Боледуване на децата ни - тема 58

• 50 739
  • 738
  •   1
Отговори
# 390
Sweet dreams за хремата бих препоръчала коризалия. На моя син му действа добре. С при мен запушения нос се отпуши много бързо.

Лайт, ако не се лъжа в царевицатс също няма глутен. И можеш да му правиш качамак с царевичното брашно, маслото да заместиш с кокосово, царевични питки. Също разгледай стари теми тук  зс захранване. Има много рецепти, защото и глутена се въвежда постепенно. Когато захранвах малкия срещнах дори как сами да си приготвим оризова каша от ориз. А за елдата моя син я отказа рано, но му я давах пасирсна с банан, иначе вкусът, поне на мен не ми хареса. Ако намериш интересни рецепти ще се радвам да споделиш. Зеленчуци на пара също може да му харесат на твоето момче, печена или варена тиква. А за бебешките каши, поне по мое мнение едва ли ще запълнят нуждата му от хранителни вещества. Нз как сте с бобовите, но една червена леща сварена с малко картоф и пасирана  и каквото друго можеш да сложиш ще стане много вкусно. Лично аз я правя като мерджимек, но изменям рецептата спрямо моите вкусове. Във фейса има група детско хранене и готвене. Ако се еазровиш там също изпадат рецепти. Знам, че отвсякъде получаваш много инфо. Пожелавам ти успех

# 391
Ние върнахме от лекар. За радост няма пневмония. Црп е 33,а левкоцитите са паднали на 6. Само % гранулоцити са леко над норма. Всичко друго в норма. Изписаха Аугментин и мисля да го почвам. За съжаление казаха да дам и тамифлуто поне утре. Не знам, сбърках ли, че изобщо го започнах, но двама лекари го предписаха, като я гледаха  Confused Според тази последната трета лекарка са насложени и вирусна, и бактериална инфекция. Преди това и другите двама (в спешното и лл) казаха, че може да се наложи аб. Странно ми е защо левкоцитите са паднали.
Иначе днес е по-зле от вчера. Вдига на по-малки интервали и по-висока т, по-отпаднало й е. Това е 4ти ден.
ММ и той е болен, а много рядко боледува. При него е много слабо обаче със същите симптоми и кара на крак. Давам му лечебната доза бета глюкан и аз започнах да пия, защото се чувствам зле навремена.

Елена, вие ли бяхте с пневмоният? Как сте?
Да оздравяват всички болни.

# 392
Ние с грипа бяхме с толкова левкоцити.

Отпаднала е, защото грипа си е тежък, има интоксикация и ставаш парцал буквално.

# 393
Почвай го АБ-то щом състоянието се влошава. Дано утре е по-добре.
Лайт съгласна съм с Елена Грудева, че трябва да включваш повече храни за големи. С бебешките няма да си набавя необходимото. Има наистина много вариянти, за това и бях написала преди, че е не само здравословно, но и вкусно. А и детето е голямо, може да разбере като му обясниш и сам да внимава в училище. Според мен не е работа на госпожата да гледа дали взима от закуските, ако е в градината разбирам, но в у-ще трябва да поема вече сам отговорност. Успех в начинанието. С времето ще ти стане навик дори това хранене ако приготвяш за цялото семейство някой неща ще е още по-лесно.

# 394
Еее, чее  те бебешките храни са само кашите, просто на този етап още докато се ориентирам с тази диета,какво може и какво мога да набавям  и да приготвям за закуска , какво с какво да замествам ( че не  е лесно без три основни продукта -глутен, мляко и яйца ) ги взех за да има малко разнообразие, до като разуча.Аз няма само  с каши да го храня  Simple Smile   То обядите и вечерите лесно, готвено ястие, салатки.

Не е работа на учителката да, но я помолих.На него също обясних разбира се ,но не мисля, че от едно 7-8 годишно дете  може да се очаква кой знае каква отговорност... Smile  , а и дете  все пак и може да се изкуши, когато си хапват другите. Днес си крадна тайно от едни пастички отхапа, понеже баба му ме почерпи мен с тях за рд-то си.Явно не мога да разчитам на неговата отговорност все още на тази възраст.

# 395
Дъждец, ние сме с пневмония. Не съжакявай за тамифлуто, възможно е то да е предотвратило развитието на грипа. И нашият татко рядко боледува, но в момента е на втори антибиотик. Много тежък е този грип. Смятам, че няма да сгрешиш, ако почнеш АБ. Ние днес като, че ли сме под добре. Утре ни е последната инжекция и сме на преглед, дано вече се опрвяме.

# 396
  • shumen
Дъждец,радвам се,че не е пневмония при твоята.Почвай АБ и продължи с Тамифлуто както са ти казали и дано утре е по добре.
Силвия,дано се оправяте вече.Сега го задръж повече у вас,ако ходи на градина.
Суйт Дримс,на моето при хрема му действа Коризалия или Цинабсин.
Лайт,не може да разчиташ и според мен на него.Все пак е дете.

# 397
  • Варна
Вместо яйца, освен банан и чия, другият вариант е смляно ленено семе Hands Plus1

# 398
Ами сега почнах черните капки и се опитвам да правя някакви инхалации с лайка.Ама колко седи е друг въпрос.Това хъркане трябва ли да ме притеснява?Или е нормално при хрема да хъркат през нощта?

# 399
Нормално е. Аз все още действам с често промиване на носа с физ. р-р и след това с помпата за прахосмукачка. Какви неща излизат....

# 400
Благодаря danaeka. Малкия не посещава ясла, спряла към го от Септември.
Суйт при нас добре действа цинабсин и промивки  с физиологичен р-р, или океанск вода.

# 401
И малкия с пневмония, според док, но не направи снимка или тест на храчки?! Предписа Клацид, инхалации с вентолин и ф.р. и сме вкъщи. Нещо ми е странно, за пневмония не се ли хоспитализира, мисля за второ мнение.

# 402
Помбер...вероятно се е чула при вас на слушалка пневмонията. Като скърцане на сняг се чувало...все едно ходиш и скърца.
За снимка не бих се натискала. Направо АБ бих почнала.

# 403
  • shumen
Помбер,според мен отиди на второ мнение.Ако се е чула на слушалка може и да няма нужда от снимка.
Мен са ме лекували от пневмония у дома с АБ изписан от доки,но повече от месец не се оправях и накрая пак стигнах до болница.

# 404
Помбер ,ако ще ти стане по-спокойно иди на второ мнение.

Моята взе често да покашля ,чудя се да ходим ли при ЛЛ пак ,макар че в това време ... #Crazy

Общи условия

Активация на акаунт