Боледуване на децата ни - тема 58

• 50 727
  • 738
  •   1
Отговори
# 450
  • София
Ами реално от понеделник сте с Т. , върнах се да прочета. Та три дена са си минали отвсякъде....

Аз не знам дали да го броя така?
Тя вдигна понеделник вечерта 37.8, която свали сама след няколко часа. И сега вдигна вчера вечерта 38.5, свали бързо с Панадол и това беше. Между тези двете случки не е вдигала.
Каквото, такова. Все се надявах към март месец ако има нещо за АБ, че абсолютно всеки март сме абонирани за АБ. Този път обаче по-скоро се случи.

Друго забравих - чакаме и Варицела. Притеснявам се с този АБ да не разбутаме нещо "процесите". Надявам се едното да не повлияе по някакъв начин на другото.

Последна редакция: пт, 19 яну 2018, 16:13 от miamim

# 451
"Почна да хапва тия дни да,но дали не е от стърженето в стомаха да си мисли, че е гладен ( от опит знам ).То хубаво,че яде,но не е хубаво според мен,че 3 часа след ядене му стържи.Може и е от рязката  смяната на диетата"

този цитат извадих..

Според мен си е баш от глад това стъргане.
Преди години, когато карах основна на кафета и на цигари, ми простъргваше така, особено сутрин. Мислех си, че имам гастрит, дори язва Joy Ела да ме видиш сега, когато мятам мръвките и яйцата, дали имам такова простъргване - няма и помен!

Мисля си дали са достатъчно калорични храните му, да не му държат ситост. Пиле с ориз дали обича, да му наготвиш - то и без хляб си засища заради нишестето в ориза?
Пиле на грил също-моят много обича и без хляб го яде. Може със салатка.
Също кюфтета на скара със салатка и картофки, или супа топчета с ориз ...мисълта ми е да се насочиш към готвени манджи. не се хвърляй към заместителите на хляба. Знам, че е трудно и че е по навик да се намери заместител, но повярвай ми - има достатъчно много ястия без глутен, които можеш да приготвяш.
Мусака  също, без заливка, аз например си я прява с тиквички и патладжан, вместо с картофи, но за дечко с картофки правя и без заливка...

# 452
Момичета извинявам се,че пак досаждам с нашите сополи ама ми писва от тях.Вече направи 1 седмица.Сега звънях на ЛЛ ама не вдигна.Чудя се дали да не отскоча до аптеката за Бактробан?Не ми се чака до понеделник.

# 453
  • София
Ехеее, ти пък 1 седмица. Случва се и по месец да текат. За седмица трудно биха минали, да не кажа почти невъзможно. Пък дори и с капки и илачи.

# 454
Дам, и моят опит това показва.
Детето за пореден път тръгна абсолютно здраво на градина, и от третия ден започна да му се запушва носът, от вчера вече вадя сериозни сополи.

# 455
Ние сме точно така здраво на градина и вече в четвъртък сутрин става със запушен нос и се започва със зелената гъста одисея.И понеже се отопляват с климатици,започвам сериозно да ги обвинявам за това.

# 456
Не е от климатика. Менкат си вируси.

# 457
Аз пък не мисля,че е от глад,все пак е 3 часа след като е ял.Той да не е бебе ? А и той  яде сравнително нормално последните ден,два.А до сега като по цял ден седеше почти гладен защо не му стържеше се чудя.Царевичните макарони и хляб и като цяло царевицата са засищащи.Сутринта яде царевични макарони,оризовки също с комфитюр.
Не знам,но преди малко пак му се върна в гърлото.

Ееее ,Тета, манджите и готвени ястия са ясни,там няма проблем и ограничения и без хляб може много ясно.Знам че мусаката без заливка и супите без застройка:)
За закуската сутрин търся алтернативи! А също и за сладките изделия! С безглутеновите смеси брашна ще пробвам това онова,взех и семена от чия и ленено семе за заместване на яйцето.На самите брашна пише за заместител на яйцата-брашно от нахут със вода.

Миам,аз също така разбрах,че понеделник е имала веднъж температура и после чак снощи и до сега нямаа ? Затова писах ,че бих изчакала.

Ето сега му стана тежко и седна( още лежи) и пак тия киселинни оригвания.То още няма как 5 дни да се изчисти напълно храносмилателният тракт от глутена и лактозата.

# 458
Ти си знаеш.
А готвено яде ли. Защото оризовките моят ги хахва МЕЖДУ яденетата...не за хранене.

# 459
За закусла може банан с авокадо и какао пасирани на крем, ако харесва. Също пасиран плод с накиснати и отцедени ядки и някакво масло. За сладко бонбони от накиснати белени бадеми, фурми, кокосово масло и оваляни в нещо. Бонбони от накиснато кашу, мед, кокосови стърготини, кокосово масло. По средата може един белен бадем и оваляни в кокосови стърготини. Сурови торти също може да пробваш. Ще ти оратя линкове, като се уталожат нещата при нас.
Виж тази група във фейса дали ще ти е полезна m.facebook.com/groups/475995482567271?ref=m_notif&notif_t=group_activity
Тя е за диета и без казеин.
Моята не смея да кажа как е, защото вчера все още вдигаше до 38. Появи се стрелкаща болка в главата, освен постоянната тъпа болка в главата, и в основата на носа. В корема също. Пак беше много отпаднала. Ужасно нещо е това. Днес засега една идея по-добре.

# 460
Готвено яде да.Не е само на безглутенови неща и оризовки хах те са десерт така с комфитюрче.Вчера пиле с ориз и дори и след него пак след около 3 часа каза,че е гладен и му престъргва.Затова ти казвам,че не ми се струва да е от глад,за толкова кратко време след като е ял.То до сега както почти нищо не ядеше по цял ден, как ли не е припаднал не знам ,щом за 3 часа без храна сега му стърже от глад Grinning
Днес е на пилешка супа за обяд и вечеря,а сега стана и яде ориз с безлактозното мляко;)

Дъждец,айде вече да минава,измъчихте сее.Радвам се,че е по-добре.

# 461
щом казва, че е гладен повярвай му.
Аз само тихичко да вметна, че на какъвто специалист идеш това ще лекува. Много хапове ми се струва са ви изписани.

# 462
  • На брега на реката
Според мен от тия ензими и лекарствата се е раздвижил корема. Явно преработва по-бързо храната и пристъргва като пригладнее.
Да ти снимам какво ми домъкна мм. Една торба със сладки работи от пекарна, която е gluten free, milk free, egg free. Видял я и се сетил за лудата си жена Stuck Out Tongue Winking Eye С удоволствие бих ти пратила, дори и торта има. В София има една сладкарница Ванилницата. Био Балев мисля, че зареждат техни неща. Залагат на точно вашите нужди в момента, правят и торти.

Сопол една седмица не е страшно. Стига да не води до сериозна кашлица и давене, да няма Т и да не е зелен секрета - карайте си така. Чистиш, пръскаш фр, но аб не бих мацнала.

# 463
  • Северозапада
Лайт, може и глад да е. Преди малко в друга тема, майка разказваше, че детето и от 2 седмици е на подобна диета и е постоянно гладно. Според мен може да е ефект от изключените сладки.

# 464
Да и аз това писах в единият си пост ,че може да е от смяната на диетата.Също и от лекарствата както каза Фер,да са раздвижили храносмилането.
Специално за оризовките се зачетох и пише че регулират обяната на веществата и са полезни за храносмилателни проблеми.Пише че засищат,то имам и с кафяв ориз.

Лино,това са лекарствата за киселининен рефлук-Нексиум с Мотилим,Квамател е допълващо Нексиума и е освен за стомашната киселина ,но и за пепсина.Но още си ги има киселините и връщанията.Миналата зима също пи Нексиум и Мотилиум и не се повлиа много ,като увеличиха дозата на Нексиума от 10мг на 20 мг и тогава се повлиа.Казах го това на гастрото ,но тя каза за това изписва и Кваматела,който също е инхибитор на протонната помпа на солната киселина ,но регулира пепсина.Друг е въпроса че нямат делителна линия и трудно деля на равни половинки тия малки хапченца.

В момента пека првият си хляб в живота си,дано стане. Мирише хубаво и изглежда добре за сега.Важното е да може да се яде Grinning
За утре съм планувала палачинките на Фер,за закуска.
Фер,звучи страхотно-сладки без глутен и без яйца ,и без мляко.
То да ми пратиш хубаво,но може ли пък периодично да те занимавам .

Общи условия

Активация на акаунт