Боледуване на децата ни - тема 58

• 50 607
  • 738
  •   1
Отговори
# 120
# 121
А АБ не е ли противопоказен в случая?

АБ даже влошава нещата. Мен лятото седмици наред ме дращеше гърлото, през седмица ме болеше, минаваше и пак. Секрета беше чист, но накрая не се траеше и УНГ ми изписа АБ. Аз се влоших като го започнах и личната ме тества за мононуклуоза. Тогава каза, че АБ влошава, но излезна отрицателен теста. В крайна сметка обаче от тогава не ме е боляло и дращело така.

# 122
Да де, аз за това не почнах АБ преди десетина дни, когато бях с болки в гърлото. Разчетох се и така. Кръвните ми бяха като за вирус - СУЕ 22 от до 20 норма, ЦРП и то леееко завишено, левкоцити 12.5.

Понеже Лайт с АБ са ги лекували, за това се зачудих аз...

# 123
Ами не знам и аз защо с АБ го лекуваха.Налепи имаше и даже го приеха в детско с диагноза гнойна ангина,целите сливици с налепи.То преди това все болести и температури и дали е било друго или все тая Мононуклиоза не знам.То добре че пак едната лекарка в детско се сети да провери черният дроб.

Аз се подготвям за Петък като за изпит хах,то трябва да съм запозната с материята за да знам какво да питам и разпитвам лекарката.Какво да изисквам.Да не ни претупат.

# 124
На моето му излязоха резултатите. Гърлен секрет чист, ама в носния Стафилококус Ауреус. Това го имаше и като бебе, довлечено от родилното. Да видин сега какво ще изпише педиатърът и дано приключваме с тая кашлица😞

# 125
  • На брега на реката
Палитре, съвет от мен - по-добре УНГ да ви предпише лечението. Доста от тях смятат, че сам по себе си носния не е критерий и сами пускат комбиниран носен с гърлен. При чист гърлен и при условия, че секретите се поглъщат и отиват назад към носоглъдката, е малко вероятнопробата пробата да е достоверна. В какво количество са бактериите? Имай предвид, че в носа е нормално да има гадинки, това е бариерна среда и там именно се зъдържат и обезвреждат голяма част от бактериите. А има ли оплаквания и симптоми?

# 126
Ами причината да пуснем секрет е продължителна кашлица. За количество пише сигнификантно.

# 127
Да се включа и аз от вторник сме в болница с црп 100, суе35, гранулоцити 75% и завишен фибриноген. Ще се побъркам. Казаха, че ще му пишат хронична стафилококова инфекция  и ще мислят нещо. Освен това заради сърцето минаваме на високопротеиноза храна- фризобин. Някой давал ли е от нея и как се дава?  Ще ме побърка това дете, но поне температурата се поовладя. Бъдете здрави!

# 128
Елена, каква е тази инфекция-къде е по-точно де?
Какво ви е лечението-АБ ли вливат? Дано бързо се разбере какво точно е и да ви вдигнат на крака!
А левкоцитите колко са?

Месечинке, какво става с Борето?

# 129
Здравейте момичета !!!! Simple Smile
Преди 2 седмици бяхме с вируса повръщане и разстройство,оправихме се пуснахме го в понеделник на градина...и в сряда сутрин детето не може да стане от леглото,температура 38 и супер червено гърло,за капак и обрив по слабините. Звънях до градината,и ми обясняват как преди седмица имало детенце със скарлатина,та явно си имаме носител на бактерия,понякога ми писва с тази градина.
Та бързо отиваме на педиатър,обрива беше доста по голям по коремчето ,на гърба,и каза СКАРЛАТИНА...Изписаха му антибиотик веднага,щото за антибиоиграма съм щяла да чакам 3 дена,а детето не е в добро състояние,обаче сега малкия много се чеше и обрива става много червен,не знам с какво да го намажа,при вас как е протичала скарлатината?

# 130
  • София
при вас как е протичала скарлатината?
Първия път въпреки, че започнахме веднага АБ, направи усложнение гноен отит и лежахме в ИСУЛ за парацентеза.
Втория път значително по-леко, без никакви усложнения, само ангина.
И двата пъти със сравнително висока Т и без обрив. Първия път имаше точки по мекото небце, втория път даже и това нямаше., само силно зачервено гърло.

# 131
Предполага се, че част от огнището идва от третата сливица. При него нещата са сложни, защото е с изваден тимус и заради сърдечния порок и неправилното кръвообращение останалите органи не могат да наваксат, но лекарите ще мислят за сега сме на цефтриаксон венозно. А за имунната система ни изписаха имунотрофина, бирена мая и фризобин, за да наддаде килограми.  Честно се надявам да го стабилизират вече детето.

# 132
  • София
При варицела какво температуропонижаващо се даваше? Имам спомен, че някое беше забранено. Питам, за да съм подготвена, че имам само Нурофен.

# 133
  • Северозапада
Точно Нурофен/ Ибупрофен не се дава.

# 134
  • София
Благодаря. Ще ходя да се снабдявам с друго. Ще питам в аптеката, че освен Нурофен и Панадол други не познавам.

Общи условия

Активация на акаунт