Второкласници 2017/2018 - тема 9

• 79 136
  • 740
  •   1
Отговори
# 615
От 19. май до 27. май включително има един учебен ден - 22. май. Някои училища вероятно ще обявят спортен празник или нещо подобно. Получава се хубава ваканция.

# 616
Благодаря за информацията. Проверих в сайта на нашето училище, но реших да споделя , че линка не работи. Оказа се утре 15-ти е неучебен, но присъствен за нашето училище.

# 617
  • София
Нашите ще си учат, може би защото в училището не се провеждат матури, а само НВО за седмокласниците.

# 618
Ще изпращат завършващите ученици при нас.

# 619
И при нас утре ще изпращат завършващите, ще награждават и отличниците.
Моите деца карат колела само като отидем на село. А това се случва най-вече през лятото. В града не може, много коли има, за паркиране даже едвам намират място.

# 620
Миралюба, бързо да се възстанови ръката на детето и да зарасне много добре.
Колело се кара само с каска, но започнах да свалям гарда при каране на ролери и други подобни на колела и не я слага.
Мисля, че съм единствената в тази тема, която не знае кога какви оценявания правят на детето му. Видях тези дни, че сте писали за изпити и попитах дали имат подобни работи. Минали били две, а други останали за тази седмица. Изключително доволна съм, че поне тази година няма тържества.
Дано да вкарат тези електронни учебници вече. Да си седи хартиеният комплект в училището, а у дома да си има учебник. 

# 621
При нас всички изходни са тази седмица, та от другата започва неофициално ваканцията. Притеснява ме единствено англ. език. Стигнали са до половината учебник и никой не казва, какво ще правим с невзетия материал. Иначе учим и испански език....голяма каша настана, заради прекалени родителски амбиции, ама нейсе.

Миралюба,
бързо възстановяване! Когато свалите гипса, можеш да мажеш с магнезиев гел при раздвижването.

Последна редакция: пн, 14 май 2018, 15:23 от _Hope_

# 622
  • Пловдив
Благодаря на всички за пожеланията.

А моето дете ще пропусне изходните нива, а се поруди извънредно доста. Имаше много добра работа на последната контролна преди няколко седмици.

# 623
Мисля, че съм единствената в тази тема, която не знае кога какви оценявания правят на детето му. Видях тези дни, че сте писали за изпити и попитах дали имат подобни работи. Минали били две, а други останали за тази седмица.

Ааа, споко. И аз не знам.
Детето нищо не казва. Само по немски ни пратиха мейл, че са го минали.

# 624
Аз също съм все още в неведение за оценките на моят син. Госпожата каза ,че изходните нива ще се проведат през последните няколко учебни дни и ще ги видим заедно с характеристиките към свидетелствата за завършване. Smiley

# 625
  • София
Аз научих от други майки, но моят човек мълчи кат' ранен партизанин. Предполагам ще има и родителска среща, та скоро ще научим...

# 626
Аз просто не се интересувам, както и от оценките. Детето ако го попитам, си казва. Знае точно колко шестици или отлично, както го пишат има в тефтерчето. аз периодично разглеждам учебните помагала и тетрадките, за да видя къде има повечко червено и да разбера защо се е стигнало до него. Вчера малко закъсняхме със взимането и докато е чакало клетото във фоайето, извадило си тетрадка да си напише част от малкото останало домашно вместо да скучае.
Е, в крайна сметка тази седмица ще имат изходни нива. И миналата са имали. Докато виждам желание да търси знание и да иска да учи, въобще не мисля да се натоварвам с начален етап на обучението. Вече съм била там. Оцеляла съм идеално без майка ми да е закачена за мен.  

# 627
Намерих в темата на шестокласниците това за ваканцията преди трети клас и ми се видя полезно: http://www.evrostar-ivanovi.com/informazii/lqto2014/3klas_2014_15.pdf

# 628
Намерих в темата на шестокласниците това за ваканцията преди трети клас и ми се видя полезно: http://www.evrostar-ivanovi.com/informazii/lqto2014/3klas_2014_15.pdf

Задължителната литература, а и задачите, доколкото ги мернах, са по старата програма.
"Малкият принц" се изучава чак в 6 клас.

# 629
Новата програма хич я няма според мен. Най-вече математиката. Децата масово се удавиха на часовника, който по новата програма е вместен в последните часове.  Нашите го взеха в понеделник, изходното- в петък. Нямаше време да се затвърди. По старата програма, според един сборник, по който работихме през годината, часовника е изучаван непосредствено преди таблицата. Таблицата така или иначе я дъвкаха цял срок, знаят я, но часовника, още повече им е труден/визирам текстовите задачи, много ги спъна. Здраве да е, но е недомислено.
Колкото за списъците с книги - класния ръководител си решава, кои книги се включват в препоръчителния списък за лятно четене.

Общи условия

Активация на акаунт