Медицински Център за репродуктивно здраве Ню Лайф (In Vitro New Life) - Тема 2

• 86 349
  • 740
  •   1
Отговори
# 165
Благодаря ви за включването! merita много ми е полезен опита ти и много се радвам, че си отхвърлила притесненията, мога да си представя как ти е било свито сърцето, но вече може да си една идея по-спокойна.
Жαнα аз знам, че няма никаква гаранция колко ще се хванат. Просто имам страх от двуплодна бременност и се опитвам психически да се настроя и да отметна евентуалните причини за страх,които имам. А тъй като съм с ДЯ, които са повече от отлични, шансовете да се имплантират два ембриона никак не са малки. Най-големия ми страх е ембриона да не се окаже с някакъв проблем. Мъжа ми ще направи скоро 50 (имаме голяма възрастова разлика с него) и аз реших моя проблем с ДЯ, но тъй като 50% от генетичния материал идва от мъжа, не може да се избегне този риск. Затова твърдо съм решила да правя пренатален тест. И тук идва моето притеснение - никъде не намирам инфо какво се случва при + пренатален тест с близнаци. Добре че merita ми го разясни, щом има вариант съм малко по-спокойна,макар че доколкото знам амниоцентезата се прави в късна седмица и хич не си го представям този "вариант"

# 166
Да, шансът за двуплодна бременност при перфектни Я винаги го има, но си остава само шанс, а не реалност. Blush
А варианти винаги има.
Наскоро една потребителка прави редукция на едното ембрионче, понеже на ехографа се е видял проблем с него. Беше пуснала и Пренатест също.
Тя ще се включи с подробности, предполагам. Надявам се да са добре с бебчето и всичко да върви по вода оттук насетне и до края. ( Hug )

Мерита, на теб честито и също да е успешна бременността до финал този път. Simple Smile

# 167
  • Пловдив
Благодаря ви за включването! merita много ми е полезен опита ти и много се радвам, че си отхвърлила притесненията, мога да си представя как ти е било свито сърцето, но вече може да си една идея по-спокойна.
Жαнα аз знам, че няма никаква гаранция колко ще се хванат. Просто имам страх от двуплодна бременност и се опитвам психически да се настроя и да отметна евентуалните причини за страх,които имам. А тъй като съм с ДЯ, които са повече от отлични, шансовете да се имплантират два ембриона никак не са малки. Най-големия ми страх е ембриона да не се окаже с някакъв проблем. Мъжа ми ще направи скоро 50 (имаме голяма възрастова разлика с него) и аз реших моя проблем с ДЯ, но тъй като 50% от генетичния материал идва от мъжа, не може да се избегне този риск. Затова твърдо съм решила да правя пренатален тест. И тук идва моето притеснение - никъде не намирам инфо какво се случва при + пренатален тест с близнаци. Добре че merita ми го разясни, щом има вариант съм малко по-спокойна,макар че доколкото знам амниоцентезата се прави в късна седмица и хич не си го представям този "вариант"
Пренатеста се прави в 11 най-рано! Амниоцентеза искат 17 г.с по ехограф. Успокоението ми от 11 до 17 г.с беше Феталната ходих при поне 3 светила, външни белези за Даун нямаше никакви. А също и виждаха мъртвият ембрион, че има удебелена нухална гънка, което си е признак за Даун

# 168
Принципно аз щях да правя друг пренатален тест - vision,който е след 10 г.с. А не знам защо съм останала с впечатление, че пренатест се прави даже още по-рано - след 9 г.с. Мисълта ми беше, че амниоцентезата щом е в 17 г.с това ми се струва много напреднала седмица и ако има проблем с някой от ембрионите - не си го представях как ще изглежда "варианта" да се реши проблема. Но щом изобщо го има, това е голямо успокоение за мен.
Иначе е ясно,че колкото ембриони имам - ще си ги прибера, + и - има винаги и в двата случая, ще се надявам да съм от късметлийките. Но ако се размразят и двата, няма да върна единия защото след миседа вече и 6 ембриона не ми се виждат чак толкова много Sad не бих се лишила от нито един шанс

# 169
Добре де, защо пък трябва да си мислиш, че при двуплодна бременност ще има проблем с единия близнак ? Недей. Simple Smile
По принцип на ехографа се виждат проблемите с носните костици, така че предполагам, че ако има някакво съмнение се предприемат мерки по-отрано.
Разбирам, че искаш да си подготвена за всякакви варианти, но понякога не трябва дотолкова да се замисляме за това в какви неприятни ситуации можем да попаднем.
Иначе момичето за което говорих е в по-ранна бременност, около 12-13 г.с. е по спомен.

не бих се лишила от нито един шанс
И не трябва. Ще се получи следващият път. Ти само се успокой максимално и не бъди черногледа.

# 170
bellali, а знаеш ли ембрионите ви на колко клетки са?
 Незнам защо държиш да връщаш тридневни. Дори и от млада жена, не от всеки тридневен става бластоцист.
Ако бях аз, щях да искам да размразят всички, да изчакат до пети ден и после да ми върнат най-добрия бластоцист. Ако има и други, щях да ги замразя за евентуален следващ трансфер. Точно така действа Карликая в Бахчечи, когато има повече ембриони. А когато се връщат тридневни, не се знае дали няма да спрат развитие на 4 или 5-ти ден.
Обмисли всички варианти.Успех!

# 171
При мен от три размразени тридневни ембриона нито един не се разви до бластоцист. Ей така за пробата ги размразихме. Хем бяха уж перфектни Я и бяха оплодени с донорски материал, който се предполага, че също е с топ качество. Та изчакването до пети ден не винаги е гаранция за успех и че ембрионите няма да отидат в коша. Някои лекари смятат, че матката е по-благоприятна среда и че в нея шансът е по-голям да се захванат, отколкото да се оставят да се развият до бластоцисти в условията в клиниките.
Факт е, че и двете ми бременности са от тридневни ембриони, та съм склонна да подкрепя тази теория. Simple Smile

# 172
Моето мнение е, че с изчакване до пети ден се спестяват безсмислени трансфери.
 Все пак зависи и на колко клетки са тридневните- от един на 8 или 10 клетки може да се очаква много повече, отколкото от някой на 4 или 6
Жана, щом са били добри ембрионите,  и до пети ден да бяхте ги оставили, пак щеше да има бременност. В противен случай ще означава, че в клиниката не са им осигурили правилната среда.

Последна редакция: вт, 20 фев 2018, 17:21 от puh4e05

# 173
Да, точно поради причината, която изтъкна Жαнα - много съм чела в нета и по форумите, и мнения на специалисти от клиники, и в чужди сайтове. Никъде няма доказателство,че с 5дневни шанса е по-голям. Даже напротив - може нищо да не оцелее до 5ти ден, но същите тези ембриони никой не може да каже ако бяха в матката дали нямаше да оцелеят. Култивиране до 5ти ден се препоръчва ако имаш много ембриони и да се изберат най-добрите.Но аз нямам много ембриони. Плюс това не може да се размразят всички,да се отгледат до 5ти ден и пак да се замразят останалите (ако има какво да се замрази). Замразяване - размразяване - замразяване не знам дали някъде се практикува.
Жαнα не си мисля за проблем, гледам да съм психически подготвена Simple Smile Ако стане нещо да не се мотам излишно, а направо да знам как да действам. Имам вече някакъв страх след миседа, който не мога да преодолея ....

# 174
Практикува се.И то успешно

# 175
puh4e05 щом се практикува, ще попитам ембриолога преди размразяването. Но докато рових днес по форумите прочетох една статистика и там беше писала някаква потребителка, на която точно това са й приложили - размразяване, пак замразяване и после размразяване с цел трансфер. Два такива трансфера са й направили с нулев резултат. То че се практикува - вероятно се практикува, но после шансовете на ембриона същите ли са? Те какви ли не неща се практикуват покрай инвитро-бизнеса, но все пак аз се опитвам да отсея само тази инфо, която ще ми е в полза за успеха.
Така или иначе нямам смелост да искам размразяване на всичките 6,отглеждането им и после замразяването на наличните.

# 176
Като се замислих, незнам дали и аз бих рискувала специално за това в БГ. Може би в Турция и ембриолозите, и оборудването са по-добри

# 177
И аз щях да пиша, че се практикува успешно, но основно в Турция.
А това си е важна подробност.

# 178
При мен от три размразени тридневни ембриона нито един не се разви до бластоцист. Ей така за пробата ги размразихме. Хем бяха уж перфектни Я и бяха оплодени с донорски материал, който се предполага, че също е с топ качество. Та изчакването до пети ден не винаги е гаранция за успех и че ембрионите няма да отидат в коша. Някои лекари смятат, че матката е по-благоприятна среда и че в нея шансът е по-голям да се захванат, отколкото да се оставят да се развият до бластоцисти в условията в клиниките.
Факт е, че и двете ми бременности са от тридневни ембриони, та съм склонна да подкрепя тази теория. Simple Smile
И аз подкрепам тази теория! И моята бременност е от тридневни ембриони. Трансферифахме 2 броя, родих едно дете!
Belalli, бъди смела, а не предубедена!

# 179
Излязоха ми резултатите от тромбофилиите - хетерозиготен носител на MTHFR съм с възможно намалено ензимно усвояване на фолиева к-на. Другото всичко е наред. Явно не е това причината за миседа и продължавам да търся

Общи условия

Активация на акаунт