Раждане във II САГБАЛ Шейново

• 93 700
  • 757
  •   1
Отговори
# 345
  • София
Привет Simple Smile
Да помоля някоя от скоро раждалите мами секцио да сподели: Каква лепенка изискваха за раната? Помня смътно, че имаха някакви изисквания за размера, но не помня какви.
Здравейте! След операцията ми казаха да си взема 2 - водоустойчива и дишаща 25см.
Благодаря Ви много за отговора, но две различни ли? Една водоустойчива, и една дишаща, така ли?
Да. Бяха ми казали да си взема по една от 2-та вида. Деня след операцията ми сложиха водоустойчивата, за да мога да се изкъпя спокойно и казаха, че на следващия ден ще я сменят с дишаща, за да не се запарва раната. Но на визитациите всяка сутрин казваха, че превръзката ми е чиста, всичко е наред и не се налага да я сменят, та реално си изкарах престоя с водоустойчивата. Когато на 7-мия ден отидох да ми махнат конците, носих дишащата и ми сложиха нея.

# 346
Раждали вагинално след секцио без избор на екип има ли в тази тема???

# 347
  • София
В Шейново надали ще се навият без екип, освен да се направиш на ударена в последния момент.
Аз имах желание втория път, но бебето пак беше седалищно, когато отидох в края на 8 месец за преглед и определяне на начина на раждането. В приемния кабинет беше един лекар....Христо Иванов или Иван Христов Laughing Забравих как се казва. Той беше много ентусиазиран да опитаме, после се разочарова, че бебето е седалищно.
В крайна сметка насточихме секцио за 11 декември, с прием на 10-и. Но на 10-и имах започнала родова дейност при приема, а се оказа и, че бебето се е обърнало с главата надолу, но не в правилната позиция. Акушерките си мислеха, че ще размине и цял ден не ме погледнаха(вярно, неделя беше). Направо си ме бяха забравили, което беше добре от една страна. Беше ми много спокойно и си хапвах, пиех вода, танцувах си по време на конктракциите. Лошото беше, че повръщах много още от през нощта и когато ми изтекоха водите следобяд, вече бях много изтощена и колабирах...от там спешно секцио. Ако не ми беше станало толкова зле, вярвам, че можеше и да родя естествено.
При първото ми секцио бях с една жена в стая със спешно секцио. С втората бременност, когато чаках за планиране на раждане я видях отново родила(и на двете, двете ни деца са Декември все) и дочух да разказва на мъжа си...стана ясно, че се е опитала да роди нормално, но е завършила пак секцио.   Та има възможност, но без екип ме съмнява.

# 348
Ако няма показания за секцио отново от проследяващия АГ, защо да не роди нормално без избор на екип? Няма логика, напротив. Само до колкото знам, трябва да са минали някакви години от раждането секцио, мисля две да бяха...

# 349
Ако няма показания за секцио отново от проследяващия АГ, защо да не роди нормално без избор на екип? Няма логика, напротив. Само до колкото знам, трябва да са минали някакви години от раждането секцио, мисля две да бяха...

Да но лекарите в  БГ са на друг принцип...."Веднъж секцио - винаги секцио". (Моето беше 7.2014г 😐) Лежах в МД декември с бъбречна колика в 25-26г.с и тогава направо ми казаха без да се церемонят това - Тя е след секцио, значи ще бъде пак секцио Scream, при което им отговорих: Ма аз съм 26г.с какво секцио от сега ми планирате, надявам се на естествено, как от сега го преценихте???Thinking

# 350
  • София
Не става въпрос за възможността за естествено раждане. А за това, че обикновено при VBAC жената има нужда от повече внимание и подкрепа. Нямам предвид рискът от руптура(то и рискът при второ секцио не е много по-безопасен) , а това, че си трябва мотивация, обсъждане с лекар преди това. Да не ти набичат веднага системата с окситоцин, да те изчакат максимално да направиш сама разкритие. Да напъваш в поза, която ти е удобна, не качена на магарето.
Шейново не ми се вижда добър вариант, тъй като най-малкото напъването в удобна поза, надали ще се случи. На тях им е удобно да лежиш разкрачена и това е.

# 351

Да но лекарите в  БГ са на друг принцип...."Веднъж секцио - винаги секцио". (Моето беше 7.2014г 😐)

не е вярно
просто трябва да намериш лекар, който да се съгласи на нормално раждане

# 352

Да но лекарите в  БГ са на друг принцип...."Веднъж секцио - винаги секцио". (Моето беше 7.2014г 😐)

не е вярно
просто трябва да намериш лекар, който да се съгласи на нормално раждане
Е да, но нали това пише жената, че не иска избор на екип.

# 353
извинявам се, явно съм пропуснала част от поста

# 354
Нямам възможност за избор на екип...но и не смятам за нормално да плащаш за нещо, което би трябвало да е безплатно...здравно осигурена съм била винаги! И първият път нямах възможност да си платя, за това и така се получи Cry Цялата здр.с-ма в БГ е болна после защо жените не раждат?!

Момичета много ви благодаря за мненията 😚, лошото е че още една болница отпада от списъка Disappointed Relieved а времето тече....

Последна редакция: чт, 31 яну 2019, 20:30 от bubanka

# 355
информацията ми е стара, но преди 10на година приятелка роди точно по този начин - естествено след секцио без избор на екип в окръжна болница - сега обаче не знам какво е положението там, освен да отидеш и да провериш

# 356
  • Sofia, Bulgaria
А епизиотомия, ако се наложи с местна упойка или с пълна се прави и боли ли, ако е с местна само?

Моята я направиха без упойка, в интерес на истината най-много ме беше страх от нея, но изненадващо - нищо не усетих! Тъй като раждането беше дълго и трудно, оказа се, че имат доста да ме шият ми предложиха да ме упоят, за да поспя “15мин.”, докато оправят положението долу. Най-голямата ми грешка. Събудих се след 1ч30мин! Не знам каква конска доза ми бяха сложили, но още половин час виждах тройно. После се оказа, че детето било временно сложено на апарат да диша, но аз съм проспала всичко.

Същата работа беше и при мен. Не съм усетила нищо когато са ме срезали (то нещата се развиха и бързо и бебчо беше и голям и хич не са ми обяснявали че ще ме режат, а направо действаха), но след това ми биха пълна упойка за да ме зашият. Спала съм час и нещо и после още толкова ми костваше да влезна в час и после цяла вечер ми беше зле от упойката.

# 357
Здравейте, моля скоро раждалите мами естествено (без избор на екип/акушерка) да споделят дали им дават бебето за първи контакт веднага, в родилна зала или чак след всички процедури, в стаята. И дали би имало значение за това избор на акушерка? Смятам, че първия контакт е много важен и ми се иска да се случи, естествено ако няма някаква съществена пречка.

# 358
Позабърсаха я, измериха, сложиха памперс и дрешки и ми я дадоха! Два часа, докато не ме свалят в стаята, я гушках. Докато ме шиха, я сложих и на гърда и засука.

# 359
  • София
Да, по същия начин и при мен. Не го сложиха веднага върху мен, но той имаше проблем с изплакването. След като го прегледаха и облякоха, а мен ме шиеха, веднага искаха да ми го дадат. Аз изчаках още 20тина минути, защото треперех от раждането и нямах доверие на ръцете си, но после си го гушках за поне час.

Общи условия

Активация на акаунт