Боледуване на децата ни - тема 58

• 50 730
  • 738
  •   1
Отговори
# 420
  • София
И аз като майка на дете с АБКМ да потвърдя, че алергията е към казеина, а лактозната непоносимост е съвсем различно нещо. В този тест за непоносимости в резултатите при мен изобщо не пишеше към какво точно е, а пишеше само към краве мляко, което още повече ми наклони везните, че тази работа е мижи да те лажем Simple Smile
Навремето що Бисептол и Депо съм изпила за гърлото, ами изписваше се и тогава, и сега се изписва. Не е някаква гадост необичайна, ами живи и здрави сме, дори съжалявам, че вече няма Депо, Сулфaгванидин и разни др. лекарства, които си бяха много ефикасни и струваха стотинки.
Бързо оздравяване на всики!
И моето нещо взе да кашля, нито Т е вдигала, нито пък има нещо друго, не е някаква особена кашлица засега, започнах да давам един сироп, ходи си и на градина, ама ще видим как ще се развият нещата, дано да не е поредният бронхит.

# 421
И моят син нещо почна да кашля. Започнах Проспан, капки за нос и Ефизол. Дано се размине. Май аз го заразих, но нямаше как. Трябваше да го гледам и кашляща, не кашляща дойдох, та пак я втасахме. Засега поне температура няма и дано не вдига.

# 422
  • София
Проспан не е ли отхрачващ сироп? Имам предвид - ако има секрети в дробовете?

# 423
Тета,на няколко пъти писах каква е връзката между непоносимостите и имунитета.И лекарката го обясни,недоброусвояване на веществата ,витамини и микроелементи и от там дефицити,от дефицитите се отразява и на имунитета и не само,а  и цялостното здраве на организма.И други неща пише и ако се зачете човек подробно и вижда връзката.

А и това  по- скоро може да е добавъчен фактор (но не и маловажен ) за намалени съпротивителни сили ,а не това да е главната и основна причина.Той може  да си е по принцип със слаб имунитет и това да допринася допълнително.

Вглеждам се да,но като ще правим нещо нека да е както трябва.Лекарката каза стриктно без глутенови храни,без мляко и  неговите производни  и айца.
А и макар и на диета и лекарства все още има стомашните симптоми и се зачетох за казеина.Пише че при хора с лактозна непоносимост ( лактозата е млечната захар ),киселото мляко не би създало проблем,но в него си остава казеина и много други млечни протеини .А лекарката каза без всякакъв вид млечни,не каза може да яде кисело мляко. Освен това в млякото има поне 30 първични антигенни протеина,а при разграждането вероятно броя им над 100.Те са склонни да остават да останат непокътнати при превръщането на млякото в млечни продукти от всякакъв вид.Усвояването на фракциите на всеки един от млечните протеини може да предизвика производство на IgE  ( при алергии) и производство IgG - те са при непоносимостите,  и да доведе до сложен и променлив имунен отговор. Освен това непоносимостите , при които се покачват IgG антителата- се водят още като алергии от бавен тип и може да са персистиращи симптоми и не толкова силно изявени.И затова реакциите може да са отложени ( дори до дни след консумацията на непоносимата храна за организма), а не както при класическите алергии ( при тях се синтезират IgE)- ядеш мляко- обриваш се или  се задушаваш до минути ли час два.

А и ако не това,най-малкото заради стомашните му проблеми трябва се спазва диетата,ако не на имунната система,непоносимостите със сигурност влиаят на храносмилателната система .Между двете системи -храносмилателната и имунната има не малка връзка. А тия киселини и киселинен рефлукс може да доведат и до язви, ако не се овладеят дълго време.И можем ли все с лекарства да тъпчем (сега 4 броя пие само за стомаха,едното е ензими ) като те лекуват симптомите,но не и причините,които най вероятно са в тези непоносимости.

Последна редакция: чт, 18 яну 2018, 14:41 от Lightning

# 424
Miamim, давам Проспан, защото му е влажна кашлицата. Има и сополи и явно му се стича секрет и кашля.

# 425
Исках да намеря статия, в която пише за връзката - храносмилателна- имунна система .Та попаднах на това и даже за моя изненада пише,и за тия непоносимости как са обвързани и те със имунната система . Според мен е много полезна и добре написана, разбираемо.
Тета, специално  за теб , нали си Тома неверни все Simple Smile 

https://embulgaria.wordpress.com/2014/07/26/%D0%B2%D1%80%D1%8A%D … 1%81%D0%B8%D1%81/ 

Наблягам на  цитатите : 

" Едно от най-важните неща, за да разберем напълно здравето си, е да опознаем и да разберем червата и това, което се случва вътре в тях. "

"Когато една система е небалансирана това може да предизвика ефекта на доминото; причинявайки проблеми в други области на тялото и създавайки каскада от хронични здравословни усложнения."

"Това е особено вярно за червата и тяхното въздействие върху имунната система. Състоянието на червата и имунната система, са неразривно свързани. Знаете ли, че около 70-80 процента от вашата имунна тъкан се намира в храносмилателната система? Червата са често първата входна точка за излагане на патогени (лоши бактерии и вируси, които могат да причинят заболяване); Затова чревната имунна система трябва да се поддържа процъфтяваща и здрава, за да се избегнат заболявания."

"Храносмилателната система се състои от клетки, белтъци, тъкани и органи, които работят заедно по един сложен начин, за да защитават организма от вредните бактерии, инфекциозни заболявания и токсини. В действителност чревната лигавица се свързва с най-голямата популация на имунни клетки в тялото. Те са известни като стомашно-чревни имунни клетки; които идват от лимфоидния клон на имунната система. Тяхната цел е да отделят лимфоцитни клетки, които атакуват вредните нашественици."

"Могат да възникнат различни заболявания, когато тези защитни функции на червата са компрометирани. Чревната пропускливост кара имунната система да преиграва като атакува органите на собственото си тяло; предизвиквайки ненужна реакция срещу неща като глутен, лоши бактерии и несмляна храна, които са преминали през тези пропускливи дупки в лигавицата на червата"

"Един от първите признаци на пропускливи черва е нарастването на непоносимостта към различни храни. Ако се остави без лечение, това може да доведе до имунни нарушения и в крайна сметка до автоимунни заболявания и други здравословни проблеми.  "

# 426
Аз не се съмнявам в това, което е написано и в линка.

Съмнението ми е доколко при твоето или моето дете се касае за проблем в червата...действително ли си сигурна, че при детето ти става дума именно за същото?

Убедена ли си, че детето има нарушена чревна пропускливост?

Защото ти си тръгнала отзад -напред. От симптомите поставяш назад диагнозата. А ми се струва, че трябва да се докаже, че има проблем с червата /не да се предполага и гадае/...

# 427
Не я поставям аз,а лекарката на база на симптомите и цялостната картинка на здравословното му състояние назад и на базата на кръвните изследвания за непоносимости.И тя ми обясни на кратко някои неща свързани със пропускливостта на червата и глутеновата непоносимост.А подхода на лечение и в двата случея е диетата илиминираща глутен и млечни.Каза след 6 мес ще се видим пак (ако се налага и по рано разбира се ),захранва се след този период отново с глутен и млечни и пак тестове ще се правят и ако пак излязат положителни на глутен и мляко тогава вече ще се мисли за по сериозните изследвания за да се види наистина както казваш дали има проблем с пропускливостта на тънкото черво .Надявам се да е само временно това при нас и да не се е стигнало до това чак.

# 428
  • На брега на реката
Често се развива такава непоносимост след тежки стомашни вируси, сериозни боледувания и чест прием на аб. Обаче при някои не се изразява така обострено. При вас всички фактори ги има и е важно, че си предприела действия. При нас диетата даде ефект, но все така внимавам с прясното мляко. А и не познавам друг такъв върл противник като мен на млякото като цяло Simple Smile

# 429
Аз..аз...прясното го недолюбвам открай време...

# 430
Често се развива такава непоносимост след тежки стомашни вируси, сериозни боледувания и чест прием на аб.

И аз това написах преди, след стомашен вирус и 2 антибиотика започнахме да проявяваме алергии, които не е имал като бебе и до 5 годишна възраст - болеше коремче от прясно мляко (вкл. и в крем - след крем стигнахме до спешното в Плевен, така се превиваше от болка), айрян с банан, мед, шоколад ...
Оправихме се (сега ще се изсмеете Simple Smile) с чай от моркови и ябълки Simple Smile, лактофлор, иберогаст и еспумизан. Не помня дали не давах и пумон хистамин или друго противоалергично.
Заключението на гастроенетролога беше гастрит, колит, алергии и единственото което ни даде беше тест за алергии за 120 лв. Най-добрия гастроенетеролог в града ни ...
От телефона на д-р Михайлов една дама ми каза, оправете дисбактериозата и всичко ще си дойде на мястото и така и стана . Отказах да повярвам че имаме алергии каквито не беше имал дотогава.

# 431
Ами той специално стомашните проблеми и рефлукса почнаха миналата есен,след като изкара тежък стомашен вирус през юли.И аз го четох това -от ротавирус някой щам от всичките ,може да се получат непоносимости.Антигените на този ротавирусен щам имали кръстосана реактивност с тъканната транзглутаминаза -най-автоантиген при глутеновата ентеропатия.
Аз знам и кои са серологичните изследвания за доказване-това са изследване на анти t -TG ( igA +Ig G).

# 432
Искам само да кажа,че моята дъщеря успешно преодолява непоносимостта си към белтъка на млякото,рефлукса и всички други придружаващи неразположения с хомеопатия.

От раждането започнаха да я блъскат с АБ заради някаква инфекция и така 10 дни.След това започна кошмара и проблемите със стомаха и червата.И така   на 5м най-накрая ни поставиха диагноза и започнахме строга диета.Така до 1г и 3м.Започнах да я захранвам с млечни и пак отначало.Сега съм изключително благодарна на хомеопата си,защото благодарение на него детето ми яде всичко,ако има оплаквания те са за кратко и не приема по 5 хапчета дневно.

# 433
  • shumen
Лайт,дано я израсте тази алергия детето и да започне да си хапва всичко.Това,че след по сериозно боледуване може да се прояви такава алергия и аз съм го чела.
Диди и Митко,Проспан е за влажна кашлица.На нас ни е изписван при бронхеолита,но не ни подейства.

# 434
Благодаря ,Дани!
Един плюс  за сега, отчитам от началото на диетата- подобрение на апетита- винаги е имал проблеми с него, особено последните години.Сега тия дни си хапва що- годе нормално.Обаче хем хапва, хем често се оплаква , че му стърже стомаха и чак проплаква.А като седеше направо гладен, по го нямаше това. Има си ги киселинните оригвания обаче, леки, ноо по много,рефлукса също все още се явява, тоест връщането в гърлото.
Sweet_Dreams и той приема по 7 хапчета дневно за стомаха- едното е сутрин, другото вечер, третото сутрин и вечер, ензимите- лактаза  са по 3 пъти дневно по 1 и стават 7 общо.Отделно Изопринозина 3 пъти и Ефирата е вечер и то става една шепа хапчета.

Читав хомеопат в града нямаме.
Спраклес- той пи пробиотици доста време лятото.

Днес ще е готово изследването за кандида, да видим, то и други бактерии има, казаха ми за клостриди, но не знам дали в това, което пуснахме влизат и те.Пуснахме - условно патогенна флора- фецес, назначено от гастрото.Включва освен кандидата и други бактреии.

Общи условия

Активация на акаунт