Боледуване на децата ни - тема 58

• 50 728
  • 738
  •   1
Отговори
# 435
Eee,Lightning,радвам се да чуя положителната новина,че много се измъчихте с детето!Дано след диетата всичко да си дойде на мястото!:)
Как са другите дечица и майчета?Пожелавам на всички здраве и само здраве!
Хубав ден!:bouquetf:

# 436
  • shumen
Лайт,радвам се да чуя добра новина!
Тука сутринта беше ледена пързалка.Надявам се да е поотпуснало малко,че след малко отивам за смяна на превръзка и евентуално махане на конците.

# 437
Поздравления Лайт. Днес четох в една група във фейса- майките на България за някакви помощи за диетично хранене, но нищо не разбрах. Защо не разпиташ ако я има тази опция ще е много добре. За читав хомеопат виж сайта на  д-р Марио Янакиев. Той е и педиатър. А аз да се оплача май ще вадим трета сливица, че си нагноява яко. И ще си я откараме доста време в болницата.

# 438
Лайт, много отдавна не съм влизала в темата и не можах да изчета цялата дискусия, касаеща пропускливостта на червата. При моето дете има много  предпоставки и последващи симптоми на чревна проспускливост. Правили сме много изследвания, които не показват непоносимост към глутен, но първата препоръка беше да се премахне глутена от менюто на детето, както и млечните за около месец, за да се изчисти слузта от червата. За съжаление това е трудна задача, която изисква подкрепа от цялата фамилия, от персонала в градината, сериозен финансов ангажимент и т.н. Аз успях за седмица-две, но ...това беше. За толкова кратко време няма как да се види дали има ефект от диетата.Следя с интерес вашия случай.
Доколкото зная /а съм чела много/, пропускливостта на червата не се доказва с конкретно изследване, а на база съвкупост от показатели и клинична картина, които могат да са симптом и на друго чревно заболяване. Но най-"лесното" е първо да се елиминират някои храни и ако има положителна промяна - да се действа в тази насока. Половин-една година може да е достатъчна за възстановяване на чревната лигавица и после с постепенно захранване да се провери дали ще се върне симптоматиката.
Може и да е писано, но при пропускливост на червата, те всмукват макро молекули, които са токсични чрез кръвта достигат до всички органи, вкл. и мозъка и това да доведе до необясними неврологични симптоми. Голяма част от хората с автоимунни заболявания получават облекчение от безглутеново хранене. Така че, струва си да се опита за няколко месеца.

# 439
Изключването на глутена дава добри резултати при доста заболявания - от аутистичния спектър, също при ракови заболявание съм чела... /това го знам от темата за НВВМ хранене, преди години доста го коментирахме, качваха се статии и изследвания.../....аз отдавна ви казах, че този глутен, и в частност пшеницата, са си гадни неща....

# 440
  • На брега на реката
С тая ГМО пшеница как да е. Аз за това при стомашен вирус изключвам и глутена. Иначе лекарите си държат на своето - яжте сухари и печен хляб.

# 441
Да ,толкова е модифицирана, че няма нищо общо с пшеницата от време оно.... Tired

От както не ям хляб, съм си рахат аз.....но при децата, особено малчовците, няма как да им обясниш или поне е по-трудно да карат без него..... Confused

# 442
Тета ти не ядеш хляб, но глутен има навсякъде почти
По колко време давате пробиотик след АБ?

# 443
Не ям глутен аз, и корабета не ям, и фафли и т.н.) В месото и зеленчуците се надявам, че няма...
Изключен е напълно при мен, изразих се така частично, за да не навлизам в излишни подробности просто...

# 444
Благодаря ,Дани!
Един плюс  за сега, отчитам от началото на диетата- подобрение на апетита- винаги е имал проблеми с него, особено последните години.Сега тия дни си хапва що- годе нормално.Обаче хем хапва, хем често се оплаква , че му стърже стомаха и чак проплаква.А като седеше направо гладен, по го нямаше това. Има си ги киселинните оригвания обаче, леки, ноо по много,рефлукса също все още се явява, тоест връщането в гърлото.
Sweet_Dreams и той приема по 7 хапчета дневно за стомаха- едното е сутрин, другото вечер, третото сутрин и вечер, ензимите- лактаза  са по 3 пъти дневно по 1 и стават 7 общо.Отделно Изопринозина 3 пъти и Ефирата е вечер и то става една шепа хапчета.

Читав хомеопат в града нямаме.
Спраклес- той пи пробиотици доста време лятото.

Днес ще е готово изследването за кандида, да видим, то и други бактерии има, казаха ми за клостриди, но не знам дали в това, което пуснахме влизат и те.Пуснахме - условно патогенна флора- фецес, назначено от гастрото.Включва освен кандидата и други бактреии.

Дъщеря ми се повлия от диетата,но не напълно.И то подобрение видях след първия месец от началото на диетата.След захранването после пак и започнаха отчасти проблемите.И при нас няма читав за това си намерих в Пловдив и пътуваме.Реших да пробвам преди да я наблъскам с хапчета.И то се получи.От този проблем ми отслабна рязко доверието към лекарите.Не че изключвам алтернативната медицина,но все повече попадсм на лекари,които си изписват лекарства само за да се застраховат.
Но всеки сам си решава как да процедира.

# 445
  • София
Мен често ме болеше стомаха, направо ежедневно, след хранене. Страшна тежест и дискомфорт в дясно, под ребрата. Не мога да кажа, че съм спряла хляба напълно, но силно съм го ограничила. И когато се случва да ям - винаги препечен. И факт - спря да ме боли стомаха след хранене, с изключение на спорадични случай (естествено, когато ям повече хляб).

За детето - изневиделица се сдобихме с АБ. Направо не мога да повярвам. В понеделник започна да подкашля, вечерта вдигна 37.8, нищо не съм давала. Вторник почти не кашляше, следвашите дни поскашля, но съвсем неплашеща кашлца. Нарядко, очистваща, абе нищо страшно за мен. Снощи вдигна 38.5, дадох еднократно Панадол и това беше. Отиваме днес при ЛЛ - ангина. Изписа Цефзил. RageRage
Честно казано - много ме е яд. Не трябва ли да изчакаме поне 2 - 3 дни да вдига температура? Според ЛЛ - нямало какво да чакаме. Та така. Ще го почвам АБ де, макар че много ме е яд. RageRage

# 446
Гърлен секрет и едни кръвни ще ти отговорят на чуденката дали действително е за АБ. Може ЛЛ да е права, разбира се, но ако много се чудиш, може да пуснеш някое от двете изследвания Peace

# 447
  • София
Мерси.
Как не се сетих докато още бяхме в поликлиниката. Тя лабораторията сигурно е затворена.
Иначе ще пускаме ПКК + кръвна захар и не знам си какво още във вторник. Та пак имаме среща с ЛЛ и ако не съм започнала АБ, ще ме нахока здраво Joy Rage

# 448
Ами реално от понеделник сте с Т. , върнах се да прочета. Та три дена са си минали отвсякъде....

# 449
Трудоемко е с диетата и като изпълнение от моя страна,докато свикна.Трудоемка е и финансово да.И от негова е трудно,за това че отпадат вафли,пастички и тем подобни,всичко е пшеница и мляко и яйчен меланж и такива.Дори е биомагазина сладките  все нещо има от забраненото. Днес как плака горкия,дете и му се яде все пак и едва намерихме черен шоколад без мляко и млечни истории в него.Зареждали го редовно и сме спокойни вече Grinning

Почна да хапва тия дни да,но дали не е от стърженето в стомаха да си мисли, че е гладен ( от опит знам ).То хубаво,че яде,но не е хубаво според мен,че 3 часа след ядене му стържи.Може и е от рязката  смяната на диетата.

Взех си брашната и ще пробвам един хляб,а утре сутрин палачинки.За тортата за РД имам идеии.Има за щастие царевични нишестета кремове и с безлактозното мляко ще станат.Взех бананови,ванилови,горски плодове и ягода.Ще направя кремове с тях за тортата.Взехме топченца и звездички за украса от горе.Може и някакви фигурки за торта да взема.

Днес намерих и оризови макарони.

Елена Грудева,много неприятно!Бързо оздравяване!

Миамим,ако не е гнойна ангина аз бих поизчакала с АБ.

Мутафова,а вие как сте?Предполагам добре щом не си се оплаквала последно време:)

Дъждец се губи Neutral Face Дано са по-добре. 

Общи условия

Активация на акаунт