Раждане във II САГБАЛ Шейново

• 93 542
  • 757
  •   1
Отговори
# 570
Здравейте, мами Simple Smile

Искам да попитам няколко неща...

Освен списъка, публикуван на страницата на Шейново, какво още е добре да се носи за постъпването и престоя в болницата?

Ноември-декември достатъчно топло ли е в болницата за да си само по нощница и халат? Четох, че в първия момент след раждането терморегулацията на майката се обърква и ти е много студено? Какво препоръчвате за обличане, докато отмине това?

Аз за себе си прецених, че ще съм на варианта лигнин, а не превръзки. Дават ли от болницата или да си нося?

За бебчето колко голям пакет с памперси ще стигне горе-долу?

В какво бяхте подредили багажа си - раница, сакче или малък куфар?

Засега това се сещам. Ще се радвам да споделите опит Simple Smile

# 571
  • WonderLand
Това, от което аз имах нужда бяха помпа за кърма, стерилизатор, едно бебешко шише с биберон с най-малката дупка, че тези които дават там са с много и големи дупки и бебо се омазваше, даваше и имаше колики. Това е докато ти тръгне кърмата. Може да се наложи да се цедиш, там има помпа, но после хвърляш кърмата + помпата се ползва само през деня, а ако полушиш някакво запушване през нощта няма какво да ползваш. Също така взех 2 пакета памперси 1ца и 2 пакета мокри кърпички, по един пакет памперси и кърпички за бебешкото отделение и за теб да си имаш докато бебо е при теб. Лигнин дават в началото, но си вземи един пакет да си имаш. Вземи един чифт чорапки и ръкавички за бебо, други дрешки не ти трябват. Може бибка да му вземеш също + нещо за измиване на дупето + една бархетна пелека за подсушаване и кремче пак за него.

Абза себе си вземи 2 кърпи Wink

За топлото не мога да ти кажа, аз раждах юни. Успех и леко раждане Simple Smile

П. П. Това всичко по-добре да ти го донесат като те преместят в стаята след като родиш.

Последна редакция: сб, 21 сеп 2019, 11:21 от SilverDream

# 572
  • София
Отговарям, но с уговорката, че раждах преди почти 2г.
Допълнително си носех мои нощници, мъжът ми донесе помпа, т.к. бързо ми слезе кърмата. При нужда се обаждах и някой от семейството ми носеше допълнителни вещи, включително и сешоар.
Родих началото на октомври, беше студено и валеше дъжд. На мен ми беше постоянно топло и бях само по нощница с къс ръкав, а накрая по клин и тениска. Имах и връхно, когато излизах до лафката отпред.
Аз си носех лигнин, но и даваха при нужда. Правех си комбинация между превръзки и лигнин. Препоръчвам да си вземеш и еднократни чаршафи. Там дават, но бях изцапала един и трябваше да бъда с него няколко часа, докато ми донесат нов.
Тогава искаха пакет памперси и мокри кърпи за отделението, оставих от малките (около 25бр по спомен), но отделно имах и при мен още памперси, т.к. свалят бебетата за много часове, а не всеки път добавяха достатъчно. Също и мокри кърпи и крем против подсичане.
При постъпването ми в болницата отидох с малък сак, но с нещата, които ми носеха през престоя (5 дни, нормално раждане), си тръгнах със сака и 2 големи торби Joy

Успех и леко раждане!

# 573
  • WonderLand
За еднократните чаршафи - санитарките оставят на няколко места в коридора по разни масички и при нужда отиваш и си вземаш, тоест няма нужда да си носиш.

# 574
Лигнин дават след раждането, но и да поискаш още, няма да ти откажат. На мен лично не ми беше удобно с него, много по-добре ми беше със следродилни превръзки.
Памперси се дават един малък пакет от 20бр за неонатологията, но е хубаво да имаш и един по-голям за в стаята, ако смяташ бебето да е с теб през деня. Същото се отнася и за мокрите кърпи - по един пакет за отделението и за теб. Сешоар задължително, кърпи за банята, топли дрехи вероятно, останалото винаги могат близките да ти донесат. Багажът вземи както ти е удобно, аз съжалих че накрая се оказах с дамска чанта, раница и още една транспортна чанта. Joy Малко и за самото раждане в Шейново съжалявам, но това е друга тема.
Леко раждане пожелавам!

# 575
Може ли да споделите защо съжалявате за раждането в Шейново?

# 576
Може ли да споделите защо съжалявате за раждането в Шейново?
Разбира се, хванах вътреболнична инфекция на пикочния мехур, вследствие на замърсен катетър. Правих две микробиологии на влагалищен секрет и на урина, само в урината излезе клебсиела, която е втори по честота причинител на вътреболнични инфекции.
Заради лохиите се забавих с лечението и пих два антибиотика, като уж превантивно в болницата ми вляха още един. Сега си чакам контролните резултати, но не се чувствам добре вече близо 3 месеца след раждането...Иначе всико останало е наред, но това е голям минус.

# 577
Съжалявам за това, което ви се е случило.  Стискам палци резултатите да са добри и да забравите възможно най-скоро преживяното. 🌹❤️

# 578
Съжалявам за това, което ви се е случило.  Стискам палци резултатите да са добри и да забравите възможно най-скоро преживяното. 🌹❤️
Благодаря! Simple Smile

# 579
Благодаря ви за полезните отговори Simple Smile Имам още 2, по-съществени въпроса.
Това направление № 7 от личния лекар в кой момент се взима, както и обменната карта от ЖК?
Някоя от вас при раждане молила ли е да и направят отложено клампиране(по-късно прерязване) на пъпната връв? Съгласиха ли се? С избор или без избор на екип бяхте? (за да преценя дали има значение за подобна молба)

# 580
  • WonderLand
На мен всичко ми даде лекаря от ЖК в 36та седмица. За отложеното клампиране не мисля, че има значение избора на екип.

# 581
Момичета, гледам че в ценоразписа на сайта, вече няма "секцио по желание", а само избор на екип, независимо от родоразрешението. Някоя мама с информация? Thinking

# 582
Моят доктор ми каза, че ако искам секцио по мой избор цената е 900лв, както и за естествено.

# 583
  • WonderLand
Това е за избор на екип, а не за самото раждане. Но предполагам, че ако отидеш без избор на екип и искаш да раждаш секцио без медицинска причина няма да се съгласят. Ако имаш медицинска причина да раждаш секцио и не искаш избор на екип няма да плащаш, но ще трябва да отидеш до Шейново на преглед и да насрочиш дата.

# 584
Мерси, Силвърдрийм и Съншайн. Мисля, че ми се изясни. Hug

Общи условия

Активация на акаунт