Априлчета 2017 - Тема 7

• 62 672
  • 743
  •   1
Отговори
# 315
  • София
Аз давам сьомга отдавна.

# 316
Did Как правиш омлета?

Mechenka Аз захраних с риба към 7 8м.Итаче отдавна спрях с това захранване по 3 дни.В семейството нямаме алергични и направо си го давав пюрето.Нямаме проблеми с нищо до сега.

Вие оставяте ли бебешоците да пълзят по земята?Вкъщи сме с терикот и много ме е страх.

# 317
  • София
Лили, давам и белтък от известно време. Нямаме никой с алергии вкъщи и реших, че няма проблем. Доктора от Щерев също потвърди, че може. Бейби, омлета го правя по най-обикновения начин - загрявам маалко мазнина, изсипвам разбитите яйца (слагам две пъдпъдъчи) и настъргвам много малко кашкавал. Режа на парченца иии човека си действа.
Пускам го да пълзи навсякъде. Студено не студено...обличам дебели гащи и това е. Няма спасение. Голяма част от пода е покрита с мек пъзел има и един килим и така.

# 318
  • София
Оууу, ама ти баш омлет си даваш, пържен?! Смела си, спор няма. Аз не бих.

# 319
  • София
Чудех се дали да не го пека вместо да го пържа, но сложих много малко мазнина и го попих след това. Това проблем ли е? Четох доста бебешки рецепти и уж така ги правят...ма знам ли.

Последна редакция: ср, 24 яну 2018, 17:11 от ditmade

# 320
Аз също давам омлет с белтък и го правя като за хора 😆. Един-два пъти давах жълтък и после цели яйца, кокоши или пъдпъдъчи. Ама то ние сме по ЗВБ.
Стикито също казва ба-ба, па-па, това били най-лесните срички затова. Бабите да не се радват толкова. Сутринта измрънка ма-ма, може и случайно да е било.

# 321
И аз се чудя да взема да я давам вече рибата.
За алергиите, не искам да звуча като “свекърва”, но и ние нямаме семейно обременени, обаче ей я кукличка още прави задух от моркова. Не виждам как до годинката ще го израсте.
Алиса аз все още захранвам постепенно. Не чак лъжичка по лъжичка, но давам 1/3 от пюрето нова храна да опита, а другата позната. На втория половината нова, и на третия ден вече повече от новата смесена с малко от нещо, което е старо.
Иначе и аз вече станах по смела, защото я виждам, че не се задавя. Не пасирам вече картофи, ориз и меки зеленчуци. Само ги мачкам с вилица. Хляба и дробен и не го давам да го дъвче. Тя много се радва Simple Smile Е вече месото и грах например пасирам.

# 322
Ехаа, браво на децата. Как искам и на мен да ми казва вече мама. Ние сме на "гагага", и "бабаба". Веднъж чух само "амамама", но беше случайно. Сега от няколко дни спря да "приказва", пак сме на бебешките звуци. Отдавам го на зъбите (дано да не е заради удара по главата  Sad ). Тръгнали са 2 горни зъба, но не са предните два, ами сякаш тези след предните, защото са по отстрани и има голямо разстояние между тях  Shocked Някой чувал ли е за такова нещо?

# 323
  • София
Чак проблем не бих казала. Но пърженето си е нездравословно, няма какво да се лъжем. А те с бебешките стомахчета...защо да ги товарим от сега? И то при положение, че разполагаш с опцията да го приготвиш без мазнина и ще е също вкусно, и здравословно?

# 324
  • София
По всяка вероятност си права, ще пробвам печено другия път. Риба не съм давала по обясними причини, но след като има такъв напредък с яденето мисля да пробвам с някоя печена ципура. Захранвам по 2-3 дни и аз все още.

# 325
  • ЕН
добрааа вечер мами,
фъца заспа и мама е свободна.
вчера я измериха - цели 9300г и 73см. направо не повярвах на кантара. вашите бебоци как им мерят см. аз я слагам права до стената и така.
LilyRose гадна работа са алергиите. поне знаете какво причинява задуха. малкия беше с АД от 30-40 си ден. то не бяха мазила, хапове и сиропи, докато не направи първия си задух малко преди да навърши 3г. Мустаков му направи изследвания, които показаха алергия към котка, ПРЕСЕН морков и дом. прах. може би 3-4г не му давах пресен морков, но обработен не влияеше. за сега поне ти му даваш само храната и за това не се притеснявай. на лято като почнат да щъкат и взимат от този и от онзи тогава внимавай от кого и какво взима.
 Brooklyn22 на фъца първо и излезнаха страничните резци от горе, а след това централните. беше като бебе вампир като си отвореше устата хахах

# 326
  • ЕН
знам че трябва така но при №3 не е така

# 327
Пуфи, вие тест за алергии ли правихте?
Аз още се чудя. Изчаквам да видим до годинката макс година и два месеца според педито имало вероятност да я израсте тази непоносимост. За сега ми в правила задуха от купешко пюре моркови. И от мое пюре моркиви. Но са били варени.
А сега как ти е детенцето? Все още ли прави задух. Всъщност не яде моркови така ли?

# 328
  • Несебър
На нашето момче му набра около нокътчето на ръката. Слагах днес риванол, но гнойта не е мръднала. Та се чудя ихтиол дали няма да свърши по - добра работа. Или е прекалено силно за него   Rolling Eyes

# 329
Пуфи, и аз знам, че първо централните излизат, но то при всяко дете е различно. Явно и ние ще сме като вас. За вампирчето и аз си го помислих, като видях къде избиват  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт