемия. Ами не е. Боледувала съм от грип, изобщо няма нищо общо. Това си е гаден вирусляк с повръщане. Дано с ММ днес да приключи, че една седмица пералнята не е спирала.

# 507
И аз съм карала грип и детето е карало. И аз имам други спомени.
Ама чак педиатър така да се обърка...хем изрично й казах, че Т само веднъж висока вдигна...😩

Дано да е моя любим повръщащ вирусляк 😆

# 508
Уми моля те при хладки крака ги махни компресите. Стресира се организма много, той се опитва да се стопли ти го изтудяваш отвън. Хич не е добре за кръвообращението. Това е правило- при студени крайници никакви компреси. Знам, че ти е притеснено, но наистина не е добре.
Белтък пробвах лятото на стъпалата и грам не помогна. Между другото тогава когато беше 9 дни с 40° и накрая въобще не се смъкваше от нурофен, беналгин и парацетамол сестрата го почна с компресите и за 30 мин смъкна на 38.5, толкова не беше падала и с антиперитиците.

# 509
Моята като вдигаше, страшно я тресеше. Завивах я с три юргана и едно одеяло. Така докато стигне над 39.5 и тогава започваше да се отвива, а аз да слагам лед. Така са й смъквали т в една клиника. Тя не може да търпи компреси по крайниците, когато е с вис.т, но ледът през хавлия не е толкова студен.

Тет, тестът не знам колко е верен. По-миналата година също пуснахме и беше отрицателен. После в Инфекциозна направиха пълен тест и го пратиха в Нац.лаборатория. Въпреки че беше на пети-шести ден и казаха, че толкова късно най-вероятно ще излезе отрицателен,  изолираха грип тип Б. По-странно е защо тамифлуто не помогна. Четох преди малко статии, че малък процент от вируса на свинския грип бил резистентен към тамифлу.
Аз всяка година си казвам, че за следващата ще съм подготвена и никога не ми се получава да го преборим без тежки л-ва.

Общи условия

Активация на акаунт