СЕПТЕМВРИЙСКИ мами 2018

• 67 436
  • 753
  •   1
Отговори
# 555
Вие имате ли предпочитания, ако можехте да избрате: секцио или нормално..
И аз отсега го мисля, въпреки че АГ ми каза, че е много рано и напред могат да се появят доста фактори, които да ми променят избора.
Засега със сигурност искам да си родя естествено, стига да мога. Планово секцио бих избрала само ако има конкретна причина.  Но наскоро една моя приятелка роди с планово секцио и така ми го похвали, че направо ме замисли. Grinning
Майка ми например и двата пъти е родила за 15-20 минути без никакви усложнения, голям късмет.

# 556
  • Varna, Bulgaria
Мен мн ме е страх от секциото и се възхищавам на мамите , които трябва да родят по този начин. Аз миналия път родих нормално- пак ме беше мнооооого страх. Не мога да ви опиша за какъв страх става въпрос..... Добре, че всичко мина ок - за около 20-25 мин в родилна зала.
Но имам близка, която се мъчи сигурно 10 часа и накрая секцио по спешност.
Всичко е до лекаря и стечение на обстоятелствата 😉

# 557

Моето първо раждане беше секцио и много трудно се възстанових.
За момента лекаря нищо не казва, но най-вероятно пак ще е секцио, заради друго заболяване.

Мога да се похваля, че гаденето ми почти изчезна Simple Smile в 10гс съм.
Обаче започна да ме боли кръста и предполагам, че тази болка е от бъбреците. Имам два малки камъка, които от много време си стоят там.

Вие почакайте да усетите хълцащо бебе в корема...наистина е уникално преживяване Simple Smile

Не е ли рано?
Аз вчера усетих нещо странно в корема, но реших, че може да ми къркорят червата.

Добре дошли на новите момичета Simple Smile леко бременеене.

# 558
Здравейте! Не знам как ще издържа месец до БХС честно казано.
За раждането - първото родих със секцио - наложи се. Сега сигурно пак ще е така. Просто е много скоро след първото.
Умирах от страх в предродилна зала, идеше ми да си грабна корема и кой откъде е! Ама какво да се прави - няма как. Преживява се, минава, заздравява всичко. Не мислете за това сега. Мислете си само за хубави неща - почивки насам натам докато можете. После ще мислите За дрешки, кошарка, завивки ... и чааааак в последния месец се притеснявайте. Има редица причини и независещи от вас неща, които ще вземат решението вместо вас. Имайте доверие на лекаря си! Това е много важно. Ако нямате - сменяйте навреме!

Предстои ми да кажа на родителите ни ... ей това е страшно ей! Страх ме е от критики. Сега нещо съм по-емоционална от първия път. И всичко ми влияе.
Казаха да не си вдигам детето (първото). Ама няма как - мамите, на които тази бременност не им е първа ще разберат. Миа е на 1г2мес, още е бебе - голямо бебе, но си е бебе Simple Smile
Хайде дано минават симптомите на първия триместър по-бързо. Вторият е най-прекрасен! Правете планове за него вече 💕💕💕

# 559
Вторият е най-прекрасен! Правете планове за него вече 💕💕💕
Мерси за куража, оправи ми настроенито! Blush

Така нямам търпение за този втори триместър! Мисля, че ще ми е доста по-спокойно. В края на месеца съм на БХС и ФМ и се надявам март месец вече да е поуспокоя... И да започна да излизам, че сега съм се изолирала тотално и не мърдам от къщи.

Всъщност след коя седмица се смята, че започва втория триместър? В интернет виждам различна информация - някъде пише след 13та г.с., другаде след 15та чак? Не съм се сетила да питам лекарката.

# 560
Sollsoll, много е рано, разбира се. Аз го казах  за мамите, които не са го изпитвали. Не всички бебета хълцат, то се води подготовка за гълтателния рефлекс и обикновено мисля, че след 7ми месец се случва.
Иначе с първа бременност усещането на бебчето е към 18г.с. С 2ра и следваща е възожно малко по-рано. Бях чела из темите в бг-мамма, една потребителка беше писала , че усетила бебето във 2-ри месец. По-голяма глупост не бях чела.

# 561
Здравейте момичета! Днес се записах на ЖК и ми пуснаха всички нужни изследвания. Бебето е добре дори малко по голямо върви но има отлепяне Sad изписаха ми утрогестан и но шпа и много лежане. С тези мои две диванета вкъщи обаче не знам как ще стане. Дано след две седмици като отида на контрола всичко да е наред. Иначе термина ми е 16.09 и всички симптоми присъщи на първото тримесечие са налице.
Родих и двата пъти нормално. И сега ако няма причина отново ще е така. Не ме е страх изобщо въпреки че знам какво ме очаква Simple Smile по скоро ме е страх от секцио и от това да не мога да си видя бебето и да е при мен след раждането заради операцията. С първото дори следящия ме лекар беше написал изрично че съм за секцио защото имам тесен таз. Доктора при който родих обаче каза че щом искам нормално няма причина да не опитаме. Важно е как се чувствате вие спокойни и какво е вашето усещане за раждането.

# 562
Бях чела из темите в бг-мамма, една потребителка беше писала , че усетила бебето във 2-ри месец. По-голяма глупост не бях чела.

Усетила е тя... газове от подуването е усетила 😂😂😂

# 563
Бях чела из темите в бг-мамма, една потребителка беше писала , че усетила бебето във 2-ри месец. По-голяма глупост не бях чела.

Усетила е тя... газове от подуването е усетила 😂😂😂
SmileSmileSmile

Аз успях да се запиша на ЖК днес, при АГ, който сме следеше и с дъщеря ми Simple Smile И забравих да го питам какво да пия да си облекча малко вечерното неразположение - киселини, подуване...В четвъртък съм в Щерев и ще си запиша да питам, защото аз като видя фъстъчето на монитора и забравям за всякакви болежки и т.н.

Curnichko, има ли кой да дойде да ти помогне с децата, а ти да си полежиш ?

# 564
Здравейте на всички, от доста време не съм се включвала .. Изкарах целия януари на легло, почти всеки ден повръщане и постоянно гадене, а както се оплакваха назад някои мами  започна и да ме мъчи мъдрец.
Имам вече дата за първите изследвания и фм 21.02. Когато ще съм 12+1сед. Термин 5.09.
А по въпроса за раждането първото си дете родих нормално без упойки и много се надявам и сега да е така. Страхувам се повече от секцио от колкото от нормално раждане, защото все пак си е коремна операция.. Но на всички мами които го избират ,по една или друга причина, искам да кажа, да проверят лекаря по кой метод извършва секциото. Четох тук из форума че имало начин само с издърпване на мускулите на страни без да се режат и било много по-щадящо.
Поздрави ☺

# 565
Мами, подути ли са ви коремчетата? Аз се притеснявам, че ако продължавам в същия дух ще стана слонче. Animal Elephant иначе не прекалявам с храната, даже ми се струва, че ям по-малко

# 566

Love_fairy явно не съм разбрала правилно Wink
Аз лично с първата бременност не съм го усещала това хълцане. Само ритане имаше Simple Smile като за първи път го усетих в средата на 4м.

МърМяу аз съм с корем вече. Вчера даже ММ ми каза, че дупето ми е порастнало Scream
Меря се през ден на кантара и няма промяна, а се чувствам като слон. Странно.....

# 567
И моя корем е подут. По принцип си имам корем като в трети месец, а сега е като в пети...

Днес съм извънредно на преглед, че нещо от два дни след кихането ме понаболява. Дано всичко е наред. Стискайте палци.

# 568
Успокоих се малко, че не съм единствената Grinning иначе на другите места не забелязвам промяна, ама тоя корем.. Flushed аз по принцип цял живот съм била с плосък корем, та си мислех, че края на 4ти ще ми проличи (не знам как точно го бях решила) а и ме притеснява факта, че в шестия ще правим сватба, та да не се потъркулвам Laughing

# 569
vesselina_g, дано всичко да е наред! Hug
И мен при кихане ме прорязва остра болка ниско долу, но минава за секунди.

И аз съм с подут корем постоянно, независимо какво ям. Иначе си мерих в см бедра, ръце, талия - засега там няма разлика, ама корема... Grinning

Общи условия

Активация на акаунт