СЕПТЕМВРИЙСКИ мами 2018

• 67 598
  • 753
  •   1
Отговори
# 210
  • Пловдив
Записвам се със смесени чувства  #Shocked

# 211
♥Elfita♥ добре дошла. Ти най добре можеш да с включиш в дискусията за болничните и обезщетенията Simple Smile

# 212
  • Пловдив
Да,ще имате вашия личен счетоводен консултант  Hug
Но тези дни няма да се включвам по тези въпроси.Нужно ми е време,за да преживея шока от положителния тест

# 213
Мамита да се отчетем от днешния преглед в 7г.седм.,чухме тонове и терминът ми е на 22.09.,...Hug:Simple Smile:

# 214
Проверих. Първия болничен съм го взела в 10 г.с от АГ с диагноза "заплашващ аборт" за 30 дни.

http://www.noi.bg/benefits/benefits/100-nerabotosposobnost/1861-povn13 тук всеки може да провери на каква база се определя обезщетението. Преди беше 2 години назад сега е година и половина. Инфото е към 2017 година.
Невероятно ми се струва осигурителния доход да е четирицифрена сума какъвто беше и моя и да взима минимума. Все пак болничния се изчислява на 80% от брутния доход . С второто ми дете въпреки болничния с първото и втората година доход от 340 лева пак взимах доста над споменатите 380 лева.
https://appreports.nssi.bg/CalculateMaternityBenefits/ тук може да определите прогнозния размер на майчинството ако имате ПИК на НОИ
Ами взима ги, за съжаление и, както казах, много, много се ядосва. Обяснението било, че е излязла доста извън допустимите 6 месеца. Дали е имало и други нередности, не знам.
За да не спорим излишно, нека се произнесат по-компетентните Grinning

# 215
  • Пловдив
плади,какъв е казуса?Майка,осигурена на максимума,взима минимум обезщетение първата година ли?

# 216
  • София
Мамита да се отчетем от днешния преглед в 7г.седм.,чухме тонове и терминът ми е на 22.09.,...Hug:Simple Smile:

Здравей, и честито сърчице Simple Smile Сигурна ли си за термина и аз бях днес и каза 7ма сесмица термин 08.септември

# 217
И аз да се отчета - 6г.с., чухме и пулс, бебо се развива чудесно Simple Smile Терминът ми е на 15.09 Simple Smile Днес обаче не ми пусна никакви изследвания, каза следващия път, което е чак на 28.02, когато ще е и ранния скрининг.

# 218
А някой знае ли дали имаме право да прекъснем майчинството за месец примерно и майката да се върне на работа и след това пак да го продължим

# 219

Здравей, и честито сърчице Simple Smile Сигурна ли си за термина и аз бях днес и каза 7ма сесмица термин 08.септември
И аз това щях да питам. Сигурна ли си за термина? Аз утре, вдругиден влизам в 8ма,но терминът ми е между 1.09-5.09.
Иначе честито сърчице Grinning
Най- прекрасният звук!

# 220
Ако някой  може да разясни с тези болнични как стоят нещата ще е много полезно....аз нещо нямам много вяра на нашата счетоводителка,а и на този етап не искам и да казвам...ходих и до НОИ да разпитам...ама нещо нищо не разбрах хаха...
Аз от днес съм в 6г.с. и имам час за преглед за сряда, но сега ми казват,че заради грипната епидемия нямало да има консултации Confused бях се настроила за някакви новини....

# 221
плади,какъв е казуса?Майка,осигурена на максимума,взима минимум обезщетение първата година ли?
Въпросът е , от кога бременната може да излезе в болничен и да взема 80-90% от това,на което е осигурявана. А, иначе, примера е с моя колежка,която миналата година излезе в болничен веднага,след като разбра и сега взема майчински на мин. заплата, въпреки високия ни осиг. праг.
Ако можеш помогни, че и на мен не ми се чака до юли.
Последно да кажа по въпроса. От 02.08 трябва да излезна в 45 дневния болничен преди раждане. Т.е от 02.02 съвсем спокойно мога да изляза в непрекъснат болничен за точно 180 дни. На 02.02 ще съм в 7 г.с и 6 дни. Та няма логика според мен да се чака до 12 г.с при положение че още от 8г.с 180 дни стигат

# 222
Да се отчета и аз 😀 5г.с. още е малък сака, но да се надяваме, че всичко ще е наред. За болничните,док днес каза това, което е написала и curnichko. Термин след 20-ти. Стискам палци на всички. 🤗

# 223
Днес и аз бях на преглед края на 5 началото на 6 г.с очакван термин 24 септември Simple Smile дай боже всичко да е наред Simple Smile

# 224
limonsheto така ми каза днес лекарката-може би има значение и датата на последния цикъл(при мен беше на 15.12)  и като изчисли ми каза 22.09 ако не се е объркала нещо,ама едва ли и според мен съм за тогава... важното е септември месец да гушкаме здрави и пухкави бебе на Simple SmileBlush

Общи условия

Активация на акаунт