Да преправим старите мебели с любов - тема 33

• 134 922
  • 754
  •   1
Отговори
# 240
Страхотна промяна! Хайде, обяснявай Simple Smile

# 241
  • sofia
Кухнята в предишното и състояние,я има малко по назад в темата,Благодаря Ви за оценките,радвам се и аз:)))
Тебеширената боя е на 100мл латекс слагате 1с.л. гипс(стандартна мярка)бъркате добре до еднородна смес.ползвахме латекс боро
Почиствате вратичките(ние ги свалихме от пантите)с кореселин,само това!Отгоре минавате една ръка(по ваш избор с четка,валяче,нагоре или надолу)
Изчаквате да изсъхне(съхне бързо)повтаряте(за да покрие венгето ни,3ръце)
Съхне и мажете с вакса,масло или лак
Labrex това е(надявам се простичко обяснено)

# 242
Имате ли снимки на шкафовете преди?
тук и малко назад бяха
Ето я отново кухнята на дневна светлина-която смятам напролет да боядисам в бяло
Скрит текст:

А това е близка снимка на цветовете сега
gonybravo, бях забравила преправената маса... тя е "техно" но малко по-друг тип, не като "хром-никел" дръжките. Чудно ще се вържат не с "ретро" (в шик смисъл), а с имитация на старо желязо "стари индустриални" Wink
нещо такова например (черните) https://lotostrading.com/bg/mebelni-drazhki/starinni-drazhki/giu … -wmn-218-096.html

# 243
  • DE
Страхотна промяна на кухнята  Heart Eyes
Само дръжките не ми харесват, но вероятно няма възможност да се сменят заради дупките  newsm78
И чекмеджетата за декорация са супер.

# 244
  • sofia
peneva_a мнооого благодаря
(ще се купуват,като има парички)

# 245
gonybravo многооооо ми хареса новата ти кухня:heart_eyes: , направо нямам думи. Утре ще се захвана и аз да боядисам спалнята че не я харесвам. Това с 100 мл и латекс и гипс стигна ли ти За цялата кухня или направи на няколко пъти и другото за колко време съхне боята, т.е. за 2-3 дни ще приключа ли с боядисването. И накрая с какъв лак мина и сега кухнята ти има ли гланцов завършек или е матов

# 246
  • Велико Търново
Браво! Страхотна промяна!

# 247
Браво!Браво!Много добре е станала кухнята.
Аз трябва да преборя една много стара..и като чета тука се надъхвам да я пребоядисам..а като я видя се отказвам..толкова безнадеждна ми се струва.

# 248
  • sofia
Отново,Благодаряяя Ви за отзивите,много ме радвате:)))
Пропорцията латекс/гипс е стандартна мярка.За кухнята(3метра)отиде около 2литра(за всички шкафчета и повторки)
Съхне много бързо.
(За 2 дни ги боядисахме,3тия ден отгоре мазахме с лак-за лъскавина)
Успех на всички

# 249
А защо мажем с кореселин (абсолютен аматьор съм)?

# 250
Рядко пиша, повече чета, но днес не можах да се стърпя! Разкошшшшна! Вдъхновяваща и много мой стил! Браво!

# 251
  • Beyond the stars
Прелест  Heart Eyes Heart Eyes
Направо ме засърбяха ръцете. Само дето кухнята ми е наследство и е гланц и хич не знам дали ще получи изобщо номер с боядисване.

# 252
gonybravo, поздравления, страхотна работа сте свършили. Виждала съм  значи снимки на кухнята преди във форума, но не можах да повярвам, че е тази същата.
Аз също подготвям пребоядисваме на стар гардероб + спалня, от тези най-лъскавите стил "ретро - соц". Стискайте палци, ще покажа резултатът, дори да е лош, просто за споделен опит.

# 253
  • sofia

За да премахнем меъсотия,мазнотия и т.н(мъжа ми ме светна)

# 254

За да премахнем меъсотия,мазнотия и т.н(мъжа ми ме светна)

Мерси, и аз така предположих.

Общи условия

Активация на акаунт