С какво ви дразнят свекървите- 90

• 60 863
  • 801
  •   1
Отговори
# 270
Боряна, съвсем нормално е децата да подпомагат родителите си според нуждите и според възможностите си. Не вярвам да има снаха, която ще прави проблеми за стотина лева на месец, при положение, че се вижда, че подпомаганият има нужда.
Иначе е важно всеки да си знае къщата. Не е минал моментът още двойката от обсъждания случай да си купят собствен дом, за да им е мирна главата. А ремонтът в къщата да се завърши, след като е започнат.

# 271
Боряна, идваше ми да пиша след предпоследния ти коментар, вместо това "харесах" със съответния бутон.
Как да кажа... Никое дете не трябва да забравя родителите си. Ето това е семейството - обич, мисъл за другия и подкрепа, както и колкото можеш.
Един дава едно, друг друго. Без излишни претенции.
Не вярвам нормален човек да има нещо против подкрепата за онова, което пишеш. Поздравления, че си отгледала такива синове. Мислят за теб и ти мислиш за тях. Това е. Двупосочно.

# 272
Мерси ,просто сметките тук ме дразнят ,иначе хубави хора ,но тези сметки...И нямам предвид Лис ли Лус или ,неграмотна съм езиково,тя е в правото си да пресмята преди ,а  не след ...щото после е доста сложно. И съм сигурна,че не всичко може да се изкара налице тук ,вярвам на този в кашата повече от   на категоричните коментари.те  ме стряскат малко. И изчезвам....да свърша нещо,че утре гост се задава и гозба ще иска.

# 273
  • Canada
По принцип си права, но не е толкова лесно това с имотите. Едно, че на човек обикновено му е жал да се откаже, и второ, повечето "наследниците" се превръщат в бесни кучета само при споменаването на продажба. Примери за това колкото искаш и във форума. То съвети за поставяне под запрещение, то какво ли не съм чела.

За произношението на ника, хм-хм - https://forum.wordreference.com/threads/lys-pronunciation-pronon … ion.826068/?hl=fr

Съветите на Амур как да манипулира мъжа си са доста грозни. Не виждам по какво Лис ще се различава от майка му тогаз.
А в Амур расте една достойна свекърва, отдавна съм го забелязала.

Благодаря! Явно съм обучавана по някаква стара методология. Simple Smile  Ще питам нашата кебекарка днес на работа как се произнася.

# 274
Цитат
И наистина е смешното, че съфоромка на 50+ години, цял живот без един работен ден зад гърба си, дава акъл как да се направи на пук на родителите на момчето, да се окупира къщата им и да им се стъжни живота..
А същата тази " умна" женица, има 2 сина, които тепърва ще си намерят мацки, които да последват съветите ѝ.
Пожелавам ѝ от сърце, да прочетат бъдещите ѝ снахи всичките ѝ мъдри съвети, давани във форума. Mr. Green   
И се надявам, освен да ги прочетат, и да се възползват.   Hands Plus1
Така и те, и аз, ще си гледаме кефа и рахатЯ.   Laughing
Големият ми син си има страхотна приятелка, живеят си заедно, нито те чакат на мен, нито аз чакам на тях.
Мацките ги оставям за твоя...явно по такива си падате.
Що ли ти се връзвам на глобалната тъпотия, се чудя, ама болна съм, а твоите безспирни простотии  ме развеселяват, та не мисля колко ми е лошо.....

# 275
  • София
Сега на пълномощното ли зацикли?
Ми представи си, че сина е провел сериозен разговор след онзи случай и е предупредил, че не иска да се повтаря. Ако не са теглили пак неоправдано големи суми, защо да го оттегля?

Като две капки вода сте с ма ко- безнадеждна история. Mr. Green

# 276
  • София

И се надявам, освен да ги прочетат, и да се възползват.   Hands Plus1
Така и те, и аз, ще си гледаме кефа и рахатЯ.   Laughing
Големият ми син си има страхотна приятелка, живеят си заедно, нито те чакат на мен, нито аз чакам на тях.
Мацките ги оставям за твоя...явно по такива си падате.
Що ли ти се връзвам на глобалната тъпотия, се чудя, ама болна съм, а твоите безспирни простотии  ме развеселяват, та не мисля колко ми е лошо.....

И аз това пожелавам- да се възползват и едно към едно да ги изпълнят.
Да ти дойдат в къщата, да си завъдят дечица, да се изчаквате пред тоалетната поне 4 души, и да си гледате кефа и рахатЯ! Mr. Green

И като повече живяла, ще те посъветвам- моли се на Господ мъжа ти да не си отиде по- никое време, както често се случва с мъжете между 50- 60 години по нашите ширини, че да останеш на 26% от неговата пенсия, без ден стаж зад гърба си.

Тогава ще видиш кон боб яде ли, нужда от помощ имаш ли и кой проявява глобална тъпотия. Mr. Green

Последна редакция: ср, 10 яну 2018, 15:25 от absurT

# 277
Питаха и двете ви вие, ако имахте пълномощно за сметките на децата си, дали ще изтеглите голяма сума без предупреждение. Да разбирам ли, че мълчанието ви е знак за съгласие? Пак за Абсурт и Трещерица се отнася ио, че са отишли на предишния въпрос беше насочен към вас, а не отговорихте.

Естествено. А децата ми са толкова умни, че няма как да дойде някой да им казва какво да дават на майка си.

# 278
  • при късмета
Питаха и двете ви вие, ако имахте пълномощно за сметките на децата си, дали ще изтеглите голяма сума без предупреждение. Да разбирам ли, че мълчанието ви е знак за съгласие? Пак за Абсурт и Трещерица се отнася ио, че са отишли на предишния въпрос беше насочен към вас, а не отговорихте.

Естествено. А децата ми са толкова умни, че няма как да дойде някой да им казва какво да дават на майка си.
Аз не питах дали ти дават. Питах дали сама взимаш без предупреждение и разрешение. Разликата е повече от съществена

# 279
Изобщо не е задължително да се научи кон боб яде ли. Някои хора изкарват само от наеми двойно на половината заплати в България. Бивша съученичка наследи от баба си 3 апартамента. Три. В сравнително харесвани квартали в София - Младост 3, Стрелбище и една гарсониера в Изток. Само наемите й носят поне 1500 лв. месечно. Еми не я оплаквам. Grinning Даже да остане без работа няма да умре от глад с гаранция.

Аз изобщо не си представям Краси да приеме живот със снаха. Grinning За нея и Уишмастърова съм склонна да се закълна. Grinning Също не си представям някоя от двете да ревне на децата да й направят ремонта.

# 280
  • София
Изобщо не е задължително да се научи кон боб яде ли. Някои хора изкарват само от наеми двойно на половината заплати в България. Бивша съученичка наследи от баба си 3 апартамента. Три. В сравнително харесвани квартали в София - Младост 3, Стрелбище и една гарсониера в Изток. Само наемите й носят поне 1500 лв. месечно. Еми не я оплаквам. Grinning Даже да остане без работа няма да умре от глад с гаранция.

Аз изобщо не си представям Краси да приеме живот със снаха. Grinning За нея и Уишмастърова съм склонна да се закълна. Grinning Също не си представям някоя от двете да ревне на децата да й направят ремонта.

Почвам да си мисля, че някой пише от профила ти, ползвайки ника ти.
Винаги си разбирала същественото от половин дума, а тук комуникацията е силно затруднена.

Досега защитаваше със зъби и нокти тезата, че най- важно е да имаш собствено, а пък наследството, ако ще да се погуби- не е работа на сина да си хвърля там парите за поддръжка.

Сега, виж колко хубаво било да имало наследство, за да го ползваш като нямаш доходи и не можеш да работиш- наготово, разбира се, като някой е имал грижата през всичките години да го ремонтира и поддържа, докато дойде в твои ръце.

Само че, тия неща И двете, трудно стават в нашата действителност.
Бих ти дала пример със собствената ти майка- какво ѝ е жилището, което ще наследиш един ден- кога последно му е правен основен ремонт, кога последно са му сменяни инсталациите, кога последно е подменяно цялото обзавеждане, барабар с бяла и черна техника?

Що се отнася до Краси- мислиш ли, че човек, който е способен да се натресе в чужда къща и да не иска да се махне, е способен да възпита деца с обратно виждане?
И мислиш ли, че както цял живот я издържат, има някакъв начин да ги спре, ако поискат да се нанесат в жилището, построено и изплатено, и обзаведено от баща им, само защото Краси била декларирала нещо си?

И ако Уиш е заработила и продължава да заработва здраво, та не ѝ се очертава безпарично бъдеще, поне по 2 причини, то между Краси и трапезарията за бедни стоят мъжът ѝ, да е жив и здрав, и надеждата децата ѝ да не са попили от нея начина на мислене.

# 281
Леле, Абсурд да не живееш с роми някъде. много добре ти се получават клетвите да знаеш.
 ooooh! ooooh!

# 282
  • София
Леле, Абсурд да не живееш с роми някъде. много добре ти се получават клетвите да знаеш.
 ooooh! ooooh!

Не, но ти сред турците, явно си позабравила българския, щом приемаш за клетва пожеланието на някого да му се случи това,което е пожелал на другиго. Mr. Green

# 283
Хахахахахахахахаахахахах, личи си кой къде живее. Не можеш да си затвориш устата от злоба и жлъч.

# 284
  • София
Хахахахахахахахаахахахах, личи си кой къде живее. Не можеш да си затвориш устата от злоба и жлъч.

И откога на истината и на фактите им казват " злоба и злъч"? newsm78

Около теб не са ли повече турците, отколкото около мен? newsm78

Краси не каза ли, че ако е на мястото на авторката, няма да се изнесе от къщата на родителите на момчето, а ще си народи деца? newsm78

Общи условия

Активация на акаунт