Боледуване на децата ни - тема 58

• 50 604
  • 738
  •   1
Отговори
# 105
Аз не съм доволна от изопринозина, но съдя по моето дете. Сякаш не е лошо да го види и вашия педиатър. Все пак познава повече детето. Авирон кидс също може, ако прецени.
Щом пък идва от носоглътката, някакви по-изсушаващи капки...

Ето тук намерих за желязото по време на инфекция https://www.medscape.com/viewarticle/755295

# 106
Нещо не можах да я видя статията,  ще погледна по- късно и на компютъра. Иначе ЛЛ искаше да изпише малтофер,  но после каза да повторим изследването след месец и тогава да прецени,  че покрай разните вирусчета и в геадината въобще не се е хранил,  както трябва.

# 107
  • гр.София
Месечинка Резултатите наистина са като за вирус и ако гърдите са чисти, гърлото не е обложено, не бих дала АБ.
За изопринозин незнам какво да те посъветвам. Беше ни изписан 2 пъти, но не съм го давала.Една приятелка сега, на фона на него детето си вдигаше Т 5 дена. После спря Т и шурнаха сополите с кашлица. От авирон определено съм доволна. И имунобор да дадеш пак ще му подсилиш организма малко, за да се справи с Т.

# 108
  • София
Месечинка, бързо оздравяване ви пожелавам и да не стигате до АБ.
Бързо оздравяване на всички болни.
В групата на детето има варицела. Снощи видях бележката. Ужас. Хем ми се щеше да я е изкарала вече, хем ми е едно притеснено.

# 109
До тези,които дават Имунобор-а ,мерителната лъжичка 5 или 10 мл е цялата ?

# 110
Аз сериозно се замислям за нещо от рода на изопринозин дори. Не съм го давала от 2 години сигурно, всъщност 2 пъти е пил през живота си. Другия вариант е тоя имунобор, дето го коментирахте, ама така да им нямам доверие на тези неща... Но сигурно ще взема нещо наистина.

Консултирайте се с педиатъра дали не е късно за Изопринозин. Доколкото знам се дава до 48 часа след
появата на симптомите след това вече май няма смисъл. Иначе аз съм много доволна. Почнат отначало,
винаги ни е помагал ( и на мен и на детето).

# 111
На нас помага мисля Изопринозина,имахме главоболи и съвсем лека температура и малкият на моменти го предразва гърлото,но само това.Аз на два пъти забравих да си пия дозата и почваше да ме наболява леко гърлото и после като си пия следващата съм ок.Обаче ние го почнахме превантивно понеже бяхме контактни и после увеличих дозата двойно.Още го пием и двамата.Но и аз знам че се взема до 48часа от началото,по принцип.

# 112
  • Северозапада
5 е.

# 113
5 е.
Благодаря  bouquet

Това за Изопринозина не го знаех.

# 114
Доколкото знам се дава до 48 часа след
появата на симптомите след това вече май няма смисъл. Иначе аз съм много доволна. Почнат отначало,
винаги ни е помагал ( и на мен и на детето).
Бъркаш изопринозина с противовирусните препарати за грип. Той не се дава за щяло и нещяло. Аз съм доволна от него само когато детето беше с мононуклеоза два пъти и първия път го изписаха три седмици след разболяването, защото не я бяха открили дотогава.
Пила е два пъти при друго разболяване, оправя се, качва имунитета за момента и след седмица-две наново.

# 115
Дъждец, я кажи накратко за мононуклеозата - какви ви бяха симптомите. Четох че с ангина често се бърка и се изписва АБ, който при мононуклеозата е противопоказен. Покрай моето гърло се зачетох тия дни, но да видя на практика в какво се изразява ?

# 116
И аз да се включа за Монуклиозата понеже моят я кара като малък.Протече като ангина с налепи и увеличени лимфни възли и температура 39-40градуса няколко дни и ни приеха в детско и там му опипаха черният дроб,който беше с 2см увеличен и ни препратиха в Инфекциозното и там лежа 12дни и го лекуваха със Клацид и системи и температуропонижаващи.

# 117
А АБ не е ли противопоказен в случая?

# 118
При нас беше като вирусно-висока т най-вече, леко зачервено гърло. Не помня хрема имаше ли, кашлица нямаше. Имаше болки в корема, но той й беше слабо място и винаги при разболяване я болеше. Такива бяха сиптомите около 5-6 дена, после се подобри. Няколко дена без т и всичко тръгна наново. Мислеха, че всичко идва от корема, защото пкк и црп бяха в норма. Наляха я с малко банки с физ р-р и глюкоза и 2-3 дена живна, без т. После всичко наново. Пак банки, два дена ок и пак наново с т, която вече не се повлияваше от антипиретици, а детето беше като сянка. Пуснаха асат, алат, бяха много над норма, увеличен далак или черен дроб не помня. Накрая се сетиха да пуснат за моно и излезе това. След изопринозина веднага започна да се стабилизира. И ние бяхме прихванали и пихме. Втория път беше пак много вис.т, пкк и црп в норма, ама направо пуснах сама за активен ебщайнбар и излезе. Тогава мина много по-бързо, но пак си полежахме в Инфекциозна от страх.
Иначе за първия случай никой не изписа аб, въпреки че 4 пъти влизахме в болница тогава, тъй като нямаше бактериална инфекция.
Налепи нямаше при нас.

# 119
Благодаря ти.
Звучи ужасно. Кой знае дали и ние не сме я карали, без да разберем. Имам едно боледуване с Т около пет дена, така и не го разбрах какво беше, ама беше много гадно....за детето говоря де, той беше болен, не аз.
Мисълта ми е, че тези по-рядко срещаните болести много много май не ги познават, не разбират, че са те...не се сещат да пуснат изследване, което да ги изключи. С това тяхното стискане за направления....

Та да си знам аз теоретично как стоят нещата, и на практика също, че не се знае знае ли се Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт