Второкласници 2017/2018 - тема 9

• 79 121
  • 740
  •   1
Отговори
# 645
12 оценки по какви направления са? 

# 646
Не става въпрос за научаване на часовника. Него си го знаят от преди да го познават. Става въпрос за усложнените задачи с минути и часове.

# 647
12 оценки по какви направления са? 

Ами за ги преброих 11.
БЕЛ - четене
БЕЛ
ЗП Математика
Околен свят
Английски
СИП
ЗИП
Изобразително
Музика
Технологии и предприемачество
Физическо.

# 648
Ох! "Любимите" ми оценки по предмети, по които единствено трябва да им се създадат навици и интереси, а оценките там създават отблъскване. Физическо, музика, изобразително изкуство и трудовото със странното ново име. Единствената възможност на хора с комплекси да си придадат висока важност.   

# 649
  • София
Навремето по физическо някои учители даваха точки за старание: ако всеки път си с екип и участваш активно и ентусиазирано, независимо от постиженията ти. Така "ощетените" от възможността да тичат бързо, да скачат надалеко и да покриват нормативи, имаха своя начин да балансират нещата. Сега май не е съвсем точно така...

# 650
  • София
И аз си отдъхвам, че приключва учебната година. Но за жалост ще се наложи да направим преговор лятото, за да затвърди материала по мат, бълг и англ., макар , че смятам ваканцията за свещена крава и голямото ми дете не е учило никога лятото. Но ако отсега тръгне с пропуски, нататък ще стане пълна каша.

malinkap, препоръчвам Галя Пенчева. Добре обяснява, много миличка и усмихната, децата я харесват.

# 651
Нашите днес са до 10:30 ч.
На 24-ти тържество в двора на училището ( по желание) ; на 28-ми връщаме учебниците,вчера ги приготвих и прегледах няма скъсано и намачкано ,пазила ги е значи Simple Smile
От 28-ми до 30-ти си учат и на 31-ви на моя рд ,както винаги раздаване на свидетелства и почерпка за децата в парка в едно заведение.

# 652
EliG, и моят батко се оправя сам и почти не му помагам по нищо. Но ела да видиш първолака... (Ревящо човече, което си скубе косите.) Различни са. Според детето ще действаме. Simple Smile

# 653
Ние също ще се занимаваме лятото. Няма как, трябва да се затвърждава материала, няма да се повреди от малко учене в топлите следобеди на сянка. Нашите свидетелства ще се дават на първи юни, сутринта.

# 654
И нашите свидетелства ще се дават на 01.06 към 10 ч. Аз мисля, че класната беше споменала, че във всички училища всички класове 1-4 клас тази година официално приключват на 01.06....затова се учудвам, че някои не са на тази дата.
Всъщност намерих официалната информация по въпроса и наистина на 01.06 е краят на годината.

# 655
 Тъй като нашата класна е ангажирана и отсъства в последно време, изходните нива ще са следващата седмица, в последния момент. Учебниците ще се връщат на 30-ти, а на 31 ще почистват основно класната стая. Свидетелствата и евентуална почерпка - на 1ви юни.
 За сега нищо не съм планувала за ваканцията, но евентуално ще го запиша на плуване. Тренировките по футбол ще обхванат юни месец и последните две седмици от август месец. Евентуално се замислям за курс по английски език, но ми се иска да наблегне на почивка съчетана с физическа активност Blush, та ще го мислим още малко с баща му. Има нужда и от преговор на материала по математика , както и от четене. Но има време за всичко.

# 656
A пък според мен на физическото, музиката и рисуването трябва да се отдава същото значение като на БЕЛ и математика. Първо спорта влияе чудно на нервната система. Децата трябва да спортуват и то редовно. Като гледам в началните училищни години какво затластяване започва, лошо ми става. Започват да изпускат часове по физическо за сметка на БЕЛ....кому е нужно. Има някакви елементарни нормативи....ами трябва да се покрият.

Иначе при нас за лятото се дава домашно, което е доста добър обем.
Ще ми се и малко на английски да го запиша, но още го мисля къде.

# 657
A пък според мен на физическото, музиката и рисуването трябва да се отдава същото значение като на БЕЛ и математика. Първо спорта влияе чудно на нервната система. Децата трябва да спортуват и то редовно. Като гледам в началните училищни години какво затластяване започва, лошо ми става. Започват да изпускат часове по физическо за сметка на БЕЛ....кому е нужно. Има някакви елементарни нормативи....ами трябва да се покрият.

Иначе при нас за лятото се дава домашно, което е доста добър обем.
Ще ми се и малко на английски да го запиша, но още го мисля къде.
Напълно съм съгласна, с изключение на "елементарни нормативи"! Ами единия ми син беше супер дребен до преди година, нямаше шанс да покрие и един норматив за възрастта си... например скок на дължина - че той беше 1.40 (среден ръст за възрастта 150-165) трябваше да скочи от място 1.80, е как точно!?! Иначе си спортуваше мноооого редовно - плуване, футбол + ритане и търчане поне по час след училище, нормативите са абсолютно безобразни...  А за хвърлянето на медицинска топка!?!?! Аз винаги съм била поднормена на килограми (децата ми също), и за тройка не можех да я хвърля!

# 658
Естествено, че не трябва да се неглижират тези предмети. Но поставянето на оценки по тях за мен винаги е било смехотворно. Не оценките ще стимулират някой затлъстял да започне да спортува. Или пък да научи нотите. Отделно, че поставянето на нормативи от МОН е тъпанарщина. В тази малка възраст следва да покриват не нормативи, а да се възпита любов към движението. Да ги научат на различни игри и екипност. Да им възбудят интереса към изкуството, а не да зубрят учебникарски факти.

Изобщо не смятам да я тормозя с преговор по български и математика. Вероятно ще има малко домашно от госпожата за подържане на и без това високото ниво.
Лятото целта ще е английския. Догодина се явяват на flyers, и от точките зависи в кое ниво след това ще продължи по езика. Отделно, че догодина допълва времената с бъдеще, префектно и минало продължително. И кашата ще стане пълна в главите, ако материалът не е завърден.

# 659
Ние също посвещаваме лятото на английския, тъй като през учебната година, минава на по-заден план. Но със сигурност ще преговаряме таблицата за умножение, ще се чете и ще правим някои упражнения по български език (които са му били по-трудни в училище).
За физическото, не е редно да се подценява, но и не може децата да се слагат под общ знаменател и норматив. Аз винаги съм била спортист, атлетична и прочее, но имах съученици, за които беше по-трудно. Няма да забравя, моя съученичка, която имаше страхотен страх от гредата. Ама за норматива трябваше да мине по нея и да направи везна. Тресеше се от рев, две я водехме отстрани и подпирахме, само и само да го направи. Е, кому е нужен този стрес...

Общи условия

Активация на акаунт