Токуда Болница София - тема 26

• 142 891
  • 757
  •   1
Отговори
# 75
Наистина ли д-р Колева Ви е "претупала"? Тя е и моята лекарка и отдавна трябваше да ходя на профилактичен преглед, но все отлагам. Вече се чудя дали да не ходя другаде...
Към мен ли е въпросът?

Ако  да- никъде не съм написала, че ме е претупала.

# 76
  • гр. София
Наистина ли д-р Колева Ви е "претупала"? Тя е и моята лекарка и отдавна трябваше да ходя на профилактичен преглед, но все отлагам. Вече се чудя дали да не ходя другаде...
Към мен ли е въпросът?

Ако  да- никъде не съм написала, че ме е претупала.

Не беше към Вас, извинявайте ако съм Ви подвела.

Ivayla_  написа, че прегледът й минал за 3 минути, но пропуснах да я цитирам.

# 77
  • Хасково
Здравейте! Да последния ми преглед при д-р Колева беше буквално 3 мин. Влезнах сестрата ми записа данните, разпита ме, помолих я да ми назначи допълнителни изследвания, после ме заведе до магарето, д-р Колева дойде взе ми цитонамазка, попита дали имам проблеми и после ме остави пак със сестрата. Не си спомням точно колко ми струваше удоволствието, но за прегледа, цитонамазката и микробиологията сумата беше над 100лв. Мисля, че доктор Колева е много добър специалист  и предния път ми откри нещо, което другите лекари не бяха забелязали и се наложи след това да лекуваме с д-р Карагьозов. Не съм получавала грубо отношение, дори се отнесе доста мило, но наистина мисля, че това пренатоварване не е от полза нито за пациенти, нито за лекарите.                                                           P.S За съжаление в България лекарите се превръщат просто в търговци. Двама лекари в две различни болници - Надежда и Щерев, искаха да оперират сестра ми, заради киста, която била много опасна. Слава Богу, че потърсихме трето и четвърто мнение, защото се оказа, че въпросната киста вече я няма...Просто вече не знам на кого може да се има доверие 🤢

# 78
Не бих ходила повече за профилактични прегледи в Токуда. И на мен удоволствието ми струваше над 100 лева, а дори не включваше колпоскопия. Чиста работа си е да идеш при друг лекар, където спокойно ще си сам в кабинета и прегледа ще протече нормално, а не под горещ график.

Ходих на вторичен преглед в друга частна болница наскоро и лекарят не ми взе пари. Направо ми увисна ченето.

Последна редакция: пт, 26 яну 2018, 09:57 от Анонимен

# 79
  • София
На мен (не в Токуда) цитонамазка, колпоскопия (така ли се пише) и ехограф ми излизат 80 лева. Това миналата година. Скоро пак ще ходя, предполагам цената ще е същата.
Ако забременея втори път мисля, че няма да се насоча към Токуда. 2013 бях изключително доволна, но като чета напоследък как са нещата, нещо започва да не ми харесва.

# 80
  • София
Как 80 лв?!?! Това с направление ли е? Аз миналата година април месец платих 170 лв.

# 81
  • София
Без направление.
Къде и за какво точно платихте 170?

# 82
  • София
Разбивката не я пазя, но възстановената от фонда сума ми е 169 лв. Това включва профилактиката 6 м. след раждането - гинекологичен преглед (той си е по дифолт), ехограф, колпоскопия и цитонамазка. Микробиология не правих.

# 83
  • гр. София
Като чета, май наистина везните клонят към това да си сменя болницата. Иначе Колева успя да се справи с мен и да си имам дете, защото преди да отида при нея имах 2 неуспешни бременности. Така, че на нея цял живот ще съм й благодарна!

# 84
Нищо чудно в Токуда да струва толкова. Нали ви казвам, че преглед + цито + микробиология (без колПоскопията) бяха някаква колосална сума от порядъка на 130-140 лева. В стари теми съм писала колко, но не ми се рови.

Намерих си поста, че пусто любопитство. Платила съм 145 лева ноември по миналата година за профилактичен преглед след раждане.

Последна редакция: пт, 26 яну 2018, 13:10 от Анонимен

# 85
  • София
Гледах цените в МЦ Лора, и там за същите услуги сумата идва над 100 лв. (130 по-точно). Чудя се дали с тези високи цени ръководството не се опитва да намали посещаемостта в кабинетите и по естествен път да концентрира силите на лекарите в болничното отделение...

# 86
Според мен наплив в Токуда винаги ще има, що се отнася до раждане и проследяване на бременност. За други гинекологични проблеми обаче не си е работа, особено сега след напускането на Карагьозов. Димитров също се занимава с лекуване с лазер, но той е и много натоварен с бременни жени. Не знам кой друг лекар си заслужава да посещаваш, ако имаш проблеми.

# 87
Аз бях на профилактичен предглед след раждане преди няколко седмици. Още повече са завишили цените. Преглед, цитонамазка, ехограф и микробиология ми излязоха 170лв. Не съм сигурна, че си заслужава. Докторът е страшно натоварен с бременни, няма достатъчно време да отдели за профилактични прегледи, а и чаках доста.

# 88
Момичета, да ви питам за след раждане нали имаме 2 прегледа безплатни? На мен ни представи такъв втори в размине на месеца. Това означава ли че трябва да плащам всичко това което изредихте?

# 89
  • София
Този преглед в рамките на месеца е безплатен, но само те гледат на ехограф да видят дали се изчистваш и дали матката се свива. Изследванията, за които говорим, се правят 6 месеца след раждането и тогава всичко си се плаща.

Общи условия

Активация на акаунт