Отговори
# 435
  • Русе
 Условието за последен първи го дефинирам с нечетния брой вземания, което може да се получи или при нечетен брой вземания на една от бройките

# 436
След вчерашното обсъждане стигам до следното решение: Първият играч винаги ще спечели, ако преди последния и за двамата ход останат 5 бонбона. Това ще се случи, ако първият играч вземе отначало 2 бонбона. Ще останат 15 и колкото бонбона взема вторият , първият ще взема така ,че да допълва вземането до 5. Понеже са останали 15 бонбона, това винаги е възможно и осигурява последно вземане на първия играч.

# 437
Здравейте! Имам въпрос по решението на следната задача: Сто крави изяждат 100 бали сено. Една бяла изяжда 5 бали сено, една черна 3 бали сено, а три шарени изяждат общо 1 бала сено. Колко сено са белите, черните и шарените крави?
Аз я решавам като диофантово уравнение и получавам 3 възможни отговора (Б,Ч,Ш)=(4,18,78), (8,11,81),(12,4,84), но според отговора само първата тройка е решение на задача и не мога да разбера защо... Ще съм благодарна, ако някой се включи.

# 438
# 439

Благодаря! Да разбирам ли, че просто отговорът е сгрешен при мен?

# 440
Въпросът ми е: Има ли някъде изнесени резултати от Европейско кенгуру 2018 за страната?

# 441
Здравейте! Може ли малко помощ за решаването на следната задача от Математика без граници 2 клас:

Ако от двуцифрено число извадим друго двуцифрено число, то възможните различни разлики са:
A) 100         B) 90       C) 89

# 442
Според  мен са 89. Колко е отговора?

# 443
Здравейте! Може ли малко помощ за решаването на следната задача от Математика без граници 2 клас:

Ако от двуцифрено число извадим друго двуцифрено число, то възможните различни разлики са:
A) 100         B) 90       C) 89
най-малката възможна разлика е 0  при две еднакви числа
следващата 1 при две съседни числа
най-голямата  е 89 , при 99-10=89
от 0 до 89 са   90 възможни разлики

# 444
отговорът е 90

# 445
И аз си помислих за две еднакви числа, но условието е много кофти написано, не става ясно дали могат да се използват две еднакви числа.

# 446
а, аз разбрах, че са различни двуцифрени.Пише, друго двуцифрено число. Това "друго" много неясно

# 447
Ами то като го четеш на пръв поглед така изглежда:neutral_face:

# 448
И аз си помислих за две еднакви числа, но условието е много кофти написано, не става ясно дали могат да се използват две еднакви числа.
уж математиката точно наука, но последно време не съм видяла точно дефинирано условие, без двусмислици и възможности за интерпретиране

# 449
тя е точна ама условията са неточни.Бих написала: "Колко са всички различни разлики на две двуцифрени числа?"

Последна редакция: пн, 26 мар 2018, 17:14 от malinkap

Общи условия

Активация на акаунт