Боледуване на децата ни - тема 58

• 50 736
  • 738
  •   1
Отговори
# 405
  • shumen
Лисе,тя пие ли нещо за кашлицата?Аз,ако съм бих я завела пак да я чуе,че сега с тоя грип и пневмонии.

# 406
Пие ,да, но ме притеснява таз пуста кашлица.Май ще отидем,Дани.

# 407
  • shumen
Лисе,отидете по добре.Ние така миналата година от кашлица и хрема,без Т,стигнахме до бронхеолит.

# 408
Тя пие иначе Суметролим.И Флавамед.
Може да идем по-късно да мине малко наплива от хора пред кабинета на ЛЛ.

# 409
  • На брега на реката
По-отвратително нещо от суметролима, няма. Никога не им е помагал на моите деца, дори им втасваше още повече коремите. Накрая просто почнах да го отказвам и да моля за друго лечение. Да не говорим, че на малката й го изписваха за всяко червено гърло ей тъй...за добър ден. Честно, мислех, че лекувате с АБ, това е бисептол. Дано ви помогне наистина, но силно ме озадачи лечението ви.
Помбер, пневмония се лекува и вкъщи. Няма общовалидно правило да трябва непременно хоспитализация. Дъщеря ми поне беше на инжекции и после на орален аб. Не е ставало и дума за болница. Описанието на Тет е мн точно, аз бих добавила и усещането, че нещо ври и кипи при всяко поемане и издишване на въздух.
Много се радвам, че ни няма точно в момента в България. Като слушам и майка ми колко болни имало в нейния клас бррр!

# 410
  • Варна
Ние с грипа бяхме с толкова левкоцити.

Отпаднала е, защото грипа си е тежък, има интоксикация и ставаш парцал буквално.
Точно. Аз дето съм дърта жена от ден на ден се чувствах все по-голям парцал. Изпива ти силите просто. Ако и не яде като хората... Дано днес сте по-добре вече!

# 411
Zest , не го знаех това.
Иначе пие и Линекс бебе  също.

# 412
  • гр.София
И аз съм учудена защо лекарите лансират тоя Суметролим постоянно. Аз не съм го давала., но на близки и познати се изписва за всяко зачервено гърло, както каза и Зест. Това е химиотерапевтик и незнам което точно атакува.
На племенника беше изписван 4! поредни месеца. Пие го 10 дни и след 10 дни пак със зачервено гърло. Накрая се скарах на сестра ми. Еми не е нормално такова лечение. Сега вече действа по друг начин и направо казва на лекарката, че неиска да го дава.

# 413
Благодаря ви за мненията момичета.

# 414
  • shumen
Лисе,суметролин и аз не го харесвам.При нас не действа и затова отказвам лечение с него.
Мария,не е нормално това лечение.Как така ще го изписват 4 поредни месеца?
Дъждец,как сте?Наистина при грип се отпада доста.

# 415
Дъждец как сте днес?
Да се оправят болните.
Моето е добре, но той и преди АБ беше ок пу пу, ако изключим конюктивита та не знам как да разбера АБ действа ли. Мисля от аптеката тестове за урина да взема и нея да тествам от време на време...трябва ли не трябва ли.
Изумявам се всеки път на лечението в БГ с тези сиропи...има сто вида и си ги изписват на воля. А и явно взимат пари от фирмите. Иначе не мога да си обясня как за всяка кашлица и гърло се изписва нещо.

# 416
Този Сумитролим и на нас е изписван точно за червено гърло,когато не е било баш за АБ.Но пък само за едно гърло пък АБ също не е добре,ако не много възпалено и няма температура .

Аз пък разбрах ,че непоносимостта към млякото може е да е освен към лактозата, но и към протеина казеин,който си го има в безлактозното мляко и ако продължава със симтомите от стомаха май трябва и него да изключа да видя как ще е.Изобщо още ми е сложна тая тематика с тия алергии към храни и диетите вследствие на тях.Изобщо дори в бульоните на кубчета,в повечето подправки имало глутен,соевите сосове пък се получавали при процес на ферментация на соеви зърна с пшенично брашно.В добавките към храните където пише хидролизирано,модифицирано нишесте също имало глутен, изобщо много тънкости които не знае.И някой неща като ксантан гума и други,които се ползват за беглутеновите хлябове и други безглутенови тестени, ги чувам за първи път

# 417
Лайт, да вземеш да не се вглеждаш толкова много ли....знам ли. То и аз залитам и забивам понякога в дадена материя, ама май май....не е много ок.

АБКМ е към казеина, лактАзната недостатъчност/лактОзната непоносимост е към лактазата.

Не ми се вярвам да е от тези алергии, повтарям се, ама...половината свят сигурно има някакви непоносимости, но далеч не всички те боледуват толкова често. Thinking

# 418
  • На брега на реката
Лактазата е ензима, който разгражда лактозата. За това и в безлактозните млека се съдържа ензима лактаза. Много хора след определена възраст не произвеждат лактаза и изпитват дискомфорт от консумацията на обикновено мляко. Съществува лактазна недостатъчност, която е в основата на лактозната непоносимост Simple Smile

# 419
точно казеина е проблем при повечето хора

Общи условия

Активация на акаунт