СЕПТЕМВРИЙСКИ мами 2018

• 67 564
  • 753
  •   1
Отговори
# 195
Дами моля ви помогнете ми спешно има остри не чести болки когато ме заболи направо се изпотявам от болка ниско доло е трябва да се свия за 10 Мин и ми минава за някакво време и примерно след 3ч.пак че заболява пия нош па ама нещо не ми помага

# 196
Симона, едва ли някоя от нас ще може да ти помогне. Обади се на лекаря си или направо отиди в спешното.
Аз имах остри и стягащи болки, но бяха само през нощта, когато пикочния ми мехур е много пълен. От болка така ми се стягаше целият корем, че не можех да се изпишкам. Док ми каза, че мога да пия и по 2 нош па, но за всеки случай ми изписа Папаверин. Сега го пия по 1 преди сън и нямам болки.
Та, ако искаш вземи две нош па, но за всичко останало задължително се консултирай с АГ.

# 197
АнитаАР да ти препоръчам др Манчев. На 5 ет работи. Ще ти наблюдава и бременността и е много грижовен към своите пациентки. Иначе др Дяволов е известен. Ако ти трябват тел
пиши на лични.
Грипа е ужасен и Биозин мама е добър избор. Аз съм суеверна и ще изчакам да минат 3 м за да споделя.
Успешно бременеене на всички и пухкав финал на 9м. Blush

# 198
  • Varna, Bulgaria
Добро утро на всички Flowers Rose

Симона, какво стана с теб? Всичко наред ли е?

Аз в събота бях на преглед - всичко е точно както се казва. След 2 седмици ме викат да чуем тонове. Предполагаем термин 16-17 септември. Толкова неща исках да питам, а като легнах на кушетката и като ми се разтуптя сърцето и всичко забравих Smiley

Относно групата във фейсбук и аз ще се включа когато стане тайна.

Поздрави на всички и лек ден!

# 199
Добро утро на всички Flowers Rose

Симона, какво стана с теб? Всичко наред ли е?

Аз в събота бях на преглед - всичко е точно както се казва. След 2 седмици ме викат да чуем тонове. Предполагаем термин 16-17 септември. Толкова неща исках да питам, а като легнах на кушетката и като ми се разтуптя сърцето и всичко забравих Smiley

Относно групата във фейсбук и аз ще се включа когато стане тайна.

Поздрави на всички и лек ден!

И моят термин е за 16 Hug

# 200
Че ФГ вече не е ли тайна? Пиша вече няколко пъти там, а никой от приятелите ми не ми се е обадил да ме поздрави Thinking

# 201
 Някой знае ли кога най-рано мога да изляза болничен. Аз съм назначена в нашата семейна фирма и няма да има проблем с работодател.

# 202
Някой знае ли кога най-рано мога да изляза болничен. Аз съм назначена в нашата семейна фирма и няма да има проблем с работодател.
След 12та седмица имаш право на 6 месеца по бременност. Не знам какъв ти е осигурителния праг, но гледай да нямаш болнични, повече от 6 месеца, защото автоматично ще паднеш на мин. заплата.

# 203
Pladi, благодаря за инфото.

# 204
След 12та седмица имаш право на 6 месеца по бременност. Не знам какъв ти е осигурителния праг, но гледай да нямаш болнични, повече от 6 месеца, защото автоматично ще паднеш на мин. заплата.

Може да излезе откогато иска. С първата ми бременност бях в болничен от начало. Преди 10 седмица е било. Осигуряват ме на пълна работна заплата и болничния ми беше приблизително колкото заплатата, майчинството след това също. Важно е като излезеш в болничен да не го прекъсваш защото тогава пада сумата. Имаш право на 180 дни болничен без прекъсване. Ако не ти стигат докато излезеш в 45 дневния болничен преди раждането се ходи на ТЕЛК и се продължават болничните.

# 205
Още не съм се записала на ЖК, а помня че предния път болничен ми издава акушерката. Знаете ли дали може и личния да издаде ?

# 206
Още не съм се записала на ЖК, а помня че предния път болничен ми издава акушерката. Знаете ли дали може и личния да издаде ?
Моята лична ми каза, че сега може максимум до 12 дни да ми издаде. Не знам колко е вярно.

Иначе и аз искам да си пусна отсега болничен, та ми е полезно споделеното от вас, момичета.

А насочили ли сте се вече къде ще раждате? Аз съм от София и засега проучвам вариантите.

# 207
Личните лекари имат право да издават болничен до 14 дни. 30 дни с лекарска комисия. АГ по същия начин. Ако вече сте се записали на ЖК може да взимате болничен без прекъсване с лекарска комисия. На мен директно АГ ми е издавал болничните.

За раждане отново в Токуда. Иначе се следя при лекар от Майчин дом.

# 208

Може да излезе откогато иска. С първата ми бременност бях в болничен от начало. Преди 10 седмица е било. Осигуряват ме на пълна работна заплата и болничния ми беше приблизително колкото заплатата, майчинството след това също. Важно е като излезеш в болничен да не го прекъсваш защото тогава пада сумата. Имаш право на 180 дни болничен без прекъсване. Ако не ти стигат докато излезеш в 45 дневния болничен преди раждането се ходи на ТЕЛК и се продължават болничните.

Принципно е така, може да излезе, когато си иска. Но болнични за бременност може след 12та седмица за срок от 6 месеца или 180 дни.  Преди това, разбира се, ЛЛ може да я " разболее" няколко пъти от ОРЗ например. Аз ще съм в болнични другата седмица на този принцип.
Това за майчинството го разбрахме миналата година, не знам дали е нещо ново. Моя колежка излезе в непрекъснат болничен, веднага
след като разбра, че е бременна и с нашия 4 цифрен осигурителен праг, накрая взима 350 или 380лв, нещо такова. Много се ядосва милата, но не е знаела как стоят нещата. Та, въпрос на преценка! Хубаво е да се проверят тези работи. Явно постоянно излизат нови и нови неща.

# 209
Проверих. Първия болничен съм го взела в 10 г.с от АГ с диагноза "заплашващ аборт" за 30 дни.

http://www.noi.bg/benefits/benefits/100-nerabotosposobnost/1861-povn13 тук всеки може да провери на каква база се определя обезщетението. Преди беше 2 години назад сега е година и половина. Инфото е към 2017 година.
Невероятно ми се струва осигурителния доход да е четирицифрена сума какъвто беше и моя и да взима минимума. Все пак болничния се изчислява на 80% от брутния доход . С второто ми дете въпреки болничния с първото и втората година доход от 340 лева пак взимах доста над споменатите 380 лева.
https://appreports.nssi.bg/CalculateMaternityBenefits/ тук може да определите прогнозния размер на майчинството ако имате ПИК на НОИ

Общи условия

Активация на акаунт