Редовен секс и забременяване

• 23 414
  • 97
  •   1
Отговори
# 45
С първото ми дете забременях след две години и половина секс с взаимно желание. При второто не се церемоних толкова дълго - три дни преди овулация и три дни след овулация всеки ден. На втория месец бях бременна, бях на 39. Както казваше моя доктор - за да забременееш се иска секс. Забележи, не желание, внимание, настройка, а секс. Това го кажи на мъжа си. Не съм чула някоя да е забременяла без секс. И,  разбира се, че честотата и точния момент има значение, особено след 30. Между другото имам един приятел, който така и ще си остане без деца, защото е на принципа "ако е рекъл Господ". Ама, както имаше един виц "аре, поне пусни фиш."

# 46
Забележи, не желание, внимание, настройка, а секс.

Имам една позната. Трети мъж я зарязва, защото станат ли сериозни нещата, започва "бебеправенето" и никой не успява да ѝ издържи на "Трябва да правим секс". Разберете, няма по-отблъскващо нещо за един мъж. И усещам, че и тук случаят е такъв. Деца се правят с любов, а не с Трябва.

# 47
Аз разбирам, че прекалената настойчивост при "бебеправенето" отблъсква, но не разбирам какъв аджаба е този мъж, който за две години толкова не може да се прежали да прави секс с жена си два поредни дни, при все, че целят бебе, но пък маструбира през ден. Имам подозрения всъщност, но няма да ги споделям, защото не мисля, че темата е за това.

# 48
Темата на авторката е преместена тук. Не мога да разбера защо, след като въпросът й е от съвсем друго естество, свързан конкретно със забременяването. Т.е. тя няма проблем с честотата на секса, нито е питала дали е нормално, а пита дали това може да се отрази на опитите за зачеване.

Темата ѝ е точно за семейните отношения.
Зачеването е нещо вторично- ако не си оправи главата мъжа ѝ, дори и да стане бебето, скоро ще остане без баща.
Не знам една здрава, права и обичаща мъжа си жена, колко време ще се заблуждава, че е нормално да бъде на трето място- след чекията и свирката.
Аз и друго ѝ се чудя- той я държи на сухо, тя свирки му прави....... newsm78

Ами, по начина, по който е задала въпроса си, изглежда, че има предвид съвсем друго. А това на нас как ни изглежда темата и кое според нас е нормално, няма кой знае какво значение, при положение, че авторката е задала въпроса си. Но разбирам, че всеки интерпретира текста по различен начин.

# 49
Факт е, че при ежедневен секс вероятността от зачеване в даден цикъл нараства до 60-70%. С по-малка честота може да е до 10-20%. Това е, ако няма проблеми.

По принцип нормалният човек би трябвало да се впише и да може да прави секс всеки ден. Ама нещо не е уред с главата, горната в случая. Може би реално нещо го стопира и не иска да е татко.

# 50
Здравейте, по мое мнение честотата на актовете не е решаваща във Вашия случай. Мнението се базира на информация от близки хора и на четене по темата също.

Отпуснете се и не правете секс по часовник. Това го потиска и го кара да реагира така негативно. Дайте си още поне 1-2 години безгрижие, имате време, наистина!

Има безброй фактори, които влияят на това, което искате да постигнете. Освен базовите тестове има и други, примерно днк фрагментация на спермата, което не влиза в класическите тестове. Има предполагаемо автоимунни, кръвни и какви ли не още възможни проблеми или да ги наречем затруднения по-скоро.

Ако не стане още година-две по естествен път, или ако не можете да търпите повече - пробвайте асистирана репродукция. Но имам близки, които след неуспешна асистирана репродукция забременяха по естествен път. В крайна сметка приемете, че това е и шанс или провидение, ако предпочитате. 

Бъдете търпелива, защото Вие сте по-нетърпеливата в случая изглежда. Да имате детенце е изключително важно, но и връзката Ви е важна - това е човекът, когото обичате! Не го притискайте прекалено много, трябва да има и удоволствие и непринуда в целия процес Simple Smile

Сигурен съм, че щом тестовете са обнадеждаващи и няма ясни причини за стерилитет, ще се получи рано или късно. Продължавайте да опитвате и мислете и за след това, когато се получи - никак не е лесно и тогава. Важно е да продължавате да бъдете хармонична, сплотена двойка.

Хубаво би било и двамата да намалите алкохол и цигари (ако употребявате редовно), но и това не е критично, просто още един от десетките фактори, които упражняват някакво влияние върху това дали ще стане 3 месеца след като сте решили да правите опити или 3 години след това. Фактор сравнително лесен за контролиране все пак.

Пожелавам Ви от сърце скоро да имате успех с опитите и да не загубите близостта си, защото тя е най-важната и за Вас и за бебчето Simple Smile

Последна редакция: сб, 13 яну 2018, 00:31 от Анонимен

# 51
  • София
След като не иска да прави секс, предложи му да направите инсеминация с цел да видиш дали не иска да се мори или не иска бебе.
Като цяло две години са доста време и макар контактите да са редки, няма да е лошо да наминете към някоя репродуктивна клиника.

# 52
Искам да правим секс заради бебето,за да знам,че правим каквото трябва,пък то когато стане,стане.
Не искам да правим секс от нужда .
Не съм по-сексуална от него.
Темата пуснах за да получа някакво мнение дали честотата е от значение,а не за да се обсъжда сексуалния ми живот,ама то едното върви с другото,няма как Simple Smile

Да, честотата определено е от значение. И ние като решихме да правим не ставаше дълго време бебето - почти две години. Ходихме на лекар, правихме изследвания. Наред се оказаха, и лекарят ни заяви, че е нормално Да не става толкова време защото правим секс прекалено рядко - 1-2 пъти седмично като в седмицата с овулация беше 2-3 пъти седмично. Така че съветът му за по-бързо забременяване беше да правим секс доста по-често.

# 53
Забележи, не желание, внимание, настройка, а секс.

Имам една позната. Трети мъж я зарязва, защото станат ли сериозни нещата, започва "бебеправенето" и никой не успява да ѝ издържи на "Трябва да правим секс". Разберете, няма по-отблъскващо нещо за един мъж. И усещам, че и тук случаят е такъв. Деца се правят с любов, а не с Трябва.

Абсолютно невярно твърдение. Деца се правят с трябва в точния момент. Ти колко деца имаш и колко от тях са заченати след 30-тата ти година, със секс по желание?

# 54
  • Варна
Това последното не го схванах. Аз имам едно дете, заченато след 30-тата ми година със супер спонтанен секс, а не по принуда. Това какво доказва?

# 55
Моя съученичка забременя след еднократен секс и прекъснат полов акт ✌
Имам приятелка, която се пазаха с прекъснат полов акт и получиха подарък под елхата ✌

# 56
Куриози има всякакви. Авторката може да има проблем с тръбите, затова трябва и тях да изследва. Както някой е споменал, ако толкова не иска да се "мори" човекът, нека прибегнат към инсеминация и готово. В крайна сметка, може да не правят секс и цял живот, щом така им отърва.

# 57
Това последното не го схванах. Аз имам едно дете, заченато след 30-тата ми година със супер спонтанен секс, а не по принуда. Това какво доказва?

Доказва, че си от щастливите случайности и че Господ много бързо ви е избрал дете Simple Smile

# 58
  • Варна
Да чукна на дърво, но той Господ не само от раз ни го даде ами и кротко ни го избра Simple Smile

# 59
  • София
Куриози има всякакви. Авторката може да има проблем с тръбите, затова трябва и тях да изследва. Както някой е споменал, ако толкова не иска да се "мори" човекът, нека прибегнат към инсеминация и готово. В крайна сметка, може да не правят секс и цял живот, щом така им отърва.

Не бих се подложила на изследване за проходимост на тръбите, при положение  че ми идва реда 2 пъти в месеца- след чекиите и свирките.
Не знам защо жената не разбере, че това не е нормално.
А, това- да не искал бил да се мори секс да прави, че да ходели на инсеминация, акъла не ми го побира.
Верно, мъже не са останали........ smile3555

Общи условия

Активация на акаунт