СЕПТЕМВРИЙСКИ мами 2018

• 67 514
  • 753
  •   1
Отговори
# 165
Здравейте и аз съм с хрема от вчера и пия хомеопатични, но няма как като работя с хора и в този сезон на грип. Мисля , че до ден два всичко ще ОК при мен. Наистина най - важното е спокойствието. Не се стресирайте излишно от какво може да се разболеете.

# 166
Нали аз повдигнах темата с цигарите, та да си кажа - пуша по една на ден в тоалетната откакто разбрах, че съм бременна. Аз съм от страшните случаи, в които мога да не ходя до тоалетно по 7-8 дена. Нищо друго не помага освен цигара, нито круши, нито сливи, нито нищо. При първата ми бременност ги бях спряла напълно, но положението беше страшно, така че сега прецених, че половин или една цигара на ден са по-добър вариант за мен. Simple Smile
Като казахте шарка - синът ми е със скарлатина, което го водят вид шарка, но не точно. Няма да ви казвам какъв ужас изпитах и какво преживях. Слава на Бога направих си изследване - отрицателно е и от седмица си ходя с маска и спя в друга стая. В градинките е така, всичко може да хванат децата. Аз съм карала само една шарка и то не знам коя. Господ да ни пази и това е. Simple Smile

# 167
А моят нов "признак" е тежест в корема от няколко дни. Първият ден я сбърках с болка и даже пих но-шпа, но си е няколко дни постоянно сякаш се разширявам - на вид не личи, само като чувство. Моя близка ме светна, че това било тежест в корема и си било характерно за бременността. Тежко ми е да стоя права повече време, лежа и спя почти по цял ден.

# 168
А моят нов "признак" е тежест в корема от няколко дни. Първият ден я сбърках с болка и даже пих но-шпа, но си е няколко дни постоянно сякаш се разширявам - на вид не личи, само като чувство. Моя близка ме светна, че това било тежест в корема и си било характерно за бременността. Тежко ми е да стоя права повече време, лежа и спя почти по цял ден.

О, говори ми... много ми е тежко и на мен... на стомаха, все едно съм преяла. Ужасно е. И така всеки ден.

И съм с по-ниско кръвно от обикновено и се олюлявам насам натам. За кръвното четох, че е нормално, но е много неприятно.

# 169
И аз съм така момичета нямам изобщо апетит,почти от всяко нещо ми се гади ,но не съм повърнала досега незнам нататък как ще е ...и аз съм с анемия при първата бременност пиех Fero fologama , защото ми е мн нисък хемоглобина и  ми се виеше често свят.... постоянно ми се лежи.....как ще изкараме още цели 8 месеца незнам....

# 170
и аз се ужасявам от този грип - докторката каза единствено да се пазя, ама как по-точно да се опазя...каза, ако вдигна темп.над 37.5 да звъня на личната ........ взех си хомеопатични и наблягам на фрешове и бягам като дявол от  тамян от кашлящи и подсмърчащи хора..... много ми е и развълнувано и притеснено дали всичко ще е наред...
Някоя от вас карали ли са я да пуска някакви изследвания на този етап (5-6г.с.), защото аз като видях 2-те чертички си пуснах ЧХГ на своя глава и док. даже не ме накара да го повторя след два дни, за да видим дали се удвоява (потвърди бременност и ме вика направо другата седмица на УЗ).
А иначе за самолетите моята сестра пътуваше в напреднала бременност - не е имала проблеми, може би консултация с доктора, за да прецени индивидуално случая.

# 171
Мамита  мислите ли че газираните напитки са вредни по време на бременност??? Както ми се гади сега ,ако изпия малко тоник .....дали не е вредно ????

# 172
Ами аз тази сутрин спрях гаденето с няколко глътки спрайт. Не знам дали е вредно, но ми помогна. И откакто повръщам болката в гърдите малко намаля - пак са огромни и твърди, но болят по-малко. Възможно ли е да се дължи на обезводняването от повръщането или имам повод за притеснение? 😔😕

# 173
Мамита  мислите ли че газираните напитки са вредни по време на бременност??? Както ми се гади сега ,ако изпия малко тоник .....дали не е вредно ????
Кола и подобните със сигурност е добре да се избягват. Можеш да пробваш с газирана вода.

# 174
Кола и подобните със сигурност е добре да се избягват. Можеш да пробваш с газирана вода.

В предишната ми бременност от 6-7 месец нататък имах ужасни киселини, които ги борех с газирана вода. Освен, че подува, което води до дискомфорт, не мисля, че е вредно. С уговорката, че говоря за газирана вода. Кола, фанта и други с много захар, аспартам и други подобни са си вредни по принцип, а за бременни още повече.

# 175
Здравейте момичета , записвам се и аз за септември живот и здраве на 15 януари видях двете чертички, но малко ми е притеснено и не смея да се зарадвам . Март 2017 имам един мисед в 9г.с. Надявам се саге всичко да е наред , но от два дни имам болка в ляво или по скоро напрежение в понеделник съм на преглед (първи ), но до понеделник ми идват какви ши не мисли , опитвам се да съм позитивно на строена и спокойна . Много се радвам че има такава тема , надявам се да си бременеем заедно Simple Smile

# 176
Здравейте! Не очаквах,че ще има група за септеврийски бебета:)
 Аз съм Юлиана,на 39 и това е 4та бременост,но преди 2 години загубихме бебето в 20г.с.,та живот и здраве,това би трябвало да е номер 3:)
 Имам нужда от малко помощ,че съм позабравила как се смята термин(т.е. дали да очакваме бебе в Септеври).Едно време ,преди 18 години, ми добавиха 7 дни на последната дата на периода и минус 3 месеца,т.е. ако периода е бил в Декември,да очаквам в Септември или се бъркам?
 Благодаря предварително!

# 177
Да точно така Simple Smile добре дошла при нас Simple Smile

Прави ми впечатление колко много мами със загуби сме се събрали.... Пожелавам на всички в темата да останем заедно до край и да имаме здрави и пухкави бебета Simple Smile

# 178

Прави ми впечатление колко много мами със загуби сме се събрали.... Пожелавам на всички в темата да останем заедно до край и да имаме здрави и пухкави бебета Simple Smile

Извинявам се за глупавия и неудобен въпрос, но какво се получава при мисед аборт? Има ли признаци? Каква е причината? Виждам, че често се случва и почвам да се филмирам.

# 179

Извинявам се за глупавия и неудобен въпрос, но какво се получава при мисед аборт? Има ли признаци? Каква е причината? Виждам, че често се случва и почвам да се филмирам.
При мен лично и двата пъти нямаше никакви признаци. На контролен преглед установиха че бебето е спряло да се развива. Водят го мисед т.е задържан аборт.

Общи условия

Активация на акаунт