Да преправим старите мебели с любов - тема 33

• 134 902
  • 754
  •   1
Отговори
# 570
Здравейте! Включвам се и аз с молба за съвет.
По - нагоре има пост как да се освежи стара маса.
А ние си купихме комплект градински мебели - маса и столове, екзотично дърво акация. От магазина ни препоръчаха да ги намажем с масло, за да се предпазят по - добре от атмосферните условия. Използвах масло за дърво на Лакпром. Резултатът обаче хич не е добър - това масло не изсъхна равномерно, стана сякаш на петна, а освен това мина повече от седмица, а мебелите лепнат. Толкова съжалявам, че изобщо го направих. Имате ли идея как мога да оправя нещата?

Маслата не съхнат, те попиват. Излишното, непопило се обира до 2 часа след нанасянето с памучен парцал. В противен случай лепне и събира цялата мръсотия на Света.
Тъй като е минало време при вас, ще трябва да минете всичко със шкурка 220, 240 и нагоре. Купете си на метър и шкурете на ръка, а не с шлайф. Шкурката ще се замазва от маслото, сменяйте я често. След това упражнение минете всичко енергично с вълнен парцал, което ще полира до блясък повърхността.
Ще се справите, не е сложно, за час работа от 2 човека.
Ще се изненадате от чудесният резултат на Лакпромското масло.

Благодаря много за отговора!
За маслото вече ще знам, за следващ път ако се наложи да не го чакам да съхне.
Междувременно доста се чудихме какво да правим с мебелите, мъжът ми предложи да пробваме с обезмаслител. Намазах и изтърках една малка масичка. Резултатът - лепкавият слой изчезна, изглежда както отначало, но сега незнам дали трябва пак да я обработя с нещо, което да я предпазва. ММ иска да я лакира с яхтен лак.
Ще пробвам да изшкуря един стол и да видим какво ще стане.

# 571
С тебеширена та боя е супер лесно. Аз точно направих спалнята бяла, а беше венге. Боядисах гардероба и леглото, като съм оставила по един елемент с фолио, на ситни оранжавеещи цветчета. Много готино се получи. Понеже нямах калциев карбонат, смесих латекс на Бордо чисто бял и обикновен гипс. Минах три ръце в три последователни дни, накара завърших с Леко лак на водна основа. Супер стана почти за без пари.

# 572
Не съм работила с тебеширена боя,но от това,което съм чела във форума предимствата й са:
1.ако си я натравиш сам не е скъпо
2.няма да мирише като моя автоемайл лак
3.има много добра покривност

# 573
Според мен предимството е че може да се нанася без контактен грунд.Иначе си е матова боя на водна основа,която има нужда от финишно покритие и има добра реклама

# 574
С тебеширена та боя е супер лесно. Аз точно направих спалнята бяла, а беше венге. Боядисах гардероба и леглото, като съм оставила по един елемент с фолио, на ситни оранжавеещи цветчета. Много готино се получи. Понеже нямах калциев карбонат, смесих латекс на Бордо чисто бял и обикновен гипс. Минах три ръце в три последователни дни, накара завърших с Леко лак на водна основа. Супер стана почти за без пари.
Може ли снимка на крайния резултат?

# 575
Според мен предимството е че може да се нанася без контактен грунд.Иначе си е матова боя на водна основа,която има нужда от финишно покритие и има добра реклама

за финишно покритие какво се препоръчва?

# 576

Ето го крайния Резултат. Чакам щорите в сряда.

За този проект писах в групата Преправалник, обаче абсолютно никой не ми отговори. Както и да е, справих се.

# 577
Много ми харесва крайния резултат!Браво!

# 578
Много ми харесва крайния резултат!Браво!

Бухали и Сови, наистина чудесно изглеждат мебелите, справила си се на 6+! bouquet

# 579
Може ли линк към тази група. Скрита ли е, че не я откривам Simple Smile)

# 580

за финишно покритие какво се препоръчва?
Специална вакса,а някои слагат лак,като по-евтин вариант

# 581
Здравейте! Включвам се и аз с молба за съвет.
По - нагоре има пост как да се освежи стара маса.
А ние си купихме комплект градински мебели - маса и столове, екзотично дърво акация. От магазина ни препоръчаха да ги намажем с масло, за да се предпазят по - добре от атмосферните условия. Използвах масло за дърво на Лакпром. Резултатът обаче хич не е добър - това масло не изсъхна равномерно, стана сякаш на петна, а освен това мина повече от седмица, а мебелите лепнат. Толкова съжалявам, че изобщо го направих. Имате ли идея как мога да оправя нещата?

Маслата не съхнат, те попиват. Излишното, непопило се обира до 2 часа след нанасянето с памучен парцал. В противен случай лепне и събира цялата мръсотия на Света.
Тъй като е минало време при вас, ще трябва да минете всичко със шкурка 220, 240 и нагоре. Купете си на метър и шкурете на ръка, а не с шлайф. Шкурката ще се замазва от маслото, сменяйте я често. След това упражнение минете всичко енергично с вълнен парцал, което ще полира до блясък повърхността.
Ще се справите, не е сложно, за час работа от 2 човека.
Ще се изненадате от чудесният резултат на Лакпромското масло.

Благодаря много за отговора!
За маслото вече ще знам, за следващ път ако се наложи да не го чакам да съхне.
Междувременно доста се чудихме какво да правим с мебелите, мъжът ми предложи да пробваме с обезмаслител. Намазах и изтърках една малка масичка. Резултатът - лепкавият слой изчезна, изглежда както отначало, но сега незнам дали трябва пак да я обработя с нещо, което да я предпазва. ММ иска да я лакира с яхтен лак.
Ще пробвам да изшкуря един стол и да видим какво ще стане.
За Бога, никакъв яхтен лак, особено за външно!!! Върху маслена повърхност трудно се задържа нещо. Дайте ми снимки в лично или елате в Prepravalnik да го обсъдим

# 582
Може ли линк към тази група. Скрита ли е, че не я откривам Simple Smile)
Не е скрита,но е затворена-PREPRAVALNIK

# 583
Бухали и Сови, моите адмирации! Изглеждат като чисто нови!

Хайде сега и за мен съвет, МОЛЯ!

Ей ги моите близо 70- годишни  супрер  ретро мебели с вече свалена блажна боя. Има ли нужда от още стъргане или да почвам с шлайфа? След това  каква марка боя според вас?  Няма да е с лак, защото дървото няма шарки и има дефекти.
Още неизстърган.

Вече изстърган.

Счупих едното стъкло, но те ще се сменят. Дръжките също.

# 584
Може ли да ми кажете в кой магазин мога да намеря тази боя
Това  намерих в тема 31:
Боядисал съм ги с Chalk paint така наречената тебеширена боя.
Няма шкурене и грунд преди това ,директно боядисваш Simple Smile

В магазини за домашни потреби има мерителни пластмасови канички със скала за отмерване.  Биха свършили работа.

Аз започнах да свалям боята от другия стар   шкаф, който няма витрини. Дървото е бук,много по-хубаво от на другия , но също няма шарки. Боята се сваля малко по-трудно. Но и аз съм упорита. Всички у дома ми се чудят на акъла, ама аз не им обръщам внимание и продължавам.

Общи условия

Активация на акаунт