Бързи здравословни въпроси и отговори – 11

• 58 561
  • 743
  •   1
Отговори
# 90
Здравейте, на 25 съм и досега не съм си правила цитонамазка,  а само микробиология. Иднат сряда ще ходя да си пусна и да си направя профилактичен преглед, но много ме е страх от резултата да не съм в лоша група. Много изчетох в интернет и само лоши неща. Има ли симптоми, ако си в лоша група и ако а какви? От 5 години съм само с един партньор и сме женени, но преди това съм имала други. Нямам течения, сърбеж и болки, цикълът ми е редовен и не е нито оскъден, нито обилен. Много ме е страх наистина Sad мисля си най лошото

Както казват съфорумките, излишно е да се филмираш в аванс. Но пък сега е момента да поставиш началото на редовните цитонамазки.

# 91
  • София
Скрит текст:
Скрит текст:
За кокошия трън - същата рецепта като с пропилиса, само че се слага паста от начукан чесън с капка оцет!

Благодаря! Чесън с оцет - няма ли да изгори кожата?

Забравих да допълня как се слага - слагаш лепенка с дупка през която се вижда само брадавицата, отгоре и само върху разчоплената брадавица слагаш от чесъна (малко, колкото лещено зърно), отгоре втора лепенка. Аз ползвах от ПВЦ лепенките, не текстилните. Имах на челото....

Питането ми е за кокоши трън, а не брадавица!  Simple Smile

За кокоши съм го ползвала...Той не е ли вид брадавица? Опитах се да избегна повторение....

И аз не знам какво е точно. По-скоро е като мазол. Все пак благодаря! Може и да пробвам.
Има едно евтино и ефикасно лекарство против кокоши тръни. За съжаление у нас не се продава. Купувам го от Гърция. Казва се Verruca Hermal. Като лак за нокти е и струва към 10 лева.
[/quote]

Благодаря! В Гърция ще ходя през пролетта. Simple Smile

п.п. Това лекарство става и за висящи бенки, нали?

Последна редакция: чт, 11 яну 2018, 09:47 от Amiamo

# 92
Под огромно психично напрежение, ноле виждам смисъм да живея дори, камо ли да извършвам ежедневните си задължения.
Едва ли ще се справя само със "силата на духа ми".
Имам ривотрил, често пия по 1/2 от 2мг, когато искам да се трупирам "качествено" пия цяло от 2мг. Единствения ефект е само върху способността за концентрация и това, че заспивам доста бързо и качествено.
Отскоро ще имам хаnax, eднакви ли са като препарати? Кое е по-силно и на въпросния ксанакс, мога ли да разчитам и за нервното напрежение, т.е на успокоителния ефект?

# 93
Здравейте! От време на време изпитвам ужасна болка в началото на лявата вежда, над носа. Толкова силно ме боли, че на моменти ми става лошо и от болката заспивам. Това може да продължи 1-2 дни. От лекарства болката не се повлиява.

# 94
Под огромно психично напрежение, ноле виждам смисъм да живея дори, камо ли да извършвам ежедневните си задължения.
Имам ривотрил, често пия по 1/2 от 2мг, когато искам да се трупирам "качествено" пия цяло от 2мг. Единствения ефект е само върху способността за концентрация и това, че заспивам доста бързо и качествено.
Отскоро ще имам хаnax, eднакви ли са като препарати? Кое е по-силно и на въпросния ксанакс, мога ли да разчитам и за нервното напрежение, т.е на успокоителния ефект?

Тези хапчета лекар ли ти ги изписва или ти ги доставят като бонбонки? Ривотрила и ксанакса няма да те излекуват нито от депресията , нито от нежеланието за живот. Нека лекар ти постави диагноза и да те лекува. Те са помощни средства, патерици, обикновено към антидепресант...той лекува тези състояния. Другото си е чисто друсане!

# 95
Ускорен пулс 91 удара в минута, замерен в уж спокойно състояние, какво значи?
Еднократно ли се е случило, или системно е завишен?

Тете, 90 е нормален пулс, горна граница.
Не се шашкай! Simple Smile

# 96
  • София
Момичета, кашлицата намаля малко, но пак кашлям сухо , повече вечер .
Днес особено , много кашлям . От около 2 часа почти постоянно.
На какъв доктор да ходя вече ?
На снимка ? Кръвни? Алерголог? Да не е някой тумор , вече това мисля ( не дай Боже)

# 97
Момичета, кашлицата намаля малко, но пак кашлям сухо , повече вечер .
Днес особено , много кашлям . От около 2 часа почти постоянно.
На какъв доктор да ходя вече ?
На снимка ? Кръвни? Алерголог? Да не е някой тумор , вече това мисля ( не дай Боже)

Стига глупости, никакъв тумор нямаш Simple Smile Като за начало снимка. Сегашния върлуващ грип обръща на племония обаче и трябва да се видиш.

# 98
  • София
Кашлям от около 2 месеца и половина , сега видях по амбулаторните листове.
Антибиотика , чак сега го започнах. Като през тези 2 месеца изпих доста сиропи, капки за нос и таблети за гърло.

На този етап , правя 1 инхалация и взимам трахизан + Оспамокс .
Та за това се чудя .

Мъжът ми беше с двустранна пневмония , в болница вляза и не кашля . Малкия кашляше , Пи антибиотик и н кашля .
Ама аз влача нещо и не знам какво , а лошото е, че и лекарите не знаят.

# 99
Моя приятелка е от доста време с нередовен цикъл, обикновено и изписват противозачатъчни и дуфастон.
Пила дуфастон предния месец и после 60 дни пак нямало цикъл (не е приемала противозачатъчни скоро) и нейна близка ендокриноложка ѝ изписала Метформин за регулиране на цикъла.

Аз съм с инсулинова резистентност, диагностицирана преди 8 месеца, пия Сиофор, нямам проблеми с цикъла, но според вас нормално ли е без обременяване с глюкоза да почне да пие метформина? Тя е почнала с Метфогама, но за мен това не е окей, опитах се да ѝ обясня че Метформина не лекува нередовен цикъл, но тя си мисли че може да има ИР и бързаше да почне с метфогамата.

Иначе не е пълна, най-много 3-4 излишни кг да има, всичко друго ѝ е ок.

Според мен, не е редно да почва Метформин при тези обстоятелства.

# 100
  • някъде
Уинд, трахизан от колко време смучеш и боли ли те гърло? Оспамокса колко дни го пиеш?
Не се ли реши за Либексин-а?

# 101
Уинд, мисля, че ти много закъсня с почването на антибиотика. След като приключиш курса на лечение, не знам за колко дена са ти го изписали, изчакай някой друг ден и направи консултация с пулмолог. Това е начинът.

# 102
Ускорен пулс 91 удара в минута, замерен в уж спокойно състояние, какво значи?
Еднократно ли се е случило, или системно е завишен?

Тете, 90 е нормален пулс, горна граница.
Не се шашкай! Simple Smile
Нормален пулс е за здрав човек. Ако е с аритмия въобще не е нормално и хич не е приятно. Преди да ми оперират щитовидната жлеза при пулс над 72 умирах от страх. Имах бетаблокери във всяко чекмедже и във всеки джоб и във всяка чанта.

# 103
Здравейте.
Преди 3м. ми излезе 1 розово петно на кълката. Не боли, не сърби, не се лющи, визуално не личи да е подуто. Обаче с времето се променя. От розово става по-наситено червено, малко е пораснало, а понякога се появяват подкожни кръвоизливчета, които след 2-3 дена изчезват. Ден със ден не си прилича, непрекъснато се променя нещо. Тук съм качила снимки -
https://imgur.com/a/Nbpoh
    Някой има ли представа какво може да е, че на кожен съм чак на 16-ти , а вече съвсем се филмирах.
И не ме питайте моля ви къде съм спала толкова време. През последните 3м. се случиха доста неприятни неща, и това остана на заден план. Даже се чудя дали е възможно да се е получило от стресът покрай тях.

# 104

Тези хапчета лекар ли ти ги изписва или ти ги доставят като бонбонки? Ривотрила и ксанакса няма да те излекуват нито от депресията , нито от нежеланието за живот. Нека лекар ти постави диагноза и да те лекува. Те са помощни средства, патерици, обикновено към антидепресант...той лекува тези състояния. Другото си е чисто друсане!
Не са ми предписани. Нямам друг вариант, освен да пробвам.
На ривотрила му хванах "цаката" и знам как да го пия с цел да ме преспи.
Ксанакса ми е нов като препапат и нямам представа как да го въвеждам. Sad
Разберете ме не съм на себе си... обмислям самоубийство.

Общи условия

Активация на акаунт