Второкласници 2017/2018 - тема 9

• 79 125
  • 740
  •   1
Отговори
# 630
  • около Варна
Кой урок кога ще се вземе не зависи от учебната програма, а от авторите на учебника. Ние го взехме някъде след таблицата с 5, като се следва логиката да определят минутите като използват умножение с 5. Малко ми се виждат часовете за затвърдяване на знанията. Нямат време да осмислят информацията и се поднася нова.

# 631
Кой урок кога ще се вземе не зависи от учебната програма, а от авторите на учебника.
Зависи от разпределението на преподавателя. То може да следва съдържанието на учебника, а може и да е различно от него.

# 632
  • около Варна
Да, но когато в урока има задачи с умножение, не е много логично учителят да си го сложи след събирането.

# 633
Не коментирам учителските решения по отношение на разпределението. Коментирам това:
Кой урок кога ще се вземе не зависи от учебната програма, а от авторите на учебника.
Кой урок кога и как ще бъде преподаден по никакъв начин не зависи от авторите на учебника.

# 634
Не знам от кого зависи. Факт е, че в доста класове се взе накрая и знанията не са затвърдени. Не говоря за познаването на часовника, там се оправят, а за текстовите задачи с него. Трудни са им и им трябваше още време.

# 635
  • около Варна
Учителските разпределения в 99 процента следват учебника, по който се работи, а учебникът би трябвало да следва линията на надграждане на знанията. В читанката учителят може да измести стихотворението "Цветница" да съвпадне с празника, но в учебникът по математика това е почти невъзможно, поради вече изложените причини. Не ми се задълбава в училищните нормативни документи, не е за това темата . Факт е, че на децата не им остава време да осмислят материала и в един момент в главите им настана пълна каша. Прескачане от разместително свойство в мерни единици, от съставни текстови задачи в обиколка на фигури, абе трудно им беше.

# 636
Часовникът го взеха след умножението с едно, две и пет. Госпожата ни извести за тази странна за нея новост в учебната програма на последната родителска среща. Учителите са нагаждат към спуснатите им програми. В министерството работят активни борци против рутината в работата на преподавателите явно.
Нашите вече издадоха учебниците. За догодина ще знам да не подвързвам учебници с подлепващи подвързии. Ако на някое съседче, което догодина ще бъде във втори клас му се паднат не добре запазени учебници, ще му дам да ползва идеално запазени, но и бетонирано залепени с подвърции пълен комплект.

# 637
Не знам колко следват учебника, но при нас в едно 70% от времето бяха извън поредността на учебника. Нямам впечатление да им беше трудно. Да не говорим, че учебните тетрадки почти не ги използваха. А и нивото беше надграждано веднага с усложнение задачи.
За задачите с часовника съм съгласна с Хоуп. Освен, че бяха неизяснени достатъчно, бяха и твърде малко.

Последна редакция: нд, 20 май 2018, 18:24 от Анонимен

# 638
  • София
Определено карат по учебника тази година, но часовникът не беше чак в края, а по-рано.
Класната на всяка родителска среща се оплаква колко е много материалът и как няма никакво време за преговор, упражнение и затвърждаване, а само се препуска ли, препуска напред.
Аз лично се чувствам облекчена, че идва краят на тази учебна година. Първи клас беше голям стрес, но втори у дома мина доста по-тежко. Не знам какво да очаквам за трети... край мен предупреждават за проблема с разказвателните, сливат се занималните...

# 639
Даам.При нас някакси свикнах да е трудно и втори клас ми мина по-лесно  от първи клас. За трети клас се чудя дали да ги записвам на курс по Математика или да се подготвят вкъщи, но всичко зависи от това при какъв учител е възможно да се запишем и проучвам възможности.

# 640
Ние се отказахме от занималня в трети клас. При нас също са слети, 30+ деца, просто ще е някаква какафония. Едва ли ще смогват да се подготвят, особено с разказвателните предмети.

Последна редакция: пн, 21 май 2018, 10:15 от Анонимен

# 641
В първи клас имах едни драми във втори други. Като цяло съм доволна от годината, но си отдъхнах вече. Заминаха на зелено за седмица. Важното е здрави да се върнат.
Учебници ще предават в седмицата от 28. На 31 ще са на театър и после ще им раздадат свидетелствата. Които са с 12 оценки. За радост или не при нас оценяването е реално. И деца пълни отличници на дали ще има. Но за мен това е по-добър вариант отколкото да им създават нереално самочувствие. Иначе през почивните дни спечелиха турнира по футбол между софийските училища. Беше страхотна емоция Simple Smile

# 642
И аз отказах занималнята. Дори да се запази в този състав - 22 деца, пак не става, заради извънкласните дейности и новите разказвателни.
За ваканцията планирам да прочете енциклопедия за историята на България и да изгледа клиповете по ЧО в уча се. Достатъчно ще е.

# 643
И нашите ще предават учебниците на 28-ми , довечера ще ги приготвя.
На 31-ви ще им раздават свидетелствата,утре са до обед в училище и общо взето ще почиваме вече.
От вчера я уча да кара колело , аз издишам повече  Joy

# 644
Относно часовника. Нашите го учиха в 1 клас....предполагам, че е било при всички. Тази година по СИП им го вкараха първият срок. Така, че там вече няма проблеми. По труден беше календара но мисля ,че и там изчистихме каквото трябваше.

Общи условия

Активация на акаунт