С какво ви дразнят свекървите- 90

• 60 705
  • 801
  •   1
Отговори
# 105
Значи, ако сина не помага на родителите си ще е неблагодарен изрод. Ако помага, е мекушав льольо Laughing
Joy Наистина, така излезе. Но всъщност, не е станало нищо фатално. Като се върне момчето, поговорете спокойно и делово и вземете разумно решение. Това е.

# 106
   А , пълномощното нали е дадено за ремонта. Ние също правим ремонт в България, не сме там и сме дали пълномощно на наш приятел, който се занимава с работниците, материали и пр.
   А и девойката си работи, казва, че има средства, деца няма , не я тормозят с ремонта да се занимава лично, ще има и тя пълномощно по- нататък. Всяко нещо с времето, както се казва . Какъв е този зор . И аз смятам, че семейните пари не трябва да изтичат по чужди капризи, но наистина то и семейство де факто няма още. Има уж съжителство, обещали са си, но съжителят повечето време е в морето.

# 107
  • София
   А , пълномощното нали е дадено за ремонта. Ние също правим ремонт в България, не сме там и сме дали пълномощно на наш приятел, който се занимава с работниците, материали и пр.
   А и девойката си работи, казва, че има средства, деца няма , не я тормозят с ремонта да се занимава лично, ще има и тя пълномощно по- нататък. Всяко нещо с времето, както се казва . Какъв е този зор . И аз смятам, че семейните пари не трябва да изтичат по чужди капризи, но наистина то и семейство де факто няма още. Има уж съжителство, обещали са си, но съжителят повечето време е в морето.
Не.

# 108
Добре де, а защо наистина не се нанесат преди края на ремонта? В смисъл какво чакат? Да сложите картини на стената и вазички с лаленца по масите? Щото аз това разбирам под финална права, дообзавеждане - килими, перденца и финтифлюшки (както им казва Крис). Едва ли ще им стане нещо, ако заживеят в къщата въпреки липсата на луксозен интериорен дизайн.

Или да направят по-бързо ремонта, та да се нанесат.

# 109
Пълномощното е дадено за покриване на ТЕкУЩИ нужди на свекървата, докато сина й е в морето.

# 110
  • Canada
Значи, ако сина не помага на родителите си ще е неблагодарен изрод. Ако помага, е мекушав льольо Laughing В къща, която не е пипана 20-30 години, можеш да идеш да живееш, след като част от нея вече е въведена в добро състояние. И на практика, ако майка му иска може да дойде да живее тук и в момента, нищо, че не е готова на 100%. Защо не е дошла? Отговори си. И тъй като казуса се е разпилял наистина във всевъзможни посоки, които вече не желая и да коментирам, защото явно идеята на някои хора тук, е единствено да създават предпоставки за сеир, с който да си разведрят ежедневието. Затваряла съм си очите много пъти за майчините му прищевки. Проблемът ми дори не се корени и във факта, че тя има някакъв проблем, а в това, че тръгна да ми се оплаква на мен, в негово отсъствие. Ами защо не се обърна и не каза на сина си в очите " Маме, дано ремонта да става вече, че аз много се надявах тази година вече да беше свършил и да се изнесем. Много ви дръпна назад тази почивка." Сериозно?! Че то само дообзавеждането, ще излезе няколко пъти стойността на почивката. Отделно, защо не му го каза на него лично? Ми, защото прекрасно знае, че щеше да стане скандал след подобна изцепка. Щом пред мен, където до сега не е правила подобни коментари го каза, мога само да си представя що мрънкане е било у тях докато ни е нямало. Отделно, сватба искаме и двамата. И предложението за септември тази година е негово. И когато сам сподели на майка си това си виждане, тя ако беше малко по- загрижен родител щеше вместо "ама маме, нали първо ремонта" най- малкото поне да попита, смятаме ли, че ще се справим и с двете неща в една година. И като загрижен родител, би попитала с какво би могла да е полезна, финансите не са единствения начин да помагаш. Най- малкото да не пречиш, пак е доста голяма помощ.

Ами ти ни кажи защо не е отишла в къща, която се ремонтира. Повечето от нас тук не са ясновидки. Ти как живееш в такава къща?  Какво точно те боли теб? Нали имаш доходи и ще плащаш разходите по сватбата наравно с годеника си? Неговата майка не е твоята майка. Не можеш да очакваш същото отношение.

# 111
Добре де, а защо наистина не се нанесат преди края на ремонта? В смисъл какво чакат? Да сложите картини на стената и вазички с лаленца по масите? Щото аз това разбирам под финална права, дообзавеждане - килими, перденца и финтифлюшки (както им казва Крис). Едва ли ще им стане нещо, ако заживеят в къщата въпреки липсата на луксозен интериорен дизайн.

Или да направят по-бързо ремонта, та да се нанесат.
Неееи. Лошата снаха не дава. Иска да се гъчкат като сардини в тесния апартамент.
        По материали от Абсурт. 😉

# 112
Изгответе и подпишете предбрачен договор!  Peace
Всичко друго, което обсъждаме е хипотетично.

# 113
Аз не разбирам какъв точно й е проблемът на тази снаха. 

# 114
  • София
]Да добавя, вероятно когато е взето това решение, той е бил съвсем млад. Което обяснява много. Възрастен, зрял човек с акъла си изобщо не би се навил на подобна оферта. Поне не в този ред както е при момчето.

АбсурТ, да подчертая, аз не твърдя, че момчето ще бъде лишено. Ако са нормални родители, няма да го лишат. Но докато нещата не бъдат ясно уредени документално, по-разумно е да не бърза с наливане на пари в ремонти. Щом къщата е на финалната права, да я завърши, а за апартамента, първо да си уредят нещата документално и после да вземат решение с годеницата му кой вариант е най-добър.

О, тук категорично съм на обратното мнение!

Един млад и зрял умствено човек, трябва да е пълен кон с капаци, за да не се усети, че къща в центъра на Варна е златен имот и да го остави да погине!

Та, авторката го е осъзнала и го написа- момчето всъщност е взело решението да се ремонтира- другият вариянт е бил да се даде на инвеститор срещу обезщетение от 250 кв. м.
Никой ли не прочете?

Що се отнася до апартамента- къде въобще прочетохме какво е решило семейството?
И какво общо има момата с решението на семейството?

Ти, би ли допуснала някой отвън да решава как и кога да се разпореждаш с имотите си?
Кога да прехвърлиш на децата си и под каква форма?

Годеницата, явно не иска да се ангажира финансово дори за собствено жилище, преди да са подписали, но всички се опитват да спасят парите на момчето..........

# 115
Понякога и мъже държат финансите не просто да са общи. Бившият ми приятел, който стоя без работа година и половина, (понеже сме много велики и никоя работа не е достойна за нас и на финала трябваше да се намеси майка му, за да започне на минимална заплата), щеше да се разделя с мен и се сърдеше, защото съм искала да си купя апартамент (защото няма да завися от него). Щяла съм да внасям много малко пари в семейния бюджет (за него ВСИЧКИ пари, които вадех, трябваше да влизат в къща, която ми е напълно чужда) - а пичът говореше за семеен бюджет и в същото време натъртваше как не виждал общо бъдеще.

Когато говориш за мъж, звучи много грозно. Виж, за жена е съвсем нормално.
Честно казано, за мен не е нормално, дори и да става дума за жена. Аз поне не бих поставила така нещата, но си давам сметка, че има жени, които биха. Когато се оженихме казах на съпруга си: Виж, знам, че твоята заплата е 3-4 пъти по-голяма от моята, но аз не държа на обща сметка. Парите са си твои, харчи си ги както намериш за необходимо. Ако ти имаш нужда, моите ресурси са на твое разположение. (На което получих отговор, че същото е валидно и за него самия.) И двамата ще гледаме къщата и няма да съдим другия за глезотийте, които си позволява. Никой не търси сметка и кусури на другия и си живеем в мир. На никой нищо не му липсва. Когато единия се окаже без пари в момента, другият се намесва.

А годеницата според мен е напълно права да не иска да се ангажира с участие преди подпис.

# 116
Проблем е че мацката не е на 19 като мен някога и  мисли какво ще стане,защото  е видяла нещо от живота.Няма да е покорна.
И тъй като нищо не е каквото изглежда,не вярвам напълно в никого.Но  ако са предприемчиви хора свекърите ,ако жената там-свекървата  или бабата- е на място,някоя  жена въобще да е  с мисъл,да са дали под наем срещу ремонти   да е решен проблема им.Или и била обща тази къща ,или под наем ,или са безотговорни , заспали ,мързеливи,което също дразни мацката.И един линк за използвачка от руски сайт-не е  само наш  патент да живеем на чужд гръб.

http://topnonoje.ru/blog/43276134081/Pozvonila-sestra-i-govorit: … ;paid=1&pad=1

# 117
Щом къщата е на финалната права, да я завърши, а за апартамента, първо да си уредят нещата документално и после да вземат решение с годеницата му кой вариант е най-добър.

О, тук категорично съм на обратното мнение!

Един млад и зрял умствено човек, трябва да е пълен кон с капаци, за да не се усети, че къща в центъра на Варна е златен имот и да го остави да погине!
Защо да си на обратното мнение? Нали и аз написах, че щом ремонтът на къщата е на финалната права, да го завърши? Но е важно да се уточни и уреди документално кой колко ще даде за запазването на златния имот и кой колко ще получи от него.

# 118
 Разследване ли е имало или аз някой постинг на Лус съм изтървала... Вече е локализирано местоположението на имота, утре ще броим етажите и стаите може би... Smile

Лус, това са нормални житейски ситуации. Не е и страшно според мен. Младежът до теб явно не е егоист.

# 119
  • София
Моля ти се, те някои вече я върнаха във втори курс на университета, специалността й измислиха, доходите й сметнаха, становище за банков кредит за нея и моряка издадоха, ти за едно местоположение Simple Smile Simple Smile Simple Smile
Да не говорим, че абсурт цял роман от неслучили се случки изписа и държи да го преразказва по около 2 пъти на страница Simple Smile
Лус, момиче, успех ти пожелавам Simple Smile Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт