Априлчета 2017 - Тема 7

• 62 664
  • 743
  •   1
Отговори
# 420
  • Враца
И ние вечеряме супа, и на обяд в пюрето слагам сухар. Мляко пием преди лягане и през нощта ако се събуди. Май бебоците ни са обявили грипна епидемия и в групата Sad

# 421
Лили, и на нас попарата ни е второ ядене за деня, но като почна с вечерята ще трябва да я направя първо хранене иначе не виждам как ще стане.

# 422
# 423
  • ЕН
хай мамчета,
отдавна не съм ви чела и какво да видя и бебета и мами болни. бързо оздравяване на всички.
тая тъпа висока Т е много гадна. мен винаги ме е било страх от Т, защото момчетата са вдигали и то доста висока. на всеки 6мес вдигаха и така до към  .... а бе и сега вдигат висока. под висока визирам от 39,9 до 40,9. на 38,5 се радвах като войник на отпуска. съвет от мен за такива високи Т. "студения" душ спася бързо, но той не е точно студен, а същата температура на водата както когато си къпете бебетата. просто когато имат Т за тях е като студена вода. пазят се главата и сърцето. с една дума се полива гръбчето и крайниците им. и без това си е стрес за тялото им тази разлика между температурата на водата и телцето им. така че не я правете по студена отколкото когато си ги къпете.

# 424
Пуфи, много ценен съвет  bouquet
Купих фини овесени ядки, мисля да ги правя с мляко. Накисват ли се, изобщо как се приготвят?

# 425
Алиса аз намерих в нета рецепта. Не ги кисна.
Варя 3 сл овесени ядки в 120 мл вода, около 3/4 мин после задушавам за 10 мин. Добавям 4 лъжици ам, и плод по желание. Малката така ги ядее Simple Smile и как няма те са уникални. А аз овесени ядки си мислех че не ям, защото за мен ги правех накиснати. Варени стават доста по добре.

# 426
  • София
Аз овесените ядки ги ям накиснати само, но за бебето все още ги варя за минутка-две.
Меченка, няма по-добро между грипстопа и коларгола, защото са съвсем различни. Първото са си капки за нос против хрема, а второто е лекарство и за гърло, което се капе през носа, за да облее задната част на носоглътката, когато проблемът е зачервено гърло вследствие на задна хрема. Така че - зависи.

# 427
А с кисело мляко как?

# 428
Аааа,не знаех 😬 ще го запомня,че на мен често ми се случва от синузита 😕
Как са болничкитв бебенца? 😮
Момичета,имате ли проходилка (паяк)?
Чувала съм,че е вредно и че уолкър е по-добре,обаче мечето пада като талпа и уолкъра не ми звучи добре...ще се претрепе още повече с него.А с паяк ще имам мааалко повече свободно време за домакинската работа.Мечето се изправя навсякъде вече и се мъчи да прави крачки,да се пуска 😄 то малко след дъжд - качулка ама 🤔

# 429
Купих си Грипстоп преди няколко дни, само на мен ли ми сладнят като минат към гърлото 🙄
Почнах да давам Осцилококцинум профилатично по 1/2 дозичка, че и Варненска област обявиха грипна епидемия, че и чак до 7.... а ние на 8 сме на ДК 🙄
Имаме паяк, но много рядко го слагам, харесва му повече да си пълзи 😊

# 430
И ние имаме паяк. Доста си обикаля с него и не се притеснявам че ще се удари, като не го гледам. Уолкърите не са ли за проходили деца, илиназ се бъркам?
Лили, АМ директно ли го слагаш при овесените ядки? Успява ли да се разтвори добре? И моля те, кажи повече за спагетите, че щях да питам вчера и забравих  bouquet

# 431
  • варна
Здравейте майчета, бързо да се оправят болничките бебенца и мами. Каква вечеря ще давате?

# 432
  • Враца
Ние вечеряхме крем супа от тиква и картоф.
Аз овесените ядки ги варя 2-3 мин. Изцеждам, разтварям си АМ във вода и тогава слагам върху ядките. Аз ги правя и с кисел и с кисело мляко.

# 433
И нашата вечеря е крем супа от тиквички картоф, малко лук и кус кус Simple Smile застроена с кисело мляко.
Бруклин, варя овесените ядки във водата. Слагам толкова вода съответните лъжици ам, в случая 120мл за 4. Запарвам десет мин ядките и изчаквам още малко за да изстинат и направо слагам АМ. Водата е точно колкото трябва, за да стане каша.
За спагетите: купила съм спагети без гмо или макарони каквото вариво искаш. Тях ги варя. За соса: телешка кайма или месце, лук, домат /ти можеш да сложиш и морков/ и печена зелена чушка. Всичко това варя до готовност, гледам водата да не е много за да не я изцеждам. Накрая добавям масло или зехтин, малко босилек и пасираш всичко. Или ако детето яде макароните не пасирани, пасираш само соса и смесваш.
Дано да съм обяснила подобаващо Simple Smile

# 434
  • София
Аз паяка го ползвам само сутрин, когато трябва да направя закуската и да изпия няколко глътки кафе за отскок. Понякога не е много навит да седи там, ама в повечето случаи се заглежда в някое клипче в ютуб и дава 20-30 минути.
Днес цял ден тренираме разходки между мен и дивана.

Общи условия

Активация на акаунт