Бързи здравословни въпроси и отговори – 11

• 58 583
  • 743
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Анонимен , спешно посети психолог ! Недей да мислиш за това , отиди да ти помогнат .

# 106
Анонимен, важното е да си набиеш в главата , че всичко негативно което чувстваш, е причинено от депресията. Това е първата стъпка за да се справиш с нея. От различните заболявания все нещо боли - я гърло, я ръка , я кръст, я нещо друго. От депресията също боли - само че болката е във душата. Интересното е че и при сериозен дефицит на вит Д, може да се появят същите симптоми - визирам желание за самоубийство.
    Каквато и да е причината, въпросните лекарства няма да те излекуват. Но самолечението може и да те убие , или да влоши нещата.  Необходима е професионална помощ. И няма нищо лошо в това да я потърсиш. Депресията е заболяване, като всяко друго. И с правилно лечение всичко ще се оправи. От теб се иска само да постъпиш правилно  HugPeace

# 107
Под огромно психично напрежение, ноле виждам смисъм да живея дори, камо ли да извършвам ежедневните си задължения.
Едва ли ще се справя само със "силата на духа ми".
Имам ривотрил, често пия по 1/2 от 2мг, когато искам да се трупирам "качествено" пия цяло от 2мг. Единствения ефект е само върху способността за концентрация и това, че заспивам доста бързо и качествено.
Отскоро ще имам хаnax, eднакви ли са като препарати? Кое е по-силно и на въпросния ксанакс, мога ли да разчитам и за нервното напрежение, т.е на успокоителния ефект?

Тези хапчета лекар ли ти ги изписва или ти ги доставят като бонбонки? Ривотрила и ксанакса няма да те излекуват нито от депресията , нито от нежеланието за живот. Нека лекар ти постави диагноза и да те лекува. Те са помощни средства, патерици, обикновено към антидепресант...той лекува тези състояния. Другото си е чисто друсане!
Не са ми предписани. Нямам друг вариант, освен да пробвам.
На ривотрила му хванах "цаката" и знам как да го пия с цел да ме преспи.
Ксанакса ми е нов като препапат и нямам представа как да го въвеждам. Sad
Разберете ме не съм на себе си... обмислям самоубийство.
Разбирам те! Нямаш възможност за преглед ли? Просто в момента с тези хапчета не се лекувате, не си помагате! Пила съм ги и знам. Но с тях съм пила антидепресант , той е този който лекува проблема. Всеки изпада в дупки, разбирам. Понякога всичко изглежда черно. Единствената истина е, че живота е само един , друг няма и е много ценен. Това дето го обмисляте се прави за минута и после??? Чувствате се по този начин защото не се лекувате правилно, изобщо! Ако го направите, всичко ще се промени. Нали знаете, че има и онлайн консултации,ако нямате възможност за преглед.

# 108
Тете, 90 е нормален пулс, горна граница.
Не се шашкай! Simple Smile
Нормален пулс е за здрав човек. Ако е с аритмия въобще не е нормално и хич не е приятно. Преди да ми оперират щитовидната жлеза при пулс над 72 умирах от страх. Имах бетаблокери във всяко чекмедже и във всеки джоб и във всяка чанта.

Защото не си стигала до 240. Crazy
90 е наистина нормален. Моят е постоянно толкова.

# 109
Анонимен, важното е да си набиеш в главата , че всичко негативно което чувстваш, е причинено от депресията. Това е първата стъпка за да се справиш с нея. От различните заболявания все нещо боли - я гърло, я ръка , я кръст, я нещо друго. От депресията също боли - само че болката е във душата. Интересното е че и при сериозен дефицит на вит Д, може да се появят същите симптоми - визирам желание за самоубийство.
    Каквато и да е причината, въпросните лекарства няма да те излекуват. Но самолечението може и да те убие , или да влоши нещата.  Необходима е професионална помощ. И няма нищо лошо в това да я потърсиш. Депресията е заболяване, като всяко друго. И с правилно лечение всичко ще се оправи. От теб се иска само да постъпиш правилно  HugPeace

Така е.Аз получавам паник атаки.Рядко,но достатъчно за да ме притеснят.Само човек,който ги е изпитвал знае колко са страшни и подтискащи.
И това,което написа е единствената мисъл,която ме успокоява и ми помага да не навляза по-дълбоко.
А именно-това е просто временно чувство,предизвикано от атаката,няма да съм вечно така,просто трябва да изчакам.

# 110
  • София
О, доста сме с паник атаки. Масово е!

# 111

Ами,моите са доста сериозни.Ако не успея да ги контролирам влизам в депресивни състояния.Най-дългото продължи 1 година Sad
Забелязала съм ,че се появяват ,когато съм най-спокойна.Живота ми върви като по вода и всичко е точно(както се пее в една нашумяла наскоро песен).
Майка ми казва,че едно време изобщо не са съществували такива състояния.Не знам на какво се дължи ,но тези разстройства са бича на новото поколение ....

# 112
Понеже се интересувам, а не ми е съвсем ясно, ще си позволя да задам един доуточняващ въпрос -  по време на тези паник атаки какъв точно страх се изпитва - страх, че ще умрете в резултат на сърцебиенето, задуха и пр., тоест страх от чисто физическо естество за живота ви, или страх като притеснение някакво общо от живота. Това не мога да разбера...

# 113
Понеже се интересувам, а не ми е съвсем ясно, ще си позволя да задам един доуточняващ въпрос -  по време на тези паник атаки какъв точно страх се изпитва - страх, че ще умрете в резултат на сърцебиенето, задуха и пр., тоест страх от чисто физическо естество за живота ви, или страх като притеснение някакво общо от живота. Това не мога да разбера...

Просто страх.
То това е плашещото.Ако знаех към какво е,нямаше да изпадам в паника.
Препотяваш се и се чувстваш все едно пропадаш в яма.Без причина,без ясен външен фактор.
От там почват налудничави мисли -какво ми става,какво ми има и така,лавинообразно се задълбочава.
Ако човек не съумее да го спре или преодолее по някакъв начин,става много зле.
При мен е така поне Simple Smile Слава богу,не ми се случва често.

# 114
Не разбрах - страх ли те е, че сърцето ти ще спре и ще умреш?

# 115
Не разбрах - страх ли те е, че сърцето ти ще спре и ще умреш?

Не Simple Smile
Изпитваш чувството на страх,без да има причина и от там тръгва сърцебиене и препотяване,пребледняване.Но от тях никога не ме е било страх.
Може би е различно при всеки,не знам.
Хм,как да ти го обясня...трябва да го преживее човек,за да знае.Може би нещо като когато една жена е бременна,бушуват и хормоните и ту реве,ту се смее.Тогава е без причина,нали,просто си тъжна и ревеш за нищо.
Нещо в този дух е,ама не е тъга ,а чувство на страх.

# 116
Горе долу ми стана ясно.
Значи при мен не е било такова, защото ме беше страх единствено за живота ми Rolling Eyes...предполагам от ниското кръвно ми е причерняло, сърцебиене, изпотяване....но такъв имагинерен страх не съм изпитвала, както го описваш.

# 117
  • Пловдив
Момичета, кашлицата намаля малко, но пак кашлям сухо , повече вечер .
Днес особено , много кашлям . От около 2 часа почти постоянно.
На какъв доктор да ходя вече ?
На снимка ? Кръвни? Алерголог? Да не е някой тумор , вече това мисля ( не дай Боже)

Пускам подпомагащи лечението билкови рецепти от книгата на Виктор Востоков, ТАЙНИТЕ НА ТИБЕТСКАТА МЕДИЦИНА, може да опиташ.
Скрит текст:
ПРОСТУДНИ ЗАБОЛЯВАНИЯ
СИРОП ПРОТИВ КАШЛИЦА. 300 г стрит чесън, 600 г водка, 150 г захар, 0,2 г ментол.
Разтворът престоява 8 часа, прецежда се, като смес¬та добре се изстисква.
Микстурата се пие топла по 1 супена лъжица 3-4 пъ¬ти преди ядене.
СМЕС №2. 50 г брезови пъпки се заливат с 1/2 л мляко и се варят 20 минути.
Пие се топла при остри респираторни заболявания, подагра, ревматизъм, бронхит,кожни заболявания,камъни в пикочната система, цистит, пиелонефрит, по 100-200 г 2-3 пъти дневно преди ядене.
СМЕС №1-. Липов цвят — 15 г, листа от подбел — 15 г.1 супена лъжица от сместа се залива с 1 чаша вряла вода, вари се 15 минути и се прецежда.
Пие се гореща по 1/2 чаша 3-4 пъти дневно.
СМЕС №4. Кора от върба (Salix) — 15 г, липов цвят—   15 г, плодове от малина — 15, листа от подбел — 15г, плодове от анасон — 15 г.1супена лъжица от сместа се залива с 1 чаша вряла
вода, вари се 15 минути и се прецежда.
Пие се гореща по 1/2 чаша 3-4 пъти дневно.
СМЕС №9 (при остра пневмония). Корени от градин¬ска ружа — 20 г, цвят от подбел — 20 г, борови пъпки — 20 г, листа от върбовка (Сhamaenerum angustifolium) — 10 г, плодове на смрика (Juniperus) — 10 г, блатен ле-дум — 10г, жълт кантарион —10г. 2супени лъжици от сместа се заливат с 2 чаши вря¬ла вода, престояват 20 минути и се прецеждат.
Пие се по 1/4 чаша 3-4 пъти дневно, 15-20 минути преди ядене.
СМЕС №11 (при хронична пневмония).Листа от подбел — 30 г, блатен ледум — 30 г, цвят от лайка — 30 г, жълт кантарион — 15 г, риган — 15 г.2 супени лъжици смес се заливат с 2 чаши вряла во¬да, престояват 30 минути и се прецеждат.Пие се топла по 1/2 чаша 3-4 пъти дневно след ядене.
ЕТЕРИЧНО МАСЛО БЯЛ БОР (ЕЛА) — ГОРСКИЯТ ДОКТОР (Аbies alba).
Белият бор неслучайно е наречен горският доктор.
ВЪЗПАЛЕНИЕ НА БЕЛИТЕ ДРОБОВЕ, БРОНХИТИ. Втриването се съчетава с инхалации. Налива се вряла вода в емайлирана тенджера, капват се 3-4 капки масло, главата се завива с кърпа и се вдишва. Когато маслото се изпари, се добавят още 3-4 капки. Продъл¬жителността на инхалацията е 5-7 минути. След втрива¬нето на маслото се завийте с одеяло. Пие се потогонен чай и мед.

Ако някой се интересува от книгата Тук

# 118

Ами,моите са доста сериозни.Ако не успея да ги контролирам влизам в депресивни състояния.Най-дългото продължи 1 година Sad
Забелязала съм ,че се появяват ,когато съм най-спокойна.Живота ми върви като по вода и всичко е точно(както се пее в една нашумяла наскоро песен).
Майка ми казва,че едно време изобщо не са съществували такива състояния.Не знам на какво се дължи ,но тези разстройства са бича на новото поколение ....
Моето мнение е , че  се дължат на стрес и  масовото заливане на хората с негативна информация - убийства, атентати,терористи ,  рак, болести , вируси, храната е вредна , въздуха е замърсен, разни климатични аномалии, цунами , земетресения и т.н. и т.н. Промиват ни мозъците и по-чувствителните хора ги избива на хипохондрия и паник атаки. Pensive 

Имала съм паник атаки преди години на крехката възраст от 20 години. Тогава не бяха популярни и ЛЛ ми пусна един куп изследвания и така и не постави диагноза и нещата отминаха от самосебе си... Сега ми се случва много рядко - веднъж годишно, но при мен са леки и не им се давам . Стягам се  и се самоуспокоявам, а те  отминават.

# 119
Горе долу ми стана ясно.
Значи при мен не е било такова, защото ме беше страх единствено за живота ми Rolling Eyes...предполагам от ниското кръвно ми е причерняло, сърцебиене, изпотяване....но такъв имагинерен страх не съм изпитвала, както го описваш.
А,това не е паник атака,а моментно състояние,както каза я кръвно,я захар ,просто си се изплашила Simple Smile
И това ми се е случвало-рязко да ми се завие свят или да ми се подкосят краката и да се стресна.Това е съвсем различно чувство Simple Smile

Моето мнение е , че  се дължат на стрес и  масовото заливане на хората с негативна информация - убийства, атентати,терористи ,  рак, болести , вируси, храната е вредна , въздуха е замърсен, разни климатични аномалии, цунами , земетресения и т.н. и т.н. Промиват ни мозъците и по-чувствителните хора ги избива на хипохондрия и паник атаки. Pensive 

Имала съм паник атаки преди години на крехката възраст от 20 години. Тогава не бяха популярни и ЛЛ ми пусна един куп изследвания и така и не постави диагноза и нещата отминаха от самосебе си... Сега ми се случва много рядко - веднъж годишно, но при мен са леки и не им се давам . Стягам се  и се самоуспокоявам, а те  отминават.

Точно,те винаги отминават.Идват като вълна и отминават.Да ,и аз мисля,че е от средата в която живеем.
Аз съм спряла да гледам новини.Както се казваше-почват с "добър ден" и след това половин час ти говорят защо не е такъв.
И все пак няма как да се изолираме от всичко.

Общи условия

Активация на акаунт