Да преправим старите мебели с любов - тема 33

• 134 899
  • 754
  •   1
Отговори
# 555
  • В градината...
На бука шарките не са нещо особено.
Аз днес ходих до Русе и от Броколаж си взех  акрилна боя на Лакпром - Акварил. Някаква нова е, през годините се пишеше само за техен лак в темата. Взех за проба, все ще има нещо да се боядиса.
Ето я http://shop.lackprom.com/darvo-metal-beton-akvakril-aq16-oranj-p-1153.html

# 556
Боята е свалена!  Сега следва шкурене. Имаме  шлайф и ще действам с него.

Още не е толкова ясно, но няма шарки.

На въпроса на ravi за лакирания гардероб. Срещнах из нета, че  се шкури, за да се надраска повърхността. Така боята хващала по-лесно.

# 557
Благодаря ти, дано стане само с надраскване, защото цялостното сваляне ще е почти невъзможно.

# 558
  • София
Някакви идеи и съвети как да освежа тази маса? Иска ми се да я ползваме,здрава е. Да я изшкуря и после с лак ли или това масло,за което пишете-осмо? Как ще е най-удачно?
Скрит текст:
Както ще се върже най-добре с останалите мебели. На мен ми трябваше гланцово покритие и затова лакирах.
Има дебел фурнир.
Скрит текст:

# 559
  • Anywhere
Благодаря ти, дано стане само с надраскване, защото цялостното сваляне ще е почти невъзможно.
Може да намажете с контактен грунд и отгоре да боядесвате, така ще прескочите шкуренето.

# 560
  • София
Здравейте !
Имам два въпроса - Домашно направената тебеширена боя може ли да се прави с цветен латекс  ?
И малко тъпичък е втория - как точно отмервате тези 120 мл. латекс ?

# 561
Това  намерих в тема 31:
Боядисал съм ги с Chalk paint така наречената тебеширена боя.
Няма шкурене и грунд преди това ,директно боядисваш Simple Smile

В магазини за домашни потреби има мерителни пластмасови канички със скала за отмерване.  Биха свършили работа.

Аз започнах да свалям боята от другия стар   шкаф, който няма витрини. Дървото е бук,много по-хубаво от на другия , но също няма шарки. Боята се сваля малко по-трудно. Но и аз съм упорита. Всички у дома ми се чудят на акъла, ама аз не им обръщам внимание и продължавам.

# 562
Може да намажете с контактен грунд и отгоре да боядесвате, така ще прескочите шкуренето.

Да го разбирам така. Изчитва се хубаво повърхността / с MEGLIO евентуално/, нанася се слой Боро контакт - розов. И след това се боядисва с желаната боя?

# 563
Да..точно така.Аз следвах тази технология и направих от четирисесет годишен гардероб една много приятна мебел.Съжалявам че не мога да качвам снимки...ще помоля дъщеря ми.Боядисах и кожено портманто от тъмно зелено ..бяло.Само още не съм финиширала с лак на водна основа.Технологията е обезмаслител..бороконтакт ..латекс..лак.Боядисах и легло Приста с раклата...пак бели..от цвят череша.Изобщо голяма боядисване падна това лято!

# 564
Ваня, каква марка бяла боя използва?

Снимки се качват така:
1. Качваш снимките от фотоапарата на десктопа на компютъра,
2. Пишеш отговор и щракаш на иконата вмъкни изображение. Тя е квадратче с кръгче в него. Намира се вдясно.
3. Излиза надпис прикачи от компютър. Щракаш върху него.  
4. Излиза прозорец и вляво намираш десктоп, щракаш  и намираш снимката, щракаш върху нея
5 Отдолу в прозореца натискаш ОПЕН  .
6 . После има надпис форматиране, но него  може да го прескочиш и накрая отдолу потвърди.

Аз днес нищо не правих, защото нямах нито минута време, но в събота и неделя ще наваксам.

# 565
Благодаря..ей така трябва за бабите..стъпка по стъпка:laughing:Утре ще се пробвам.Преди малко качих снимки в Преправалник–ФБгрупата. Боята е автоемайл лак бял Еверест.
Миленейра..пробата ти е много красива!

# 566
Здравейте! Включвам се и аз с молба за съвет.
По - нагоре има пост как да се освежи стара маса.
А ние си купихме комплект градински мебели - маса и столове, екзотично дърво акация. От магазина ни препоръчаха да ги намажем с масло, за да се предпазят по - добре от атмосферните условия. Използвах масло за дърво на Лакпром. Резултатът обаче хич не е добър - това масло не изсъхна равномерно, стана сякаш на петна, а освен това мина повече от седмица, а мебелите лепнат. Толкова съжалявам, че изобщо го направих. Имате ли идея как мога да оправя нещата?

Маслата не съхнат, те попиват. Излишното, непопило се обира до 2 часа след нанасянето с памучен парцал. В противен случай лепне и събира цялата мръсотия на Света.
Тъй като е минало време при вас, ще трябва да минете всичко със шкурка 220, 240 и нагоре. Купете си на метър и шкурете на ръка, а не с шлайф. Шкурката ще се замазва от маслото, сменяйте я често. След това упражнение минете всичко енергично с вълнен парцал, което ще полира до блясък повърхността.
Ще се справите, не е сложно, за час работа от 2 човека.
Ще се изненадате от чудесният резултат на Лакпромското масло.

# 567
Ваня, аз съм истинска баба на 64 и се справям чудесно с компютъра. Така че действай смело. Проба, грешка и накрая става. За съжаление, не мога да видя нещата ти в Преправалник, защото нямам  фейсбук профил. Изтрих го преди 1 месец и съм доволна от решението си.  Отнемаше ми много време, което  преди беше заето с книги. Сега пак чета.
Синът ми е приготвил шлайфове и утре ще действам.  С изключение на почивните дни,  гледам внучета и нямам време през  деня.

# 568
Благодаря..ей така трябва за бабите..стъпка по стъпка:laughing:Утре ще се пробвам.Преди малко качих снимки в Преправалник–ФБгрупата. Боята е автоемайл лак бял Еверест.
Миленейра..пробата ти е много красива!

Видях ги! Страхотно е станало! bouquet
Само вида на боята не ми харесва, ако беше с тебеширена щеше да е по-добре, но сега пък има много добър гланц.
А за алкидни бои Боро не е нужно, даже и за тебеширената не е.
Но те в магазините не са много компетентни.

# 569
Дами и г-н Станоев, уж чета редовно, но не мога да разбера, помагайте моля. Какъв е смисълът на тебеширената боя - какви са предимствата и защо го правите? Явно, че не е по-евтино, + се лакира отгоре или маже с вакса, което си е работа. Ако не се търси ефект състаряване, поради какви причини избирате тази боя?
Предстои ни боядисване на доста мебели и се чудя Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт