Раждане във II САГБАЛ Шейново

• 92 152
  • 757
  •   1
Отговори
# 150
Момичета, а как стои въпросът с бащите? Знам, че в "Шейново" има опция бащата да присъства на раждането, но се чудя ако не се спрем на такъв вариант, кога го допускат при майката и бебето, само в определени часове или зависи дали тя е в самостоятелна стая? Всъщност и за избора на самостоятелна стая много се чудя дали има смисъл.. Ще се радвам, ако някоя мама с опит сподели Simple Smile

# 151
Мъжът ми присъства на раждането. Качиха го във ВИП залата за раждане почти веднага след като мен ме настаниха в нея. В самостоятелната стая може да те посещават по всяко време. За мен това беше плюс, но там си малко изолиран.

# 152
Ние не сме се разделяли с ММ от приемането, докато не ме качиха във вип стаята. Бяхме си тримата с бебето много време в родилната зала. Сложихме бебето да засуче веднага. Според мен вип залата си заслужава на 100% , суперр чисто, приветливо, реновирано, удобно, докато вип стаята е безсмислена, осигурява ти достъп на посетители постоянно, но няма никакви удобства, сиво и мрачно е, много са зле стаите, нямат бани и тоалетни. Има една на етажа и стискай палци да има осветление. Ако знаех за състоянието им, изобщо нямаше да се занимавам. Аз я избрах единствено, заради тишината, защото няма да има други ревящи бебета освен моето.
Успех и леко раждане

# 153
Ние не сме се разделяли с ММ от приемането, докато не ме качиха във вип стаята. Бяхме си тримата с бебето много време в родилната зала. Сложихме бебето да засуче веднага. Според мен вип залата си заслужава на 100% , суперр чисто, приветливо, реновирано, удобно, докато вип стаята е безсмислена, осигурява ти достъп на посетители постоянно, но няма никакви удобства, сиво и мрачно е, много са зле стаите, нямат бани и тоалетни. Има една на етажа и стискай палци да има осветление. Ако знаех за състоянието им, изобщо нямаше да се занимавам. Аз я избрах единствено, заради тишината, защото няма да има други ревящи бебета освен моето.
Успех и леко раждане

Благодаря много! А каква е цената на ВИП родилната зала, аз дори не знаех за нея, била съм веднъж на дни на отворените врати и не са ми казвали за тази възможност, само за стаята. Кога се заявява или зависи дали е свободна към дадения момент и т.н.?

# 154
Вип родилната зала не се различава кой знае колко от стандартните родилни, освен че е отделена от тях и е в началото на коридора а не в дъното където са другите зали, не е никак лоша, ама те и другите зали са чисто нови и доста луксозни. Сравнявам ги със Софиямед, хем е частна клиника родилната зала е под всякаква критика два родилни стола в една обща зала, в Шейново няма такава цигания всичко е отделно и много по-ново и хубаво а не е частна клиника. Мисля че цената на тази отделената зала е около 300 лв, ама да не те излъжа. За Вип стаите, според мен са абсолютно безсмислени, даже си е кофти да си там, според мен е малко изолирано и не се полагат същите грижи, като за майките от отделението, а в отделението не е никак лошо, условията са добри.

# 155
  • София
Пък и в общите стаи винаги може да разчиташ на друга мама. Я да отидеш до тоалетна, я за храна.

# 156
Благодаря ви момичета. Все повече се насочвам към Шейново за раждането на моето мъниче, мисля, че парите, които се искат по частните болници, са абсолютно безумие и е безмислено да се дават, а и в крайна сметка, ако има сериозен проблем с бебо, винаги всички отиват в някои от големите държавни болници.

Последна редакция: пн, 16 юли 2018, 13:21 от mikela111

# 157
Здравейте,
Родих май месец т.г в Шейново и съм много доволна.
Не избрах ВИП стая и мисля,че това беше едно от най-правилните ми решения.
Момичетата в стаята много ми помагаха с всичко.
Ако Ви е първо дете и нямате някой който да седи при вас през деня за мен е напълно излишно да се плаща за ВИП стая,дори го намирам за минус.
Единствения плюс на ВИП стаята е по-удобното легло, ако си със секцио това е важно.
Относно присъствие на баща не знам как седи въпросът,защото не съм имала такова желание,като цяло раждането не винаги е прекрасно изживяване и нямах нужда от някой допълнителен да ми виси на главата, но това е до човек Simple Smile
Ако имате още въпроси съм, насреща.
Успех!
Момичета, а как стои въпросът с бащите? Знам, че в "Шейново" има опция бащата да присъства на раждането, но се чудя ако не се спрем на такъв вариант, кога го допускат при майката и бебето, само в определени часове или зависи дали тя е в самостоятелна стая? Всъщност и за избора на самостоятелна стая много се чудя дали има смисъл.. Ще се радвам, ако някоя мама с опит сподели Simple Smile

# 158
  • София
И в крайна сметка - не бъдете с големи очаквания, за да не се разочаровате. Това е моят съвет.

# 159
  • София
FilleFrancaise, честито бебче! Моят основен въпрос е може ли бебето да стои през цялото време при майката, защото в темата четох, че ти го носят на определени часове?

# 160
Благодаря Simple Smile
Да, носят ги сутринта в 7(ако не се лъжа), после към 11, после 13-20 и накрая към 22/23, ако не се лъжа.
Ако си в обща стая е много вероятно другите момичета да не са много доволни ако искаш бебето да е цяла нощ при теб.
Аз лично също не бих подкрепила подобно желание, ако някой беше поискал.
Във ВИП мисля,че е възможно.
Имай впредвид, че ако избереш този вариант, в моментите когато искаш да отидеш до тоалетна и т.н, трябва вероятно твой близък да е при теб, за да гледа бебето.
На мен лично, дори и тези часове ми бяха много отначало, ако трябва да съм откровена, но пък имаше и майки които не бяха така Simple Smile
Мислиш ли да избираш екип?
FilleFrancaise, честито бебче! Моят основен въпрос е може ли бебето да стои през цялото време при майката, защото в темата четох, че ти го носят на определени часове?

# 161
  • София
Часовете поне октомври бяха 6-7, 10-11, 13-20 и 22-23ч. За мен беше ок, т.к. имах възможност сутрин да закуся, после да обядвам и вечерта да дремна.
Аз лично се къпех вечер като ги вземат в 23ч, т.к. баните бяха свободни и можех спокойно да се изкъпя.

# 162
Часовете са както предния пост. Аз лично се подписах 2-та и 3-тата нощ бебето да си е при мен. Едната нощ другата майка беше съгласна и даже реши и тя си взе бебето при нея. На другата вечер бях сама в стаята. За мен контакта през цялото време с малкото е много важен. Както за успешното кърмене, така и за собствено спокойствие.
Всички родилни зали са отделни. Срещу 300лв.може да присъства и таткото или дула или който ви се иска. При мен нещата в родилна зала се случиха за 10мин, та не си заслужаваше според мен. След това ме шиха и пуснаха таткото при нас. Бебока си беше в ръцете ми веднага след като го премериха и забърсаха. В това отношение в Шейново са прекрасни и мога само да ги похваля.
В родилно бях в стандартна стая. Баните са наблизо. Едната беше с развалена слушалка на душа. Предполагам, че скоро ще я подменят все пак. Храната също ми беше много вкусна на мен лично.
Забележката ми е към политиката на кърменето. Да, имат стая и акушерка, която дава съвети, но е само тя и ако не отидеш при нея, от другите няма да получиш адекватни съвети, а по-скоро стресиращи. Трябва целия персонал да подкрепя кърменето, а не да се носят масово на родилките шишета с АМ и да не им се обяснява, че те са само в Краен случай, а идеята на носенето на бебето е, за да се кърмите(нищо че най-вероятно те вече са дали ам, защото е ревало от глад, донато е било в неонатология - още една причина да искам да е при мен постоянно)

# 163
Часовете са както предния пост. Аз лично се подписах 2-та и 3-тата нощ бебето да си е при мен. Едната нощ другата майка беше съгласна и даже реши и тя си взе бебето при нея. На другата вечер бях сама в стаята. За мен контакта през цялото време с малкото е много важен. Както за успешното кърмене, така и за собствено спокойствие.
Всички родилни зали са отделни. Срещу 300лв.може да присъства и таткото или дула или който ви се иска. При мен нещата в родилна зала се случиха за 10мин, та не си заслужаваше според мен. След това ме шиха и пуснаха таткото при нас. Бебока си беше в ръцете ми веднага след като го премериха и забърсаха. В това отношение в Шейново са прекрасни и мога само да ги похваля.
В родилно бях в стандартна стая. Баните са наблизо. Едната беше с развалена слушалка на душа. Предполагам, че скоро ще я подменят все пак. Храната също ми беше много вкусна на мен лично.
Забележката ми е към политиката на кърменето. Да, имат стая и акушерка, която дава съвети, но е само тя и ако не отидеш при нея, от другите няма да получиш адекватни съвети, а по-скоро стресиращи. Трябва целия персонал да подкрепя кърменето, а не да се носят масово на родилките шишета с АМ и да не им се обяснява, че те са само в Краен случай, а идеята на носенето на бебето е, за да се кърмите(нищо че най-вероятно те вече са дали ам, защото е ревало от глад, донато е било в неонатология - още една причина да искам да е при мен постоянно)

Доста си крайна с това да не се носи АМ, аз родих секцио и макар, че слагах детето "на гърда" първите три дни и капка коластра нямах, добре че беше АМ, че да има какво да яде детето. Смятам че политиката им за кърмене си е супер, никой не е длъжен да ти виси на главата и да ти натиска гърдите, неканен, видиш ли щото да тръгнела кърмата. Това по-скоро би ме стресирало още повече, да не говорим колко майки имаше които изобщо не кърмиха, тях какво с камъни ли да ги замерят.

# 164
  • София
Да, на мен ми беше неприятно на втория или третия ден при визитация дойдоха студенти. Въпреки че не бях подписала тази декларация, те дойдоха сутринта и ме натискаха дали имам коластра. Съответно акушерката ги викна всичките 10тина момичета да видят как се проверява за кърма. Не ми беше готино някакви жени да ме гледат, докато друга ме стиска за гърдата.

Общи условия

Активация на акаунт