Бързи здравословни въпроси и отговори – 11

• 58 190
  • 743
  •   1
Отговори
# 690
  • София
Фри, как да го взимам ?
Ще видя с него как е . Вече взех 2 през 1час

За проба искат 5лв / на брой алергия (или нещо подобно) във ВМА.

# 691
  • Mediterraneo
Ама ти все пак кашляш и пушиш? Бухаш сиропи, правиш рентгени, обикаляш лекари, ама пушиш?

# 692
  • София
Аз пуша от години , но такава кашлица , не ми се е случвала ever.
Знам , че цигарите вредят.  Друг път съм кашляла заради настинки , вируси , че и дори бронхит , но след лечението , кашлицата изчезва , а сега не .

Има много голяма вероятност да кашлям и заради цигарите , но не ми прилича на "пушаческа" кашлица.
Оправдавам се точно като пушач , между другото.

за това преставам , намалила съм ги малко , а и пуша по 10-13 цигари за 18 часа .

# 693
  • Mediterraneo
Оправдаваш се, да! 10 цигари не са никак малко.
Аз също съм пушач. Кашлям си понякога. Винаги, когато изпуша повече от 4-5 цигари за деня, кашлицата се усилва. Съответно в следващите дни гледам да не пуша изобщо или не повече от 1-2 цигари на ден.
Несериозно се отнасяш към себе си с тази кашлица и цигарите! Не търси друга причина, всичко показва, че просто няма такава! Намали ги поне, падни до 4-5 цигари първо и ще видиш разликата.

# 694
  • София
Ако мога да пуша само 4 , бих ги спряла тотално.

Гадни цигари , пристрастена съм , знам , някога съм ги спирала и беше хубаво.
Трябва да се помъча пак .

Благодаря Тарталета и за твоя пример с цигарите.

# 695
Изчезна ми направлението. А ми е наистина важно. Какво да правя сега? Може ли да ми го издаде лекаея отново със същия номер? Неизползвано е. Sad

# 696
Би следвало да може да ти се издаде дубликат на направлението. Попитай лекаря, който го е издал.

# 697
  • София
Ох и аз идвам със съвети за кашлицата.  Rolling Eyes Дъщеря ми на 1 г и 9 м, кашля влажно повече от месец. На 22.12 започна някъде. Около 10.01 спря за няколко дни, но като я пуснахме на ясла пак се започна. В началото на януари бяхме на снимка и пулмолог, казаха, че няма нищо притеснително. Уж задна кашлица било, но от 2 седмици изобщо не кашля докато спи, само през деня ( през целия ден по много), при задната кашлица не трябва ли да е обратно. Още има малко сополи. Бяхме няколко дни на аугментин заради високо Т, вече няма. С какво ли не правихме инхалации, какви ли лекарства не пихме,кашля като не видяла.За януари е била 3 дни на ясла. Сами я гледаме, нямаме помощ и вече много трудно се оправяме... Следобед пак сме на лекар. Пускахме на 18 гърлен и носен секрет - нямаше нищо. Вече си мисля, че минимум до бала си ще кашля. Дали все пак е задна хрема според вас? Вече и на лекарите им нямам много вяра, през какви ли не минахме, какво ли не правихме, резултат нула. Някакви идеи за изследване, специалист или нещо друго, което още не съм правила.  Confused Confused Confused

# 698
Пулмолог направо ли да посетите?
В яслата е така...повечето време са вкъщи болни. Чак се чудиш защо ли изобщо "ходи"...

# 699
И моят син още кашля, но иначе е добре. Явно този вирус държи кашлица дълго време,не знам. Колегите и те кашлят от маса време, и аз кашлям, пуснах сутринта ПКК и црп, но ако са окей няма да пия антибиотици, а сиропите отдавна съм ги отсвирила, още преди години.
Дълго време суха кашлица може и да е на алергична основа, сух въздух, секрети от носа...

# 700
  • София
На пулмолог бяхме на 09.01. Общо взето и тя предписа инхалации, тя тъкмо в този период се беше по оправила и пак се почна. Ще питам на прегледа дали да отидем пак, въпреки че те и първия път не ми дадоха направление, отидохме по наша инициатива. Кашлицата определено е влажна, затова не мисля, че е алергия. Единственото хубаво е, че вечер и на обяд си спи нормално и не се буди. А нещо бабешко дали може да помогне? В детската дали ще стане по-добе или да не си правя илюзии. Grinning

# 701
Нещо със сок от лук имяше за кашлиця. И с джинджифил също.....пие се. Пропорции не мога да дам.

В 1 гр.моят чувствително разреди боледуванията. Но в яслата бе кошмар. Ако имах помощ тогава....щях направо в 1гр.да го пусна.

# 702
Джинджифил и босилек на чай.
Мед с ванилия и малко зехтин.

# 703
  • София
Благодаря ви.

# 704
На детето правим от този чай
Скрит текст:

Ухае чудесно и успокоява кашлицата.

Развитието при нас ПКК показва вирус , но снимката на синусите - възпаление на тези, които са на челото ( фронтални, извинете Thinking) . АБ общо 7 дни и тогава педиадърката ще прегледа отново и ще му изпише нещо хомеопатично  за синузита. Сега съм спокойна , че е прегледан от специалист и имаме източника на главоболието.

Тета , понеже знам , че си водиш статистика Wink Левкоцити - 6,3 .

И сега въпроса, за да съм по темата - пия Витамини Б-комплекс от седмица някъде  , самопредписала съм си ги . Relaxed Има ли ограничение във времето  на приемане или мога да си ги пия, при положение , че се чувствам добре от тях ? Нищо не се споменава в листовката.
Ето тези пия, защото съдържат и фолиева киселина
Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт