Бързи здравословни въпроси и отговори – 11

• 58 547
  • 743
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Не...не съм. Само желязо изследвах.
Чернодробни ензими, С реактивен протеин, кръвна захар, амилаза заради панкреаса, пълна кръвна и диференциална кръвна картина , скорост на утайката, както и урина. Гинеколог, гастроентеролог, невролог, хирург, уролог,и 3 независими ехографии на коремни органи.
И ме е страх че не се подобрявам и изпадам в жестока дупка....Болките в кръста ме съсипват и това постоянно напомняне че изгл ждам бледа и болна ме съсипват.
И аз съм с подобни симптоми, но болките са в ставите и мускулите, понякога в гърба и кръста. Иначе съм бледа, постоянно уморена, с потъмняла кожа, лесна раздразнителност, безсъние... Изследване показа много ниски стойности на вит. Д и Б12. Взимам мерки!

Освен витамин Д и Б12 трябва да се пусне и хомоцистеин.

# 76
Здравейте. Не съм писала скоро тук. Направих си днес едни профилактични изследвания и като излезнаха резултатите, много се разтроих, плаках, изпаднах в една дупка.
През май месец желязото ми е било 18, днес излезна 36, като 26 е горна граница.
Моноцитите и те си седят от горна граница 0.70, мойте са 0.83, както и Алат преди месеци беше 98, днес излезна 98.7, границата е 41. Мислих, че след като съм спряла антидепресантите ще падне, но уви стои си толкова, хем го карам само на минерална вода. Уплашена съм, особено като прочетох за завишеното желязо. Сетих се, че вчера късно вечер към 23 и 30 изядох две сварени яйца, а жълтъка вдига желязото, макар, че изследванията ги пуснах сутринта към 10 и 30. Други ден съм на гастроентеролог да видим какво ще каже, но съм много уплашена.

Ще следя твоя случай,защото мъжът ми е с 45 желязо!
Ходи на 2 лекари и те вдигат рамене и"нямат идея от какво може да е".
Той не кусва зелении(броколи,коприва,спанак..),яде предимно пилешко и не взима никакви добавки.
Наистина не знам от къде може да се е вдигнало толкова.
Ако имаш някаква инфо,ще те помоля да я споделиш и тук Simple Smile
От кога е така? Другите стойности в норма ли са?

# 77
Високо желязо има при таласамия. Прочетете за нея.

# 78
Сега съвсем пребледнях.

# 79
Здравейте. Не съм писала скоро тук. Направих си днес едни профилактични изследвания и като излезнаха резултатите, много се разтроих, плаках, изпаднах в една дупка.
През май месец желязото ми е било 18, днес излезна 36, като 26 е горна граница.
Моноцитите и те си седят от горна граница 0.70, мойте са 0.83, както и Алат преди месеци беше 98, днес излезна 98.7, границата е 41. Мислих, че след като съм спряла антидепресантите ще падне, но уви стои си толкова, хем го карам само на минерална вода. Уплашена съм, особено като прочетох за завишеното желязо. Сетих се, че вчера късно вечер към 23 и 30 изядох две сварени яйца, а жълтъка вдига желязото, макар, че изследванията ги пуснах сутринта към 10 и 30. Други ден съм на гастроентеролог да видим какво ще каже, но съм много уплашена.

Ще следя твоя случай,защото мъжът ми е с 45 желязо!
Ходи на 2 лекари и те вдигат рамене и"нямат идея от какво може да е".
Той не кусва зелении(броколи,коприва,спанак..),яде предимно пилешко и не взима никакви добавки.
Наистина не знам от къде може да се е вдигнало толкова.
Ако имаш някаква инфо,ще те помоля да я споделиш и тук Simple Smile
От кога е така? Другите стойности в норма ли са?

Не знаем.Случайно пуснахме и желязо покрай едни други изследвания.Той страда от алергични реакции(обрив,подуване,сърбеж),но алергия няма(правени са всякакви изследвания за безбожно много пари).Покрай този проблем пускахме кръвна картина и поредният лекар поиска и желязо.Тогава видяхме,че е доста високо.
Всички останали стойности са в норма.

# 80
  • Перник
Ускорен пулс 91 удара в минута, замерен в уж спокойно състояние, какво значи?
Еднократно ли се е случило, или системно е завишен?

# 81
Ами не знам честно казано. Кръвно не меря. Просто случайно и на шега пробвахме уреда на майка ми...
Дори на профилактичните прегледи към Трудова медицина, само кръвно ни мериха, пулс - не!

# 82
  • Перник
Ами не знам честно казано. Кръвно не меря. Просто случайно и на шега пробвахме уреда на майка ми...
Дори на профилактичните прегледи към Трудова медицина, само кръвно ни мериха, пулс - не!
Проследи го за няколко дни примерно сутрин и вечер как е и ако е завишен си пусни хормони на щитовидната като начало.

# 83
Пусни и в друга лаборатория изследвания

# 84
  • София
Напрежение в очите подобно на мигрена но отшумява след прием на валидол ...какво може да е ?

# 85
  • Пловдив
Здравейте, на 25 съм и досега не съм си правила цитонамазка,  а само микробиология. Иднат сряда ще ходя да си пусна и да си направя профилактичен преглед, но много ме е страх от резултата да не съм в лоша група. Много изчетох в интернет и само лоши неща. Има ли симптоми, ако си в лоша група и ако а какви? От 5 години съм само с един партньор и сме женени, но преди това съм имала други. Нямам течения, сърбеж и болки, цикълът ми е редовен и не е нито оскъден, нито обилен. Много ме е страх наистина Sad мисля си най лошото
Нямаш причина да се притесняваш, особено преди да е излязал резултата. Симптоми нямаше, поне при мен, когато преди 10години се оказах в "лоша" група.Пих някакви лекарства известно време и всичко е ток до ден днешен. Но не пропускам ежегодната цитонамазка, макар че би трябвало май вече да я правя на 6 месеца.
Бъди спокойна и не се филмирай излишно. Успех!

# 86
Здравейте, на 25 съм и досега не съм си правила цитонамазка,  а само микробиология. Иднат сряда ще ходя да си пусна и да си направя профилактичен преглед, но много ме е страх от резултата да не съм в лоша група. Много изчетох в интернет и само лоши неща. Има ли симптоми, ако си в лоша група и ако а какви? От 5 години съм само с един партньор и сме женени, но преди това съм имала други. Нямам течения, сърбеж и болки, цикълът ми е редовен и не е нито оскъден, нито обилен. Много ме е страх наистина Sad мисля си най лошото
Нямаш причина да се притесняваш, особено преди да е излязал резултата. Симптоми нямаше, поне при мен, когато преди 10години се оказах в "лоша" група.Пих някакви лекарства известно време и всичко е ток до ден днешен. Но не пропускам ежегодната цитонамазка, макар че би трябвало май вече да я правя на 6 месеца.
Бъди спокойна и не се филмирай излишно. Успех!

Подкрепям!
Това със симптомите е малко относително.Аз винаги съм имала лек вагинален дискомфорт,през 3-4 години страдам от гъбички(макар,че съм с един партньор и спазвам добра хигиена),имам много болезнен цикъл,страдала съм от цистит,бяло течение....
А съм група 1.И винаги съм била тази група.
Не е задължително да има симптоми за да страдаш от някакво заболяване,както и обратното Simple Smile
Тези неща ,там,долу,са много деликатни Simple Smile

# 87
  • София
Леле, изпуснала съм темата. Първо ще попитам, после се връщам да чета.
Та бях на ехография на млечни жлези. Диагноза - нетечна двукамерна киста 12 мм. Та конкретно - кое е по-добре - да е течна или да не е течна. То е ясно, че най-добре да няма никаква киста де, ама .....

# 88
Моя приятелка е от доста време с нередовен цикъл, обикновено и изписват противозачатъчни и дуфастон.
Пила дуфастон предния месец и после 60 дни пак нямало цикъл (не е приемала противозачатъчни скоро) и нейна близка ендокриноложка ѝ изписала Метформин за регулиране на цикъла.

Аз съм с инсулинова резистентност, диагностицирана преди 8 месеца, пия Сиофор, нямам проблеми с цикъла, но според вас нормално ли е без обременяване с глюкоза да почне да пие метформина? Тя е почнала с Метфогама, но за мен това не е окей, опитах се да ѝ обясня че Метформина не лекува нередовен цикъл, но тя си мисли че може да има ИР и бързаше да почне с метфогамата.

Иначе не е пълна, най-много 3-4 излишни кг да има, всичко друго ѝ е ок.

# 89
Скрит текст:
За кокошия трън - същата рецепта като с пропилиса, само че се слага паста от начукан чесън с капка оцет!

Благодаря! Чесън с оцет - няма ли да изгори кожата?

Забравих да допълня как се слага - слагаш лепенка с дупка през която се вижда само брадавицата, отгоре и само върху разчоплената брадавица слагаш от чесъна (малко, колкото лещено зърно), отгоре втора лепенка. Аз ползвах от ПВЦ лепенките, не текстилните. Имах на челото....

Питането ми е за кокоши трън, а не брадавица!  Simple Smile

За кокоши съм го ползвала...Той не е ли вид брадавица? Опитах се да избегна повторение....

И аз не знам какво е точно. По-скоро е като мазол. Все пак благодаря! Може и да пробвам.

Има едно евтино и ефикасно лекарство против кокоши тръни. За съжаление у нас не се продава. Купувам го от Гърция. Казва се Verruca Hermal. Като лак за нокти е и струва към 10 лева. Ако има голямо струпване на мъртви клетки, може да се изпили първо с пила за пети и след това да се започне терапията с лекарството.

Последна редакция: ср, 10 яну 2018, 19:44 от :::

Общи условия

Активация на акаунт