Априлчета 2017 - Тема 7

• 62 634
  • 743
  •   1
Отговори
# 615
Белинда, как го стимулираш да яде сам? И аз се опитвам да науча моя. Режа му примерно банан на малки парченца, оставям го пред него, а той само го мачка и го хвърля
За гърнето и аз се чудя. Имаме гърне, но не съм почнала да го слагам.
Дит, честити крачета на Огито

# 616
Бруклин така беше и тя с банана, не знам как, просто сама се научи. И да дъвче и да си слага сама парченца в устата.
На гърне аз слагам, обаче успех нулев. Тя не иска са стои. Задържа се пет секунди и започва да пълзи.

# 617
  • София
Бруклин, ами той всичко си слага в устата, така че с това проблем нямам - каквото сложа пред него на масичката, всичко се опитва. Но рядко успява нещо да изяде, защото не може да го сдъвче.хубаво. Млящи, млящи, накрая 2/3 от нещото е по лигавника или на пода, а 1/3 е размазано по ръчичките. Нямаме успех с яденето, но продължавам да предлагам всеки ден, заради тренирането на захвата "пинсета". Важно е за фината моторика.

Аз съм от привържениците на късното махане на памперса. Момчетата свикнаха за по-малко от месец, но бяха на по 2 години и двамата. Единият харесваше гърнето, другият директно в тоалетната.

# 618
Belinda, защо късно махане на памперса? Обясни за новобранците.

# 619
  • София
Аз го слагам на гърне след закуска. Ей така за спорта:) Има резултат винаги върши нещо вътре, но не очквам да ми сигнализира като има зор.
Фината моторика Оги си я тренира постоянно, намирайки нещо на земята...хора всеки ден чистя с тая прахосмукачка и винаги намира какво да изяде. И то разни съвсем малки нещица. Хваща с пръстетата и хайде в устата.

# 620
Дит, плаче ли от прахосмукачката? Аз когато пускам в съседната стая, усилвам музиката, и пак понякога се плаши

# 621
  • София
Плачеше в началото ( и тя нашата е ужасно шумна), но аз го гушкам докато татко му чисти, приближаваме се и аз започвам да я пипам. Той спира да плаче и започва и той да посяга и после даже го пускам и той си се държи за нея. Но в началото много го беше страх. Сега го е страх от душа...не дава да го поливам.

Последна редакция: чт, 08 фев 2018, 16:47 от ditmade

# 622
Хаха Дит, всв едно си у нас Simple Smile всеки ден чистя и пак лапа всичко. Ако ви кажа че вече постоянно проверявам да няма нещо в устата. Най много ме дразни като намери троха под масата, как пък точно нея ще изяде, все едно не я храня хахахах. Отначало плачеше и от прахосмукачката и от пасатора и от сешоара, сега знае явно че не са страшни. Simple Smile
Я кажи колко време седи на гърнето. Аз се чудя да я държа ли, да я чакам сама да си седи ли? До сега нищо не съм уцелила да свърши.

# 623
  • София
Ми слагам го, той седи около 1-2 минути и сам иска да става.

# 624
Ееехее Огито е напред с материала Simple Smile Браво!

# 625
Аз редовно си го изпишквам в банята като го държа (за крачетата, както се изпишква дете навън😂), а за акането от 1 седмица е доста нередовен на 2 дни ака и немога да разбера от какво го запичам 🙄
Ние сме с нова прическа 💇♂ държа се отлично 😊

# 626
Пате, как успяхте да го фризирате?

# 627
  • Велико Търново
И аз се нареждам на опашка за рецептата за прическа Blush
С пишкането и аз не смятам да бързам, каката така и не седна на пустото гърне, въпреки че почнах навреме. Накрая с подражание, разбирайте всеки път с мен в тоалетната, започна да казва на година и седем-осем месеца, първо за акане, после и за пишане. Сега с Мирко си играехме първо сутрин след ставане като му махна памперса да прави пиш, то тогава е най-лесно, защото е най-пълен мехура и след няколко сутрин и игра той явно схвана какво е това да пиша. Сега всеки път като махам памперса, питам има ли пиш и забелязвам, че той се съсредоточава и ако може произвежда малко. Аз правя браво и той се радва. Засега ми е достатъчно като постижение.

# 628
Страхотно даже! Браво!

# 629
Беше седнал в майка ми и по случайност имаше едно малко дете във фризьорския салон и то се маймунеше срещу Сами и така успяха да го оправят, той докато се усети къде е и беше готов 😊 сега вече е по като момченце, а не като бебе 😁

Общи условия

Активация на акаунт