Бързи здравословни въпроси и отговори – 11

• 58 759
  • 743
  •   1
Отговори
# 360
Видях, че си допълнила. За мен 37,5 не е проблем и при такава температура не давам антипиретици.

# 361
  • Пловдив
Да,сега не дадох нищо...ако мине 38 тогава.Изписа само Изопренозин.
Вързах компрес на гърлото,смука Хексоралетен.Явно ще е така няколко дни...

# 362
Ако вдигне над 38 на фона на изопринозина, явно прави бактериална инфекция и е за антибиотик. Наблюдавай го.

# 363
Механизмът на действие на жълтия кантарион не е напълно изяснена /това се отнася и за механизма на действие на антидепресантите/ но се смята,че действа по същият начин както антиддепресантите. Не го комбинирайте с тях, защото може да доведе до опасно покачване на кръвното налягане както и да предизвика серотонинов синдром, който е живото застрашаващ и е резултат от т.н. отравяне със серотонин поради неговото силно натрупване в мозъка. Този синдром се характеризира с редица симптоми като потене, силно сърцебиене, покачване на кръвното налягане, покачване на температурата до 40 градуса, халюцинации, кома, треперене, повръщане, диария и др.
Недейте да комбинирате каквито и да било билки или хранителни дибавки с антидепресанти, всички те в по малка или по голяма степен стигат до мозъка и може да стане взривоопасна комбинация.
Справка интернет.
Да, вярно е за серотониновия синдром, но не е задължително да се случи, например ако серотонинергичнта система е силно увредена като при мен. Комбинацията от два антидепресанта е нещо обичайно в психиатрията. Но все пак внимателно с комбинациите.

# 364
  • Пловдив
Ако вдигне над 38 на фона на изопринозина, явно прави бактериална инфекция и е за антибиотик. Наблюдавай го.
ами пие го едва от вчера...снощи пак го втрисаше и вдигна 38,6.
Ще видим нощес и утре.. а ЛЛ е чак в понеделник,та ме е страх да не изпуснем работата...
Може ли кръвни да му пусна някакви?

# 365
  • Перник
Механизмът на действие на жълтия кантарион не е напълно изяснена /това се отнася и за механизма на действие на антидепресантите/ но се смята,че действа по същият начин както антиддепресантите. Не го комбинирайте с тях, защото може да доведе до опасно покачване на кръвното налягане както и да предизвика серотонинов синдром, който е живото застрашаващ и е резултат от т.н. отравяне със серотонин поради неговото силно натрупване в мозъка. Този синдром се характеризира с редица симптоми като потене, силно сърцебиене, покачване на кръвното налягане, покачване на температурата до 40 градуса, халюцинации, кома, треперене, повръщане, диария и др.
Недейте да комбинирате каквито и да било билки или хранителни дибавки с антидепресанти, всички те в по малка или по голяма степен стигат до мозъка и може да стане взривоопасна комбинация.
Справка интернет.
Да, вярно е за серотониновия синдром, но не е задължително да се случи, например ако серотонинергичнта система е силно увредена като при мен. Комбинацията от два антидепресанта е нещо обичайно в психиатрията. Но все пак внимателно с комбинациите.
На повечето АД и успокоителни пише да не се пие заедно с жълт кантарион, но знам ли кое може да помогне в крайна сметка Simple Smile

# 366
  • Перник
Ще видим нощес и утре.. а ЛЛ е чак в понеделник,та ме е страх да не изпуснем работата...
ПКК И CRP

# 367
От какво може да боли пъпа....
От десния край самия пъп, не целия и не навътре а отдясно ама не до него а самия той....
Усещам го само като натисна и когато се свия ако се натисне до копчетата на дънките. Иначе няма болка, не се опипва нищо....
Снощи съвсем случайно го усетих като го натиснах.
Имам чувството че болката е като...повърностна....Понякога съм усещала такава и на други места по корема. Само при допир, все едно е по кожата....

# 368
При баща ми преди много години се е оказало, че болката в пъпа е от възпален апендикс. Изключително рядък за ония години симптом и за едната бройка са щели да го изтърват.

# 369
  • Пловдив
ПКК И CRP
сутрин ли трябва или може и сега?

# 370
може и сега

# 371
По спешност сме пускали кръвни на обед....тогава не важи "на гладно" ...спешността надделява и пак си излизат отклоненията в кръвната картина. Може и една утайка да пуснеш /СУЕ/...

Залагам на вирус аз .... с левкоцити в норма.

# 372
  • София
Моля да ми кажете , най-силното лекарство , което пресича вируси, за мен.
Нямам температура , но гърлото мен боли и имам хрема . Отново !

# 373
  • София

Не знам кое е то, но взимай няколко дни подред ударни дози вит. Д като добавка към лекарството, за което питаш.

# 374

Вит.С, ударни дози, поне 1000 мг+

Общи условия

Активация на акаунт