Априлчета 2017 - Тема 7

• 62 667
  • 743
  •   1
Отговори
# 375
Алиса,няма подобрение,и на двете носовете текст като чешми...Явно не й е добре и иска да суче вместо твърда храна.Вчера опитах да й дам кисело мляко с бисквити,пълен провал,попарата я яде два дни и вече не иска.Иначе днес за обяд се постарах със зеленчукова супа,картоф,тиквичка,лук,морков,отказа и си иска да суче.
Нелегалната,при 39.5 си е за бърза помощ,ама аз и на 39.00 съм водила баткото,защото съм голяма паника.Опитай разбит белтък да наложиш на стъпалата,също смъква температура, по-бавно,но по-трайно.Аз при над 38.5 давам Нурофен,защото я забелязах,че от Панадол не се повлиява,а на съседчето пък Нурофен с не му действа,всеки организъм е различен.Ако детето не е заспало и състоянието му позволява,една баня с леко по-хладка вода от нормалната помага да се смъкне температура поне с един градус.

# 376
  • Враца
Нев, благодаря, ще я следя, заспа, тя милата много плака и се измори, сега е 37.5,дано спадне и не се вдига повече, но ако вдигне пак през нощта, ще я водим до бърза помощ. Сега не знам и дали да я облека, за сега е само по боди, но май и е студено, да си обуя ли пижамка и чорапки, олеле много ми е напрегнато

# 377
Нелегална, от някъде знам, че при висока температура е по-добре да не се навлича детето. Според мен само я завий щом я втриса и сменяй компресите по-често. Обаждахте ли се на ЛЛ?  Дано бързо се оправи мъничето  bouquet

# 378
  • Враца
Благодаря Бруклин, спадна температурата, сега спинка. Не сме звънели на ЛЛ защото стана сега в 10 вечерта, не знам дали мога да я безпокоя в събота вечерта, не ми се е и налагало да я питам.

Сега като се замислихме с ММ, днес преди баня я съблякохме по памперс само и поседя така 10-15 мин. дали сме си простудили бебето Cry  тя не се спираше на едно място, но все пак се чувствам лоша майка Cry
А и девер ми тази вечер и се радва и го чух, че изкашля 2 пъти, а той работи с много хора, дано не и е лепнал вирус.

# 379
Нелегална, Нев как са децата днес? Оле миличките от къде пак грип пууу ?
Нев грипстопа надяваам се е подействал.
Нелегална мисля че е вирус. Аз редовно я оставям нашата преди баня гола, шета навсякъде пълзи, не мисля че такава темп се двига ако малко и е било студено. Панадола ако не действа, давай нурофен. Обаче аз съм забелязала, че тези лекарства действат когато темп е по ниска. На 39, на малктата самл оцета помогна.
Днес надявам се да сте добре Simple Smile

# 380
Аз свалях 39,4 само с Нурофен, отдавна не давам Панадол в такива ситуации.
Силно се надявам този грип да не ни хваща, че вече има няма през 20дни е болен....
Вчера правих постно гювече и пица Маргарита на малкия.А днес яде макарони със сирене, да не повярваш  чак, че не е ял месо 🙄
Ама днес ще си го поглезя, мисля с остатъка от макароните да забъркам едно бебешко Болонезе 🍝

# 381
Грипстоп-а ми подейства и в комбинация с парацетамол и Вит.Ц днес съм по-добре.На бебка коларгола действа също добре,всички секрети излизат навън и намаляват,но нея я мъчи и кучешки зъб да излиза,на който хич не му е времето сега,ама си излиза и не пита.Едното връхче е пробило венеца,плюнчи се,яде се що види и реве все едно я колим.Давам Камилия,мажа с пансорал и дентинокс,няма ефект.А и глас загуби,явно от вируса,утре ще ходим при ЛЛ да я види.
Нелегалната,как сте,бебка как е днес?Бързо оздравяване на болните!

# 382
Пате, много вкусно звучи. И аз искам да готвя нещо различно от пюре, но малкия не може да дъвче още, само примлясква. Дори не може да си взима сам да яде. Хваща парченцата и почва да ги мачка само  Grinning
Аз направих качамак за закуска, получи ми се, но малкия не го хареса. Изяде 4-5 лъжици и накрая щеше да повърне. Така реагира и на попарата първия път, защото я направих с вода, ако е с чай няма проблем. Освен и качамака с чай да го правя  Laughing
Нелегална, не си простудила детето, няма да е от това. Как е днес?
Нев, вие оправихте ли се?

# 383
  • Враца
Ох ние сме добре, няма и нищо, цяла нощ меря температурата, няма, спа си спокойно, събуди се весела, сега спи на вън. А я кажете възможно ли е да е реакция от нова храна, вчера дадох риба за пръв път, не ми се вярва да е от това, може и зъбчета да са. Нев, бързо оправяне и на вас. Аз съм на парцал, за цялата нощ имам час и половина сън Sad

# 384
Бруклин, аз правя спегити болонезе и тя въпреки, че си взима храна, не и ги давам на парчета. Пасирам ги. Пробвай, при нас е супер хит, много го яде Simple Smile
Нелегална от храна температура не знам?? Наблюдавай. По скоро е зъбки. Рязка температура над 39 ми вдигна малката на първия резец. Нямаше сваляне. Какво ли давах, панадола само я намаляше, от нуфоена ми повръща, оцета не го търпеше достатъчно, за да подейства. Докато не изби зъбчето на третия ден, и накрая я изкара на разстройство не спадна температурата.

# 385
  • София
Борис снощи ни влуди!През два часа се буди с писъци и се приспиваме после по един час на ръце трамбовайки из стаята.Не признава мъжа ми,а.само мен.Каталясах,направо не знам какво му стана!
Днес е на пилешка супичка,чакам го да се събуди да яде.

Аз последния опит за вирус/настинка го провалих с витамин Ц ,Грип стоп капки за нос ,промивки с физиологичен разтвор и калциев глюконат.Еднократно и Панадол дадох,защото плака много една нощ.
 Висока температура смъкнах преди няколко месеца със свещички Ефералган и чорапки с оцет.Но температура над 37.5 надали е само от  зъби

# 386
  • София
Рязко и внезапно вдигане на Т е вирус и нищо друго, и то агресивен. Хубавото на тези вируси, с резки и високи Т е, че обикновено минават супер бързо и не правят усложнения. Зажелязала съм, че тези с Т около и под 38, но поддържана повече от 2-3-4 дни обикновено прерастват в бактериални инфекции - тонзилити, отити, бронхити, не дай Боже пневмонии. 

Аз влязох да се похваля, че най-сетне имам цикъл. Вече се бях затъжила за него Joy

# 387
За висока температура над 38 и аз знам,че не е от зъбите.Иначе бързо оздравяване на болните.

Пате споделяй рецептите си.Звучи ми интересно.

Ох малкия нещо започна да хърка.Снощи и той като бебешора на Бубъл проплакваше..то направо си беше рев...
В чудо се видях и аз.Пръсках с физ. разтвор уж да го облекчи,ако има нещо,но той не даваше да издърпам сополките.Не знам какво е това чудо.Като е буден нищо му няма,но като спи хърка.Усеща го и го дразни.Направо като ви чета с тези грипове и температури тръпки ме побиват.Много ме е страх да не се разболее.

# 388
За пицата месих тесто като за нас, сложих домашен доматен сок, моцарела и листенца босилек, настъргах малко кашкавал (от Елена, супер безсолен) и му давах хапчици.
Гювечето беше любимото ни с тиквичка, картоф, броколи и заливка яйце, мляко и копър + малко вода. Пасирам го и давам.
За Болонезето - задуших праз лук в масло и вода, добавих смляно телешко, дом.сок и накрая чесън на прах и босилек. И естествено макарони със сиренце и пасирах.
Сега съм на пазар с майка ми и взех пипер, утре мисля да напълня с ориз и месце и едно млечно сосче, а останалия да го опека и на миш- маш.
Дано всички да оздравеят бързо, а Вие да не сварвате да готвите за огладнелите малчугани 😊

# 389
Боже..грам не ми идват на акъла такива манджи да му готвя..Ти от кога започна да даваш кашкавал?Яйцето за колко време го въведе цялото?

На Стоян вече му текнаха яки сополи. Triumph

Общи условия

Активация на акаунт