Бързи здравословни въпроси и отговори – 11

• 58 225
  • 743
  •   1
Отговори
# 555
Аз бих дала Тамифлу, само ако съм сигурна, че е вирусна инфекцията. Поне едни изследвания пуснете.

# 556
  • София
Аз бих дала Тамифлу, само ако съм сигурна, че е вирусна инфекцията. Поне едни изследвания пуснете.
Нямам време да чакам изследвания.
Оказа се, че още снощи младежът се е чувствал недобре, днес е със субфебрилна температура.
Ако изчакам изследванията, ще мине периодът, в който е добре да се започне с Тамифлу.
А след седмица предстои състезание в чужбина. Ако го тръшне грипът, няма да има никакъв шанс за добро представяне.

# 557
  • София
Грипът започва ударно с много висока температура. Твърде вероятно е да е някакъв вирус, а не грип.
Но пък четох, че Тамифлу може да се дава и като профилактика за превенция от грип. Нещо такова беше.

# 558
При нас протече така със Т до 38...но не мисля, че беше грип. Просто вирус с повръщане. Вдигна 38 само преди да повърне първият път. Следващ и по-следващ ден...два пъти 37 и нещо вдигна...
Змия...може да не е грип при вас.

# 559
  • София
Може и да не е грип, но пък нали пише в листовката, че може като грипна профилактика да се дава.
Чудя се много какво да правя.

# 560
  • София
Да, пише, че може за профилактика. Пише дори, че става за бебета и малки деца.
Не знам, сама трябва да решиш Confused

# 561
Ако ние го бяхме почнали, понеже по телефона педи каза, че било грип...щях да го хваля как е пресякъл грипа още на следващият ден и как детето ми е спряло да вдига висока Т.
А всъщност при нас си беше кекав вирус, който премина за 3 дена с повръщане първия и със лека Т втория ден. ☺

Ето така стават оцърквания и идва и противоречивата информация.

В темата за детските болести хич не беше повлияло тамифлуто и се чудихме защо е така...

Може и авирон да се дава като противовирусно, изопринозин също.
Не са като тамифлуто..но пак са варианти.

# 562
Аз съм давала Тамифлу по време на истерията със свинския грип преди шест-седем години. Не мога да кажа, че помогна. Детето пак си изкара една седмица на легло. Поне не се стигна до усложнения, което не е никак малко.

# 563
  • София
Купих и му дадох. Сега ще стискам палци каквото и да му има, да мине бързо.
В аптеката казаха днес да му дам два пъти. Ако е грип, да пие по две и следващите дни. Ако не е грип, да продължава с по едно на ден до приключване на опаковката.

# 564
За грип давам Изопринозин.

# 565
  • Стара Загора
Удължиха ми болничния със лкк .Датата за преглед е за утре ,какво ще стане ако не отида ,все пак обявиха грипна епидемия .Досега се лекувах и не ми се мисли ако се разболея наново.Съвет моля .

# 566
  • София
Може да отидеш с маска , иначе ако е я държавна клиника , те са 1 път на седмица.
Не съм сигурна дали няма да е проблем , ако изчакаш.
Аз гледам да съм точна , за да предам болничните възможно най скоро

# 567
  • Стара Загора
Благодаря,става въпрос за датата за преглед която лкк слага за последния ден от вече удължения болничен,удължиха го от 16 01 до 25  01 ама най отдолу виждам да пише да се яви на преглед на 25 01.Иначе болничния съм предала отдавна.

# 568
Снимката я свалих от интернет. Но сега в акото на детето ми видях нещо подобно. Това дали са паразити някакви? Ще пусна изследване, но да питам дали някой се е сблъсквал с нещо подобно. Консистенцията е нормална, но има много подобни реснички. Преди да излязат изследванията има ли нещо, което мога да предприема.

Скрит текст:

# 569
Отива се на датата за преглед ако искаш да удължаваш болничния. Ако няма да го удължаваш - няма нужда.

Анонимен, най-вероятно е от храната. Аз преди години си бях изкарала акъла, а се оказа, че са яли в яслата кифла с маково семе. Няма да ви казвам как изглеждаше в акото.

Последна редакция: ср, 24 яну 2018, 16:21 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт