Априлчета 2017 - Тема 7

• 62 657
  • 743
  •   1
Отговори
# 495
Да от вчера сме си вкъщи.И малкия не дава да му пипам носа.Но такова бутане става,като го бърше,а да не ви казвам как плаче,като дърпам с помпичката.Иначе отказва бибероната заради хремата.Ама и аз не я предлагам вече,даже и не смятам да му я давам повече.Сега ми се отдаде момента,ще се възползвам.Grinning

# 496
  • София
При нас двата кошмарни момента са чистенето на носа и преобуването/преобличането. Направо вир вода ставам, докато го преоблека или сложа памперс...Като животинче е😲 Никое от другите ми деца не е правило така! Маймун!

# 497
  • София
И при мен са нужни поне двама възрастни, за да стане нормално преобуване. Иначе се гоним по кревата, сядаме, ставаме. Най-обича да изпълзи в горния край на спалнята, седне (вече чувствайки се на сигурно място) и да се захили. Спрейче понякога ми дава, понякога не иска, но от помпата винаги е див рев. И ушите не дава да почистя, там защото го е гъдел много.

# 498
Аз вече свикнах с памперс гащите, супер лесно се обуват, не че не я гоня и с тях де Simple Smile) но аз залепям памперса, тя го отлепя ее ужас е Stuck Out Tongue Winking Eye
Обличане на ръкави и чорапи да не ви казвам- ееее ревв дърпане, все едно я коля... такова ще е, да са живи и здрави Simple Smile

# 499
Нашето се научи да пляска с ръчички, много е сладко!  Heart Eyes Иначе и днес цял ден с температура. Някой давал ли е Миг за нея? С добри впечатления съм засега, сваля за 15-20 мин., имам чувството, че Панадола вече не помага, доста по-бавен е, и за по-ниска температура.
Утре вместо зеленчуково пюре с жълтък, мога ли да направя супа? Ще я застроя с 2 лъж. мляко и половин жълтък (не сварен, на око, останалото ще излея)?

# 500
  • София
Тоя Миг не е ли най-обикновен ибупрофен?

# 501
Май да.  Док каза, че било като Нурофена. Действа, засега доволно. Пише,  че се дава през 6 ч, а Панадола през 4.

# 502
  • София
Панадол също не се дава през 4 часа по принцип. Иначе за действието - индивидуално е. На моите деца също ибупрофеновите продукти им действат по-бързо и по-стабилно от парацетамоловите.

# 503
А през колко часа Панадола?  Ти кое ползваш

# 504
  • София
Парацетамолът( което е активното вещество на панадола) се дозира на килограми, после се разделя на приеми и така. Ако следваш указанията на опаковката, също става, по-лесно е. Но ако даваш посочената там доза през 4 часа, за 24 часа ще предозираш. Смятано е за през 6.

Аз давах основно нурофен на батковците, бебето засега не е пило такива лекарства.

# 505
Защо тогава пише през 4 часа в листовката 😤 луди ли са тези хора бе,за бебета е този панадол 😠
Нурофен е по-добрия вариант,така ли?Не ми се е налагало още да давам на мечето,но искам да съм подготвена.
Четох тук някъде,че при висока Т се редували Панадол и Нурофен?Това така ли е или?

Последна редакция: нд, 04 фев 2018, 09:21 от mechenka

# 506
  • Враца
Малката сега като имаше температура  редувах Панадол с Нурофен. ЛЛ ми каза да дам Панадол и след час и половина 2,ако няма резултат да дам Нурофен.

# 507
  • София
Може инцидентно да се даде през 4 часа, ако бързо му мине действието, но ако 24 часа даваш през 4 часа, общото количество ще надвиши допустимото. Това също го пише в листовката, доколкото си спомням - че максималния брой дози за деня са 4, т.е. смятано е като за през 6 часа.
Не казвам, че нурофен е по-добро лекарство, просто на моите деца им действа по-бързо и трайно при болка и висока Т, но всеки организъм е различен.
Могат да се редуват двете, защото активните вещества са различни. Но все пак внимавайте с лекарствата, нашите са много малки, а тези неща товарят яко черен дроб, бъбреци...Колкото можете да действата с бабини илачи - кърпички с оцет, баня и пр. - по-добре.

# 508
  • Враца
Ох вчера нямах време да пиша, малката ми бузана стана на 9 месеца. Пърпълче, честито и на вас  Heart Eyes

# 509
  • София
Честити месечинки на дребосъчетата:)
Искам да питам, когато имам кърмене само сутрин и вечер, кое от двете отпада първо? Всъщност има ли значение? Защото вчера пробвах да дам кисело мляко с бисквити към 8.30 и да се приспим към 9 без кърмене. Имах успех и смятам да не кърмя вечер, а да оставя само сутрешното е 6.
Моя човек от няколко дни вместо да суче ..просто джвака и реших, че май май и той вече иска да пораства. Освен това с тая чудесна вечеря не се храним нощем, което е един голям плюс. Въпреки, че спи адски неспокойно и често примрънква (зъби), галене по гръбчето или по коремчето помагат.

Общи условия

Активация на акаунт