Да преправим старите мебели с любов - тема 33

• 134 872
  • 754
  •   1
Отговори
# 615
Нещо такова като палитра

Бял шкаф върху бяла стена

# 616
И аз съм за някакъв светъл, хладен цвят - независимо дали ще е мента, така популярният цвят "яйце на червеношийка", светлосиньо, светлосиво, светло млечно зелено.

Може да разгледаш в интернет за "shabby chic country kitchen" за вдъхновение. Аз поне, ако имах лятна кухня, бих я направила в такъв стил. С остатъците от боята (защото едва ли ще оцелиш количеството абсолютно точно) може да боядисаш дървени щайгички, които да сложиш като рафтове на стената или просто като кошници за съхранение.

Скрит текст:

# 617
Ох, ако знаете колко сайтове разгледах!  
Първоначалната идея беше  да са бели, ама белите стени ме разколебаха. На картинките, които показвате  не стои зле, но като че ли клоня към цветни. Като сложим и подовата настилка, тогава ще реша окончателно.
Нещо такова като цвят: или пастелно оранжево, или пастелно синьо на мястото на зеленото.

Последна редакция: чт, 09 авг 2018, 23:21 от K.A.G.

# 618
Здравейте, извинявам се, че нахлувам в темата директно с въпрос, но  мисля, че тук ще мога да получа най-адекватен отговор. Случайно да знаете дали в София се продават бои на френската марка Liberon? Интересува ме по-специално серията им Brillance sublime: http://custombricol.com/wp-content/uploads/2017/06/catalogue-liberon.pdf
Предстои ми реновиране на апартамент, а не мога да открия нищо друго на пазара, което да е толкова лесно за нанасяне и с толкова изразен лак ефект.
Редактирам се. Свързах се с марката и за съжаление серията се предлага само във веригата Leroy Merlin, които не доставят извън Франция.

Последна редакция: пт, 10 авг 2018, 18:19 от zvezdi4ka14

# 619
  • Anywhere

Момичета, купихме си нов гардероб, но целия се на драска при превозването, чудя се дали с кит може да се поправи или да го изшкуря и боядисам

В Лидъл идната седмица ще има маркери за поправка на дърво, може да има вашия цвят. Или много леко туширай с лак в подходящ цвят с клечка за уши.

# 620
Благодаря Pretti shy

# 621
Здравейте на всички, които творите такива красоти! Четох много, много от написаното от вас и се възхищавах на чудесата, които творите. Нямам никакъв опит с промяната на мебели. Но ми се иска да преправя два гардероба. Единия е стар и лакиран в наалото на годината, а другия си е в оригинал. До колкото разбрах с тебеширена боя (смятам сама да я направя) не е нужно да шкуря лака, нито да слагам боро контакт. След боядисването трябва да мина с вакса. Бихте ли погледнали снимките на гардеробите и да ми дадете съвет дали все пак лака няма да попречи? Предварително благодаря на отзовалите се!

# 622
  • София
Лака няма да попречи,ако се чувствате несигурна за ваше успокоение надраскайте лака леко с шкурка. Simple Smile

# 623
И аз моля за съвет!

С една приятелка направихме опит да променим едно шкафче с "домашна" тебеширена боя. Почистихме шкафчето и обезмаслихме. След това боядисахме веднъж, изчакахме да изсъхне слоя, което стана много бързо на слънце и след това повторихме с още един слой боя. Завършихме с лак на водна основа. Вчера забелязахме, че ако се одраска с нокът, боята се лющи.

Според вас къде е грешката?

# 624
  • София
Не мога да ви кажа къде е грешката, може рецептата на домашната тебеширена да не е изпълнена както трябва(боята да е разредена повече), може да трябва още една ръка лак,след като стържете с нокът и пада боята означава,че не е запечатана както трябва. Зависи и от това какъв материал е шкафчето при ПДЧ и МДФ трябва да изчакате едно денонощие след като положите първия слой за да може боята да изсъхне хубаво и да се захване по-добре за повърхността. Причините може да са различни.
 На мен такова нещо ми се е получавало само при боядисано стъкло и то трябва здраво да постържа, за да падне боята, но коя боя или повърхност няма да се нарани ако стържем отгоре. Simple Smile

# 625
Аз изчаквах точно 24 часа между слоевете. Не се лющи никъде. Много ми харесва при тебеширената боя, че не мирише на отрови, работи се лесно и бързо. Сега искам да направя детска дървена кухня, но нямам подходящо шкафче. Трябва ми от тия, дето се слагаха телевизори едно време.

# 626
  • Пловдив
Здравейте! И аз имам питане за направата на тебеширената боя: латекса трябва ли да бъде разреден в съответното съотношение преди да добавим гипса или след това се разрежда?

# 627
Не мога да ви кажа къде е грешката, може рецептата на домашната тебеширена да не е изпълнена както трябва(боята да е разредена повече), може да трябва още една ръка лак,след като стържете с нокът и пада боята означава,че не е запечатана както трябва. Зависи и от това какъв материал е шкафчето при ПДЧ и МДФ трябва да изчакате едно денонощие след като положите първия слой за да може боята да изсъхне хубаво и да се захване по-добре за повърхността. Причините може да са различни.
 На мен такова нещо ми се е получавало само при боядисано стъкло и то трябва здраво да постържа, за да падне боята, но коя боя или повърхност няма да се нарани ако стържем отгоре. Simple Smile

Вероятно проблемът е в малкото време между слоевете. Ще опитаме още веднъж и ще видим дали е било това. Simple Smile

Много благодаря!

# 628
А дали ще успея да залепя дантела върху пластмасова кутия с топъл силикон?

# 629
А дали ще успея да залепя дантела върху пластмасова кутия с топъл силикон?
Зависи колко е гладка кутията... аз върху една пластмасова фигурка лепих мъниста, после се разлепи цялата лента изстинал вече силикон Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт